9 Ocak 2016 Cumartesi

HUKUKSUZ HACİZCİ, KÜFÜRBAZ, LİNÇÇİ, MUHBİR bu yazıyı silecek!

Oca 8,Cum, 2016 Tarihinde yayınlandı | Genel / Haberler
FacebookTwitterGoogle BookmarkCompact3

Büktel-Bulunmaz İkilisine Bir Dava Da Trabzon'dan

Tiyatro insanlarına hakaretleri nedeniyle haklarında bir çok dava açılan, hapis dahil birçok mahkumiyetleri olan Coşkun Büktel ve H. Hilmi Bulunmaz'a 2 adet video kaydı ile yapmış oldukları galiz küfürleri nedeniyle Levent Çağlayan'ın şikayeti sonrası Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği iddianame, Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi tarafından kabul edilerek kamu davasına dönüştürülmüştür.
2016/26 Esas sayısı ile açılan kamu davasının duruşma günü henüz belli olmamıştır.
Büktel-Bulunmaz ikilisinin aynı video hakaretleri nedeniyle Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı'nın şikayeti üzerine İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davası sonrası her iki şüpheli 10'ar ay hapis cezasına çarptırılmışlardı. Bu davadan sonra yine İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birlikte yargılandıkları başk bir davadan da 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmışlardır. Her dava da Yargıtay'da temyizdedir.
Video kaydına alarak tiyatro insanlarına yönelik hakaretleri nedeniyle her iki sanık hakkında başka kişilerin şikayetleri üzerine devam eden soruşturmalar da bulunmaktadır.
Almış oldukları ceza sonrası açılan diğer davaları mükerrer olarak tanımlayan şahıslar yanıldıklarını kabul etmemekte, hukuksal destek almayı da reddetmektedirler. Oysa, hakaretler "Küfürsüz Yayıncılık" bildirisine imza atan herkesi kapsamakta olup, herkesin dava açma hakkı bulunmaktadır.
Haklarında art arda davalar açılmasına rağmen, galiz küfürlerin yer aldığı her iki videoyu da yayında tutarak kasıtlarının yoğunluğunu da ortaya koymaktadır.

http://www.tiyatrodergisi.com.tr/?p=4622#.VpDEoBWLSUk


***


OYUN'un notu: "Aynı konuyla ilgili sanık hakkında KAMU DÂVÂSI açılmış olması nedeniyle 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu 223/7. Maddesi gereğince AÇILAN DÂVÂNIN REDDİNE karar." (Bu dâvâ İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Dosya No: 2015/8 Esas, 2015/643 Karar, 2014/51938 C. Savcılığı Esas sayılı "AYNI KONUYLA İLGİLİ" dâvâdır... Levent Çağlayan ve onu azmettirenler "SUÇ" işlemektedir!)