15 Haziran 2007 Cuma

Açıklama gereği

Ragıp Ertuğrul
(Tempo dergisi yazarı)


Sayın Bulunmaz,

Aşağıda ek olarak belirttiğim ve kim tarafından yazıldığı belli olmayan yazıda iftira ve ahlaksızca yaratılan polemik konusuna cahilce değinilmiş ve "skandal" diyerek ifadelendirilmiştir. Kemal Başar, basın yoluyla iftira ve hakaret sebebiyle tarafımdan mahkemeye verilmiş durumdadır. Objektif olması gereken sizlerin olaylara mal bulmuş mağribi gibi magazinel yaklaşmanız yakışıksız kaçmaktadır. Bu gibi asılsız, desteksiz, kulaktan dolma, bilgiye dayalı olmayan ve artniyetli yorumların tiyatro sanatını televoleleştirmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Beni hangi özelliğimden dolayi "düzen eleştirmeni" olarak sıfatlandırdığınızı da anlamış değilim. Etik kurallara uymayan yazı ve haberlerle kimsenin itibar kazanamayacağı açıktır.


EK -Tescilli eleştirmen olmasına karşın, tiyatro eleştirisini bir milim ileriye götürmekten yoksun olan Ayşegül Yüksel ve bir başka düzen eleştirmeni Ragıp Ertuğrul'un "diyet eleştiri" (yine Büktel'in benzetmesi) olarak ele aldıkları konuda, Ertuğrul'un eleştirilerini birazcık fazla bulan Kemal Başar, kendini Mustafa Kemal sanarak, ordularını toplayıp, karşı saldırıya başlamış.
Her nedense, bu "münasebetsiz" eleştiriden sonra uyanan Kemal Başar, Ertuğrul'un "Bilet Skandalı"nı gündeme getirmek için, yememiş içmemiş her yola başvurmuş.