11 Mart 2015 Çarşamba

Bahtiyar Engin, Kaan Erkam, Mustafa Şükrü Demirkanlı, şikâyet ediliyor!

T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA


ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
(BULUNMAZ TİYATRO - İSTANBUL GENEL SANAT YÖNETMENİ)
T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

ŞİKÂYET EDİLEN: BAHTİYAR ENGİN
ADRES: İBBŞT Harbiye Mh. Darülbedayi Cd. No:3 Şişli /İstanbul
TELEFON: (0212) 455 39 00
FAKS: (0212) 449 51 39
E-POSTA: tiyatro@ibb.gov.tr

ŞİKÂYET EDİLEN: KAAN ERKAM
ADRES: Ömür Sokak, No.8 T. Towers Yanı Mecidiyeköy Şişli / İstanbul
TELEFON: +90 (212) 266 7743
E-POSTA: odatiyatrosu@odatiyatrosu.com

ŞİKÂYET EDİLEN: MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI
ADRES: Reha Yurdakul Sok. No: 28/1 Billur Ap. Şişli-İstanbul
Gülbağ Mh. Şahinler Sk. No: 42 D. 10 Mecidiyeköy - İstanbul
TELEFON: 0212 216 75 20
E-POSTA: tiyatrodergisi@gmail.com

SUÇ: Sesli, Yazılı veya Görüntülü İleti ile Hakaret, İftira, Suç Uydurma, Tehdit (TCK 106, 125, 267, 271)
SUÇ TARİHİ: 04.01.2015
SUÇ BELGESİ: https://www.facebook.com/demirkanlimustafa/posts/10152597682982966?pnref=story

AÇIKLAMALAR:

1 - Suçlu aktör BAHTİYAR ENGİN kişilik haklarımı çiğnerken dedi ki:

"HİLMİ BULUNMAZ da BULUNUUUR, COŞKUN BÜKTEL de. Ama sağlığını kolay bulamazsın MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI... KAAN ERKAM haklı... Abi deveye sormuşlar neden boynun eğri diye.. Deve cevap vermiş. SEN KENDİNE BAK AMCIK! Diye Bizim tiyatro sanki '96' dan beri muhteşemdi de şimdi bunlar oluyor. Ben İstanbul Halk Tiyatrosu'nu BARUT FIÇISINA gelen SANSÜR yüzünden kurmak zorunda kalmadım mı? O zaman neredeydi bunlar. Levent, Yıldıray ve Ben darağacındayken GIKLARI ÇIKMADI İBNELERİN.  :-))) BEN ACIMAM ABİ coment ise coment :-))) Ben bana ödül veren kurumlara bile ödülü verdikLeri yıl bile TİYATROYA NE FAYDANIZ VAR LAN diye gider yapan bir adamım, DÜMDÜZ. :-()) Çünkü bizimkisi bir bayrak yarışı... Öyle ben bayrağımı da alır giderim, OYNAMAM VE OYNATMAM yok bizim işlerde. Bunu bilerek çıkmadık mı yola? Haksız mıyım?"

2 - Suçlu tiyatrocu KAAN ERKAM kişilik haklarımı çiğnerken dedi ki:

"AMA ONU BULUR AĞZINI KIRARIM. KANUN CEZA VERMİYOR. SENİ TAHRİK EDEREK BESLENİYOR. 'İŞŞİZ BAKKAL TAŞŞAKLARINI TARTAR' derler. BUNLAR İŞSİZ BAKKAL İŞTE. Hatta sana kızdığım zaman millet ihtar çek dedi. Ben de olmaz sessiz kalamam bir yerde YAKALAYIP DÖVERİM dedim:))) BU EZİKLERİN TİYATROYLA ALAKASI YOK. İnternetten izledim provalarını. Güldüm. Hatta bana twitter'dan DALAŞTI HİÇ KAŞIMADIM. Muhatabım değil. Çünkü bir hiç onlar."

