25 Şubat 2014 Salı

Şüpheli olmasına karşın kendisine şüpheli denilmesinden hoşlanmayan

İSTANBUL CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYETÇİ: Reyhan KAYIŞLI 


ŞÜPHELİLER: 

Hüseyin Hilmi BULUNMAZ
Coşkun BÜKTEL

SUÇ: Hakaret, Soruşturmanın Gizliliğini İhlal


OLAYLAR: 


1 - 42667 sicil numarası ile İstanbul Barosuna bağlı olarak avukatlık faaliyeti yürütmekteyim. Şüpheliler aleyhine açılmış birçok dosyada müvekkillerimi temsilen avukatlık yapmam nedeni ile şüpheliler, kendilerine ait blog sitesi ve facebook sayfalarında yaptıkları yayınlar ile tarafıma karşı hakaret suçu işlemektedirler.


2- Şüpheli Hüseyin Hilmi Bulunmaz hakkında daha önceki hakaret içerikli yayınlarıyla ilgili tarafımca yapılmış İstanbul C. Savcılığı'nın 2013/77328 Hz ve 2013/135074 Hz soruşturmaları; İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/397 D.İş sy yayın durdurma kararı; yine İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/312 E ve İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/167 E sy dosyası ile süren manevi tazminat davaları bulunmaktadır.


3- Şüpheli Hüseyin Hilmi Bulunmaz, son olarak yayıncısı ve sahibi olduğu www.tiyatroyun.blogspot.com sitesinde http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2013/12/t_29.html linki ile 29.12.2013 tarihinde "Halkın Avukatı, Demirkanlı'nın Avukatı Reyhan Kayışlı'yı şikâyet etti!..." başlığı ile hakkımda hakaret içerikli yayın yapmıştır. Şüpheli, söz konusu yayın içeriğinde hakkımda savcılığa şikâyette bulunduğunu belirtmiş ve "şikâyet dilekçesi" ni yayınlamıştır. Şüphelinin söz konusu yayınında tarafıma karşı hakaret suçunu oluşturan ifadeler yer almaktadır.Şüpheli şahıs hakkımda;

"...Şahıs (tarafım kastedilmektedir), "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI"adıyla tanımladığım "eylemin önderlerinden ve örgütleyici kişileriden Gülhan Avşar Demirkanlı, Levent Çağlayan, Mustafa Şükrü Demirkanlı adlı şahısların vekili olduğu ve vekillik "hıncı ve hırsı"ile yetinmeyerek, beni ayrıca kendi adına da mahkûm ettirmek için, avukatlık mesleğinin kanıksanmış işleyişini kullanıp, bana karşı iki "MANEVÎ TAZMİNAT DÂVÂSI"açmış biri olarak her fırsatta hukuku zinhar kişiselleştirerek "DURUŞMA TUTANAKLARINA BİLE GEÇEN"saldırını yine devam ettiriyor.

"...Kayışlı'nın kendi hukuk bilgisinin olağanüstü yetersiz olması, ifade ve ikna yeteneğinin hiç bulunmaması nedenleriyle, hemen bütün duruşmalara "MAZERET DİLEKÇESİ"verip girmemeyi yeğlemesine, müvekkillerini olağanüstü zor durumda bırakmasına karşın, tam iki "MANEVÎ TAZMİNAT DÂVÂSI"birden açmış olmasını başka türlü izah etmek tamamıyla, zinhar olanaksızdır."


"..Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Avukatı Reyhan Kayışlı, bana ve benimle birlikte tiyatro yazarı Coşkun Büktel'e karşı oluşturulan 1100 kişilik "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI"sürecinde, bu kampanyayı da düzenleyen Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne hukukî destek sunmakla birlikte, İnternet ortamında ve sanal biçimde başlayan kampanyanın gerçek hayatta somut biçimde sürebilmesine de yardım ve yataklık etmiştir."


"..Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Avukatı Reyhan Kayışlı, sadece tek başına hareket etmeyerek, 1100 kişilik bir "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" örgütü ile birlikte hareket edip, örgütlenmeye katkı sunuyor kanısındayım..." şeklinde ifadeler kullanmıştır. Şüpheli bu ifadeler ile avukatlık faaliyeti yürütmekte olan şahsımı, "kendisine saldırıda bulunan", "hukuk bilgisi olağanüstü yetersiz", "entelektüel ve hukuksal linç kampanyasına somut olarak yardım ve yataklık eden" ve "örgüt ile hareket edip, örgütlenmeye katkı sunan" bir kişi olarak nitelemektedir. Yürüttüğüm avukatlık faaliyeti de dikkate alındığında, söz konusu ifadelerin, tarafıma onur kırıcı fiil isnat ederek hakaret niteliğinde olduğu tartışmasızdır.


4- Şüphelinin belirtilen yayını TCK 125. Maddede tanımlı hakaret suçunu oluşturduğu gibi, ayrıca TCK 285/3. Maddede tanımlı soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu oluşturmaktadır.


