19 Kasım 2015 Perşembe

Roman olmayan roman yazarı Coşkun Büktel, editörlere kök söktürüyor!

BİR YAYINEVİ EDİTÖRÜYLE İBRET DOLU YAZIŞMAM:
5 KASIM 13:41
Ahmet kardeşim, merhaba!
Hâlâ editör müsünüz?
5 KASIM 16:16
merhaba Coşkun Bey. nasılsınız.. evet, İ. Yayınevi editörlüğüne devam..
BENİM SON ROMANIMI HAKKINDA GÖRÜŞEBİLİR MİYİZ?
elbette, çok sevinirim.
O ZAMAN SANA METNİ GÖNDEREYİM VE KONUŞALIM. SENİN BEĞENMEN YAYINLANMASINA YETER DEĞİL Mİ?
okuduktan sonra yayın kurulumuzda konuşup bir karara varıyoruz. yıllık programı birlikte hazırlıyoruz çünkü. 4 kişilik bir kuruluz..
İSİMLERİNİ
ÖĞRENEBİLİR MİYİM?
SIR DEĞİLSE.
(20 dakika kadar bir süre cevap gelmeyince)
ANLADIĞIM KADARIYLA, DİĞER ARKADAŞLARIN BİR COŞKUN BÜKTEL ROMANI BASMA KONUSUNDA SENİN KADAR HEYECANLI DEĞİLLER! SELAM SÖYLE HEPSİNE... HOŞÇAKALIN!
Yok.. Öyle düşünmeyin. Siz dosyayı gönderin en kısa sürede ben size haber veririm
ADLARINI SÖYLEYEMEMENİN NEDENİ NEDİR?
Aren Ş , Senem D, Ercan M
Genel müdür , editör arkadaşım ve satış pazarlama müdürümüz
PEKİ GÖNDERİYORUM.. ÇABUK CEVAP ALACAĞIMI VARSAYARAK.
Elbette, emin olabilirsiniz ...
(BU AHMET'TEN ALDIĞIM SON CEVAP OLDU. BUNDAN SONRA YAZILANLARIN HEPSİ BENİM ÇEŞİTLİ TARİHLERDEKİ MESAJLARIM):
7 KASIM 14:00
Ahmet, merhaba!
Metni tekrar okuduğumda çok önemli olmayan bazı düzeltmeler yaptım. Kafa karıştırabileceği için şu düzeltmeyi metne kaydeder misin:
Metinde önemli bir karakter olan Emel'in adı romanda görünmeyen Zuhal adlı minör karakterin adıyla iki yerde karıştırılmıştır. Zuhal adının göründüğü 71. sayfada iki kez Zuhal yerine Emel denmiş. O ilk iki Emel'i lütfen Zuhal yapar mısın?
PRŞ 15:00
Geçen Perşembe ben dedim ki:
PEKİ GÖNDERİYORUM.. ÇABUK CEVAP ALACAĞIMI VARSAYARAK.
Siz dediniz ki:
Elbette, emin olabilirsiniz ...
Ben de birkaç gün içinde bana döneceğinizden emin olmaya çalışmıştım. Kötü ihtimallerin de bulunduğunu aklımdan kovamadığım için "çalışmıştım" diyorum. Örneğin, bir sene bekledikten sonra bile cevap vermeyebileceğinizi ve sorduğumda, "bu işlerin fıtratında beklemek vardır, Coşkun Bey! En acelesi bile bazen bir yıl sürebilir. Ben kitabınızı beğendim. Arkadaşlarımı ikna etmek üzereyim" diyerek gazımı aldıktan üç gün sonra "malesef ikna edemedim" diyebileceğinizi, yani bu imkânın elinizde olduğunu biliyordum.
Bu ihtimallerin farkında olduğum halde, size güvenmeye devam etmeli miyim? Gecikmenizin ihmal, kötü niyet ya da ret bahanesi bulamamak dışında, gerçek bir nedeni varsa lütfen beni haberdar edin! Facebook'ta beni arkadaş seçmeseydiniz, sizin hakkınızda kararımı çoktan vermiş olurdum. Lütfen, gelişmeler hakkında arada bir iki satır yazıp beni bilgilendirin. Ben daima haklı çıktığı için paranoyası akut haline gelmiş bir yazarım. Hoşçakalın!
SAL 08:47
Ahmet bey, bana "Emin olabilirsiniz" derken ne kastetmiştiniz?
"Ben öyle kurnaz bir adamım ki, adamın elinden romanını alıncaya kadar acele cevap vereceğimi söyler, bir kere romanı aldıktan sonra, zavallıya cevap bile vermem."
Bunu mu kastetmiştiniz?
10:48
Pekâlâ bu yazışmamızı yayınlayacağım. Herhalde ne kadar "kurnaz" olduğunuzu ve Coşkun Büktel'e cevap bile vermeyecek kadar yüce bir konumda bulunduğunuzu ve benim ne kadar zavallı olduğumu herkesin görmesinde ve bu gerçeklerin edebiyat tarihi kayıtlarına geçmesinde bir sakınca görmezsiniz.
Dediklerinizden başka diyecek bir şeyinizin olmadığını teyit etmek için 24 saat bekledikten sonra yarın bu zamanlar metni yayınlamış olacağım. Umarım sonradan diliniz çözülmez.
Konuşma Sonu
Görüldü (10:09)