13 Haziran 2015 Cumartesi

Mustafa Şükrü Demirkanlı ile aramızdaki sınıfsal çelişkiler hızla artıyor...

Büktel Ve Bulunmaz’a 10 Ay Hapis…

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı’ya 2 adet video kaydı ile ağır hakarette bulundukları iddiasıyla açılan kamu davasının bugün (12 Haziran) görülen 2. Celse’sinde, hakim her iki sanık: Coşkun Büktel ve H. Hilmi Bulunmaz hakkında ayrı ayrı 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Coşkun Büktel (solda), H. Hilmi Bulunmaz (ortada) Coşkun Büktel'i Dergisi'nde kapak yapan, ancak sonrasında Büktel tarafından ağır eleştirilen Erbil Göktaş'la birlikte.
Coşkun Büktel (solda), H. Hilmi Bulunmaz (ortada) Coşkun Büktel’i Dergisi’nde kapak yapan, ancak sonrasında Büktel tarafından ağır eleştirilen Erbil Göktaş’la birlikte.
Tiyatro yayıncılarının kaleme aldığı, hakaretlerinden örnekler verilerek kınandıkları ve “küfürsüz yayıncılık yapmaları” çağrısı sonrası, bu çağrıyı “linç” girişimi olarak tanımlayıp, hakaretlerini daha da artıran sanıklar, 3 saat süren 2 adet video çekerek, video kayıtlarını vimeo paylaşım sitesinde yayımlamışlar ve halen yayında tutmaktadırlar.
Paylaştıkları video kaydının bant çözümlerinde küfür ve hakaret içeren bölümlerinin toplamı 3 sayfa tutmakta olup, hakaretlerinin bazıları şöyle:
Coşkun Büktel: “…bizim hakkımızda yalan söyleyen o…. çocuğudur.
H. Hilmi Bulunmaz: Tabii yalan söyleyen o…. çocuğudur… Ben de bunu yineliyorum… Yani böyle yalan söylemenin karşılığı budur… başka türlü söz söylenemez…
Coşkun Büktel: Böyle yani, Türkçe sözlük böyle söylüyor, arkamızdan iş yapıyorlar, kalleşlik ediyorlar, arkadan vuran kalleşler, Türkçe sözlük böyle…
Hilmi Bulunmaz: Arapçadan gelme…
Coşkun Büktel: O…. çocuğu sözcüğünün karşılığı bu… arkadan vuran, kalleş…  benim aklıma gelen bu… haa bi de birileri çıkıyor, diyorlar ki siz kadınları aşağılıyorsunuz orospu çocuğu demekle… Orçun Masatçı söylüyor. Orçun Masatçı da, biz daha bu o…. çocuğunu ilk kullandığımızda, bunun orospularla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledik yıllar önce ilk kullandığımızda… evet 2 yıl önce ilk kullandığımızda, o…. çocuğu derken, o…. kast etmiyoruz, onlar bunlar kadar alçak olamazlar onlar kendilerini mecbur kaldıkları için bir işi yapıyorlar
Hilmi Bulunmaz: Seks işçisi
Coşkun Büktel: Evet,  işçisidirler, bunun onlarla ilgisi yok, biz burada bir çeşit insan posasından söz ediyoruz. Çok aşağılık bir şey, yani onları böyle aşağılayamayız, orospular bizim için aşağılık değildir, tenzih ediyoruz.  Biz orospuları tenzih ediyoruz.”
Yukarıda kısa bir bölümü alıntılanan videoları halen yayında tutarak hakaret kasıtlarını da onaylayarak, hakaretlerini sürdürmeye devam ediyorlar.
Her iki sanık: Coşkun Büktel ve H. Hilmi Bulunmaz hakkında ayrı ayrı “1 YIL HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA” denen kararda daha sonra yargılama sürecindeki davranışlarının lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek, 1/6 oranında takdiri indirim yapılarak, “10 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA” karar verildi.
Coşkun Büktel hakkında “kısa süreli hapis cezasının seçenek yaptırımlara çevrilmesine takdiren yer olmadığına”“Sanığın suç tarihinden önce ve sonra hakkında benzer eylemlerinden dolayı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılası kararları verilmiş olması ve SUÇ İŞLEME HUSUSUNDA EĞİLİMİNİN BULUNUŞU gözetilerek verilen cezanın ertelenmesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılası halinde ilerde bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkememize yeterli vicdani kanaat gelmediğinden” denilerek ertelemeye, HAGB ya da para cezasına çevrilmeye gerek olmadığına kararı verildi. Benzer karar H. Hilmi Bulunmaz içinde verildi.
Kararda ayrıca, karar kesinleştikten sonra, erteleme ve HAGB verilen mahkemelere de ihbarda bulunulmasına yer verildi.
Aynı videolar nedeniyle60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karara bağlanan videolarla ilgili olarak hakarete uğradığını iddia eden çok sayıda kişinin şikayetleri de soruşturma aşamasında bulunuyor.