3 - Suçlu MUSTAFA DEMİRKANLI kişilik hakkımı çiğnerken dedi ki:

"Paylaşımlarından biri, HİLMİ BULUNMAZ'I HAPSE ATTIRACAĞIM yalanı, ben onu nasıl HAPSE ATTIRABİLİRİM ki? Saçmalık burada başlıyor, bir de 'YAPMA, HAPSE ATTIRMA' filan diyor. Gerçekmiş gibi algı yaratıp, KAMUOYUNDA aklınca KARALAYACAK ya... HİLMİ BULUNMAZ büyük olasılıkla HAPSE GİRECEK, KAMU GÖREVİ YAPAN AVUKATA HAKARET nedeniyle (Benim avukatım değil, benimle ilgisi yok) 11 ay, 20 gün ertelemesiz HAPİS CEZASI aldı, dosya Yargıtay'da, onaylanırsa (dosyaya HÂKİM OLDUĞUM kadarııyla % 1 bozulma ihtimali varsa da, onu HİLMİ BULUNMAZ temyiz dilekçesiyle sıfırladı) % 99 onaylanacak ve CEZASINI ÇEKECEK. COŞKUN BÜKTEL neden bu YALANI YAYIYOR anlamış değilim. Ama ne yapıyorlar? Birlikte (HİLMİ BULUNMAZ'la) dayanışarak, HAKARETLERİNİ yaymaya devam ediyorlar. Biri HAKARET ediyor, diğeri yayılmasına katkı veriyor. Avukatıma talimat verdim, hafta içi her ikisi hakkında suç duyurusunda bulunulacak. OROSPU ÇOCUĞU sözcüğünün karşılığı bu… ARKADAN VURAN, KALLEŞ… Benim aklıma gelen bu… Haa bi de birileri çıkıyor, diyorlar ki siz kadınları aşağılıyorsunuz OROSPU ÇOCUĞU demekle… Orçun Masatçı söylüyor. Orçun Masatçı da, biz daha bu OROSPU ÇOCUĞUNU ilk kullandığımızda, bunun OROSPULARLA hiçbir ilgisinin olmadığını söyledik yıllar önce ilk kullandığımızda… Evet 2 yıl önce ilk kullandığımızda, OROSPU ÇOCUĞU derken, OROSPULARI kast etmiyoruz, onlar bunlar kadar ALÇAK olamazlar onlar kendilerini mecbur kaldıkları için bir işi yapıyorlar. BAHTİYAR ENGİN haklısın, ama bir işe başladım, SONLANMADAN BIRAKMAYACAĞIM... SUSARSAK, DAHA FAZLA AZIYORLAR... Şu sizin tiyatro da yaşanan sürece baksana... BUNLARIN İĞRENÇ ÖTESİ SALDIRILARI, bizim eleştiri hakkımızı da yok etti... Geçen yazdım, YENİ TİYATRO DERGİSİ, yâni ERBİL GÖKTAŞ bunlarla kol kola... Aklım almıyor, bir dergici bu adamlarla... Off ya neyse... BUNLARI GÖMÜP KAÇACAĞIM ZÂTEN..."

SONUÇ VE İSTEM: Salt birkaç örneğini sunduğum suç içeren sözlerin delili incelendiğinde görülebileceği gibi, Bahtiyar Engin, Kaan Erkam ve Mustafa Şükrü Demirkanlı, HAKARET kastıyla hareket edip, yukarıda belirttiğim Türk Ceza Kanunu maddelerine girecek düzeyde "suç işleme gizilgücü"ne sahiptirler. İşbu kişiler uzun yıllardır Türkiye tiyatrosunun kirlenmesi ve tıkanması için âdeta "Truva Atı" gibi çalışırlar. Bu nedenle kişiler KAMU HUKUK DÂVÂSI duygusuyla derhal engellenmelidir!...

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim... 12 Mart 2015


HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ


NOT: Dilekçeye dayanak oluşturan resmî belgeler EK olarak sunuldu!...