20 Nisan 2017 Perşembe

ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen Oyun Atölyesi, savruk!

30 Ocak 2016 Pazartesi

Sektörün kanayan yarasına parmak basmaya geldim!

Merhaba,

Şimdi sevgili okurlar ben buraların biraz yabancısıyım. Kendi mis gibi sektörümü bırakıp buralara gelmemin bir sebebi var tabii. Biz setlerde bu tiyatro aşığı oyunculardan ne çekiyoruz bilemezsiniz. "Provam var da provam var, seti ayarlayın provam var." Para pul deseniz veriyoruz, bir dediklerini iki etmiyoruz. Yine gelip bu prova denen garip gurup şeye katılıyorlar. Bizim de canımıza tak etti. Dedim şu prova dedikleri şey neymiş bir de gidip kendi gözlerimle göreyim. İşte on yıldır dişimle tırnağımla kazıyarak elde ettiğim asistan yardımcılığını bırakıp buralara geldim. Ben de az çılgın değilim yani. Provanın ilk günü prova notları diye bir şey olacak dediler. Dedim "Bu prova notu nasıl bir şey?" anlattılar, hemen atladım ben yazarım dedim. Halkı bilinçlendirmek bir görevdi benim için. Bu tiyatroyu özellikle seçtim. Haluk Bey'i camiadan tanırız, severiz, saygımız sonsuzdur. En iyisi onun tiyatrosuna gideyim dedim. Hem de merak ettim doğrusu o kadar şöhretin var yaşını başını almışsın, gelmiş burada niye tiyatroyla uğraşıyorsun?

Bugün provanın ilk günüydü. Okuma provası mıymış neymiş, öyle bir şey yaptılar. Hepimize kitabı beyaz kağıda basıp getirmişler. İnsan paraya kıyar da orijinalini hediye eder be. Dedim işte şimdi kıyamet kopar burada. Bir de baktım hepsi mutlu, bir sorun yok. Ama bunlara sette yemek beğendiremezsiniz biliyor musunuz? Beyinleri yıkanmış bunların! Gerçi Haluk Bey bir şampanya falan patlattı burada ilk gün adettenmiş. Hayır ne yani isteseler biz de çekimin ilk günü açarız bir kasa şampanya. Gelgelelim oyunun detaylarına. Oyunun adı Arzu Tramvayı. Çevirisini Haluk Bilginer yapmış ve Hira Tekindor yönetecek. Efendim oyuncular Zerrin Tekindor, Tansel Öngel, Zeynep Dinsel, İbrahim Selim, Melisa İclal Gürmen, Onur Gürçay, Erdem Kaynarca, Melih Düzenli, Sahne Tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, Müzik Tolga Çebi, Işık Tasarımı Yakup Çartık, Sahne Tasarımı Asistanı Dilek Kaplan, Yönetmen Asistanları Aynur Güçlü, Kader Karadeniz, Beste Güven. Ben size açıkça bir şey söyleyeyim benim gördüğüm bu ekipten çıksa çıksa Arzu Travması çıkar başka da bir şey çıkmaz.

Biraz da provadan bahsedeyim. Öncelikle oyunun ilk perdesini okudular. Arada metin üzerine konuşuldu ve birinci perdeyi okuduktan sonra ara verildi. Ekip hoş sohbet tatlı insanlar çıktı. Haluk Bey oyunda geçen Fransızca kelimelerin telaffuzuyla alakalı tartışmalara, Fransızca doğaçlamalarıyla bir son verdi. Benim de çok gülesim geldi bazen ama tuttum kendimi, hiç taviz vermedim. Biraz canımı sıktı bu durum doğrusu, işim zor olacak gibi. Bu ekibi nasıl tiyatrodan koparabilirim bilemiyorum. Ben bu kadar şuursuzca zevk alma görmedim. En iyisi ben önümüzdeki sezon "Suya Düşen Arzu Otobüsü" diye bir dizi uyarlaması yapayım da görsünler. Efendim aradan sonra ikinci perdeyi okumaya devam ettiler. Okuma bittikten sonra "Kaç saat sürdü?", "Ne kadar da uzunmuş." gibi yorgunluk cümleleri dökülmeye başladı.

Zerrin Tekindor - bakın tam olarak altını çizerek söylüyorum - "Bu kadar uzun olduğunu bilseydim istemezdim bu oyunu." dedi.

Dedim "Hah işte bana bunlarla gelin." Herhalde doğru yolu buldu diye düşünürken hemen arkasından gülüşmeler falan, meğersem şaka yapmış. Sonrasında dekor ve müzikle ilgili konuşulup ertesi gün görüşmek üzere dağıldık.

Tramvay Kazaları

Haluk Bilginer: Zerrin’in bir şarkısı olacak değil mi şimdi Tolga?

Zerrin Tekindor: Çocukken beste yapmıştım ben "Eskimiş Süpürgem Ağlar" onu kullanalım. :)

http://www.oyunatolyesi.com/etkinlikler/oyun/oyun-atolyesi/arzu-tramvayi-2016-2017#xcontentsubsub5280