12 Kasım 2013 Salı

En az on kez okunup en az yüz arkadaşa okutulacak değerde bir yazı...

Oyun'un notu: Tiyatro yazarı Melih Anık, yazılarından yalnızca 150 sözcüklük bir alıntı yapılabilmesine izin verdiği için, 150'nci sözcükten sonrasını okumak isteyen okurlarımız, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Ödülleri 2013

Tiyatro... Tiyatro... Dergisi 2013 Ödülleri dağıtıldı. Bu arada kendisine ödül düşenler çok mutlu. Hangi ihtiyacı karşıladığını ve de tiyatro adına değerinin ne olduğunu çıkaramadığım ödüllerin, dergiye daha çok reklâm mı yoksa okuyucu mu kazandırdığı konusunda da  tereddütlerim var. Seyirciyi ne kadar etkiliyor acaba? Örneğin okuyucu sayısını arttırır mı, aday gösterilenler dergiyi satın alırlar mı? Bence almıyorlar ki dergiyi yaşatmak için abone kampanyası düzenleniyor. Yoksa bu kadar yıl aday gösterilenler devamlı satın alsa dergi için abone kampanyası düzenlenmesine gerek kalmazdı.

Ben devamlı takipçisi değilim ama derginin elime geçen sayılarından gördüğüm şudur: Yaklaşık 60 sayfalık dergide genellikle 5 sayfa Devlet Tiyatroları , bir sayfa Kocaeli BB Şehir Tiyatroları, bir sayfa İBB Şehir Tiyatroları reklâmları; 2-3 sayfa İBB Genel Sanat Yönetmeni ya da Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ile röportaj; reklam veren Devlet veya  Şehir Tiyatroları’ndan bir veya iki oyunun eleştirisi var. Benim elime alternatif, bağımsız artık her neyse o tiyatrolardan birinin oyun eleştirisi olan sayı geçmedi. Mutlaka vardır da ben tesadüf etmemişimdir. Zira kendinden

(Kaynak: Dokunuş)