29 Haziran 2013 Cumartesi

Emekli asker Mustafa Demirkanlı dengesini yitirip suçlu yazı yayınlıyor!

Kuyumcu, Davalarına Melih Anık'dan Sonra Çalışanlarını da Tanık Göstermeye Başladı

H. Hilmi Bulunmaz davalarında tanık gösterme sürecine girdi. MELİH ANIK, RAHMİ DİLLİGİL, COŞKUN BÜKTEL, FERİDUN ÇETİNKAYA'dan sonra yanında çalışan insanları da tanık göstermeye başladı. Uluslararası elmas kalemleri taciri ve kuyumculuk işiyle uğraşan H. Hilmi Bulunmaz'ın İzmir Şubesi'nde çalışan Turgay Demirkaya, Yayın Yönetmenimiz Mustafa Demirkanlı ile olan davada tanıklık yapmış.


25 Haziran 2013 tarihinde talimatla ifadesi alınan Demirkaya'nın tanık ifadesi 26 Haziran 2013 tarihinde "Turgay Demirkaya, Linççi Demirkanlı'nın ruhunu bildiği için tanık oldu!" başlığı ile H. Hilmi Bulunmaz tarafından sitesinde yayımlandı. İlgili mahkemeye ulaşmadan yayımlanan ifade tutanağı oldukça ilginç ifadeleri barındırıyor. Patronu tarafından yayımlanarak alenileşen tanıklık ifadesi avukatlarımız tarafından çok yönlü olarak incelenmekte olup, Yayın Yönetmenimiz Mustafa Demirkanlı'ya yönelik hakaret ya da başka suç unsuru olup olmadığı araştırılmaktadır.

Tanık ifadesi olmaktan çok, Yayın Yönetmenimize yönelik ağır ifadelerin yer aldığı ifade tutanağı için yargı kurumunu yanıltmaya yönelik 267 md. kapsamında incelemeler yapılıyor, ancak her koşulda yüklü tazminat davası açılacağı, gerçek dışı beyanlarla yargılamayı etkilemek, yanıltmak suçlarının da maddi unsurlarının oluşup oluşmadığı incelenmekte olup, şahsın talimatla alınan ifadesinin yanı sıra ilgili mahkemede dinlenmesi için de başvuruda bulunacağı belirtilmiştir


Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2013

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)