26 Ekim 2013 Cumartesi

Google'a "Hâkim Füsun Alca" yazınca bu haber birinci sayfada çıkıyor!...

Haluk Bilginer'e ''hakaret'' davasında karar

Tiyatro sanatçısı Haluk Bilginer ile yönetmen Kemal Aydoğan'a ''hakaret'' ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatrocu Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın çarptırıldığı toplam 3 bin 480 TL para cezasına ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Hüseyin Hilmi Bulunmaz ile müştekiler Haluk Bilginer ve Kemal Aydoğan katıldı.

Duruşmada Haluk Bilginer ve Kemal Aydoğan, sanık hakkındaki şikâyetlerinin devam ettiğini belirterek, dâvâya katılma talebinde bulundular.

Mahkeme Hâkimi Füsun Alca, müştekilerin bu taleplerini yerinde görerek dâvâya katılmalarına karar verdi.

Duruşmada söz alan sanık Bulunmaz, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, beraatini talep etti.

Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın Haluk Bilginer ve Kemal Aydoğan'a yönelik ''hakaret'' suçunu işlediğinin belirlendiğini kaydeden hâkim Alca, sanığı TCK'nın 125. maddesi uyarınca her iki müşteki için ayrı ayrı 1740'ar TL adlî para cezasına çarptırdı.

Sanığın sabıkasız geçmişi ve ileride suç işlemeyeceğine dair mahkemede oluşan kanaati göz önüne alarak 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren hakim Alca, 5 yıllık denetim süresi içinde sanığın kasten yeni bir suç işlememesi halinde geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak, dâvânın düşürülmesini, aksi hâlde hükmün açıklanmasını da karara bağladı.

AA

(Kaynak: haber7com)