25 Mayıs 2015 Pazartesi

Hilmi Bulunmaz'ın da Yönetim Kurulu Üyesi Adayı olduğu TYS bildirgesi!

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI 19. GENEL KURUL SONUÇ BİLDİRGESİ YAZARLAR DİRENİŞİN YANINDA

Türkiye Yazarlar Sendikası, ülkenin son derece kritik bir sürecinde 19. Genel Kurulu’nu topladı. Seçimler “baraj”, hazine yardımı ve söz eşitsizliği gibi olguların Anayasa’nın eşitlik ilkesini derinden yaraladığı bir ortamda yapılmaktadır.  Bütün bu adaletsizlik içinde dünyadaki bütün sınıf kardeşlerine, aklı ve yaşama gücüyle emeğe bağlanmış insanlara, işçi sınıfının sanıldığı gibi solmadığını ve her an ayaklanabilme yeteneğini koruduğunu gösteren grevler ve direnişler sürmektedir.

TOFAŞ, Renault, Türk Traktör başta olmak üzere, Bursa ve Kocaeli işçi havzaları ayaklandı; iktidar ve işbirlikçilerine karşı işçi sınıfı cüretini ve atılganlığını yeniden gösterdi.

TYS’nin bu Genel Kurul’u topluma dayatılan 12 Eylül yasalarının artık iflas ettiği ve bu yasalarla beslenen gericiliğin her yanından parçalanıp döküldüğü bir zamanda yapıldı. TYS özgürlük mücadelesinde kendine özgü yerini bundan sonra da koruyacaktır.

19. Genel Kurul’a ve TYS’ye emek veren yazarlar; ülkedeki dil, inanç ve cinsiyet eşitsizliği gibi insanın doğuştan gelen haklarını geçersiz kılan her türlü gericiliğe karşı mücadelenin ön saflarında yer alacaktır.