10 Nisan 2015 Cuma

"LİNÇÇİ tiyatronun kavalcısı" Mustafa Şükrü Demirkanlı, hesap verecek!

H. Hilmi. B. Yine Mahkum Oldu…

Tiyatro insanlarına ve avukatlarına hakaretleri nedeniyle çok sayıda yargılaması ve soruşturması devam eden, hakkında 12 adet mahkumiyet kararı verilen H. Hilmi B.’ye bugün (9 Nisan) bir mahkumiyet kararı daha verildi.
Tiyatro yönetmeni ve araştırmacısı Ömer Faruk Kurhan’a hakaret ettiği iddiasıyla 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasında, bugün karar açıklandı.
Hakaret suçu sabit görülen H. Hilmi B. hakkında  “cezanın nevi ve miktarı itibariyle KESİN olmak üzere” denilerek, temyiz yolu kapalı olarak verilen hapis cezası, para cezasına çevrilmiştir.
Uluslararası elmas işi yapan bir şirket sahibi olan H. Hilmi B. duruşmalar öncesi ve sonrası“Avukatlara Hukuk Dersi Veriyorum” vb başlıklarla yayın yapmakta fakat hemen hemen her duruşmasında mahkumiyet almakta, dava açtıkları kişiler hakkında ise ceza davalarında seri beraat kararları verilirken, tazminat davaları da reddedilmektedir.
H. Hilmi B.’nin 13 ncü mahkumiyet kararı sonrası hakkında 3 tanesi yakın arkadaşı Çoskun B. ile birlikte olmak üzere çok sayıda yargılanmasının da devam ettiği öğrenilmiştir. H. Hilmi B. hakkında ülkenin birçok adliyesinde çok sayıda soruşturma da sürmektedir.