28 Mayıs 2016 Cumartesi

MUHBİR Mustafa Şükrü Demirkanlı, Hilmi Bulunmaz'a yine İFTİRA attı...

H. Hilmi Bulunmaz'ın İfadesi Bu Kez Polis Karakolu'nda Alındı...

Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yazarlarından Seval Deniz Karahaliloğlu'na sadece Dergi'de yazdığı için hakaretlerde bulunan Kuyumcu ve Elmas Kalemleri Uluslararası Taciri H. Hilmi Bulunmaz, Sayın Karahaliloğlu'nun İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na yapmış olduğu şikayet üzerine bu sabah Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Bulunmaz, Blopspot'unda olayı "... Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı, CMK. Md. 147 gereği ifadesi alınması için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla, 07.02.2012 Saat: 09.25de Sirkeci Polis Merkezi Amirliği'ne çektirdi!" olarak duyurmuştur.

Kendisine, "Müdafi tayin hakkım bulunduğu, müdafi tayin edebilecek durumda değilsem, Baro tarafından tayin edilecek bir müdafi talep edebileceğim ve onun hukukî yardımından yararlanabileceğim, müdafi istediğim takdirde, müdafinin soruşturmayı geciktirmemek kaydı ile vekaletname aranmaksızın, ifademin alınmasında hazır bulunacağı, yakalandığımı yakınlarıma, Cumhuriyet Savcısı tarafından duyurma hakkının olduğu bildirildi. (147/1-c)"  yasal hakları hatırlatılan sanık Bulunmaz ifadesinde: "Ben, yukarıda belirtilen adreste ikamet etmekteyim ve yukarıda adresini verdiğim Bulunmaz Kuyumculuk Ltd. Şti. isimli firmanın sahibiyim. Soruşturma dosyasındaki yazılar bana aittir. htttp://tiyatroyun.blogspot.com kişisel bir blog sayfasıdır ve bana aittir. Domaini yoktur. Bu blog sayfasının, bu nedenle de herhangi bir belgesi yoktur. Bu yazıları, asla hakaret niteliğinde yazmadım. Kendi kişisel görüşlerimi İnternet'te paylaştım. Yazdığım yazılara, İnternet'ten yazıyla karşılık vermek yerine, beni savcılığa şikâyet etmelerini anlamış değilim. Üzerime atılı suçlamayı asla kabul etmiyorum. Uzlaşmak da istemiyorum. Diyeceklerim bundan ibarettir." diyen Bulunmaz, eleştirileri nedeniyle değil, video kaydına alıp, yayımladığı hakaretleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edilmişti.

İfade tutanağında, H. Hilmi Bulunmaz'ın ifadesi alınmadan önce "alkol" ve "uyuşturucu madde" almadığı da tespit edilmiştir.

Lütfen tıklayınız: www.tiyatrodergisi.com.tr/arsiv/detay.php?hng=3128