5- Şüpheli Hüseyin Hilmi Bulunmaz, hakkımda savcılığa vermiş olduğu şikayet dilekçesini yayımlamakla yetinmemiş, ayrıca yine sahibi bulunduğu siteden http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2013/12/blog-post_3861.html linki ile 30.12.2013 tarihinde "Bulunmaz, "Asılsız İhbarcı"nın vekili Av. Reyhan Kayışlı'yı şikâyet etti.." başlığı ile el yazısıyla yazılmış bir notun fotoğrafını yayınlamıştır. Söz konusu notta ise "30 Aralık 20132 Şikâyet Günü, 2013/181369, Hakaret Şüphelisi Av. Reyhan Kayışlı" yazmaktadır. Diğer şüpheli Coşkun Büktel de kendi facebook sayfasında (https://facebook.com/coskun.buktel/posts/725704210781025) aynı fotoğrafı yayınlayarak, diğer şüphelinin söz konusu yayınına link vermiştir.


6- Şüpheliler bu eylemleri ile hakkımda "hakaret şüphelisi" ifadesini kullanarak tarafıma karşı hakaret suçunu işlemişler, aynı zamanda masumiyet karinesini ihlal ederek "suçlu" olduğum yönünde yayın yapmışlar, bununla da yetinmeyerek hakkımda gizli sürmesi gereken soruşturmanın savcılık soruşturma numarasını yayınlamışlardır. Şüphelilerin bu eylemleri de açıkça TCK 125. Maddede tanımlı hakaret ve TCK 285/3. Maddede tanımlı soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu oluşturmaktadır.


DELİLLER


1- http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2013/12/t_29.html linki ile yapılan yayın (EK.1)


2- http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2013/12/blog-post_3861.html linki ile yapılan yayın. (EK.2)


3- https://www.facebook.com/coskun.buktel/posts/725704210781025 linki ile yapılan yayın (EK.3)


4- İstanbul C. Savcılığı'nın 2013/77328 Hz ve İstanbul C. Savcılığı'nın 2013/135074 Hz nolu soruşturmaları


5- İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/397 D.İş sy yayın durdurma kararı (Ek.4)


SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan ve resen dikkate alınacak nedenlerle, şüphelilerin suç oluşturan eylemlerinin cezalandırılması için gerekli ceza takibinin yapılmasını saygıyla talep ederim.



Şikayetçi 
Av. Reyhan KAYIŞLI
İmza

***

Ayrıca bakınız:


"Asılsız İhbarcı" Demirkanlı'nın vekili Av. Reyhan Kayışlı ile ilgili linkler!


Demirkanlı'nın tanıklıktan kaçtı izlenimi verdiği Cemal Bulunmaz TANIK


Bulunmaz, İstanbul Adalet Sarayı'na bugün de oğlu Cemal'le birlikte gitti


Bulunmaz, "Asılsız İhbarcı"nın vekili Av. Reyhan Kayışlı'yı şikâyet etti...


Bulunmaz, "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Demirkanlı'yı çok sert yanıtladı!


Bulunmaz'ı iftira ile yargılatmak isteyen Demirkanlı/Kayışlı avuç yaladı!


Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet eden Reyhan Kayışlı'ya savcı 'DUR' dedi!


Halkın Avukatı, Demirkanlı'nın Avukatı Reyhan Kayışlı'ya ders veriyor!


Bulunmaz'a hakaret etmediğini söyleyen Kayışlı neden sildiğini gizliyor!


Asılsız İhbarcı Mustafa Demirkanlı'nın vekili Av. Reyhan Kayışlı şüpheli


200 BİN TL'lik dâvâ açacağımız Kayışlı'ya Demirkanlı yardım eder mi?!


Asılsız İhbarcı Demirkanlı'nın avukatı Reyhan Kayışlı dilekçe yazmış(!)


Bulunmaz Asılsız İhbarcı Demirkanlı'nın avukatı Kayışlı'ya ders veriyor!


Çiziktirdiği hukuk müsveddesine tarih atmayan Reyhan Kayışlı yazdı(!)


Bulunmaz, şikâyet dilekçesi yazamayan Reyhan Kayışlı'yı şikâyet etti...


Asılsız İhbarcı Mustafa Demirkanlı'nın vekili Reyhan Kayışlı şikâyet etti


Bulunmaz, şikâyet dilekçesi yazamayan Reyhan Kayışlı'yı şikâyet etti...


ASILSIZ İHBARCI Demirkanlı'nın avukatı Kayışlı, Çağlayan'ı savundu...


Asılsız İhbarcı'nın vekili Reyhan Kayışlı, sentetik suçlamada bulunuyor!


Bulunmaz, Demirkanlı Avukatı Reyhan Kayışlı'nın ağzının payını verdi!


Büktel ile Bulunmaz'a "şüpheli" diyen avukat, "şüpheli"den hoşlanmıyor!


Bulunmaz, Sadık Gülyaz'ın kovuşturmaya yer olmadığı kararını reddetti