24 Mayıs 2013 Cuma

Hilmi Bulunmaz, adliyede"TANIK" olarak dinlenilmesini önerdiği Coşkun Büktel, Feridun Çetinkaya, Rahmi Dilligil, Melih Anık adlı kişilerden rıza almayıp ikâmetgâh adresi istememiş; Arman Şahin, Mehmet Cemalettin Bulunmaz, Turgay Demirkaya'dan rıza alıp ikâmetgâh adresi istemiştir!

Bulunmaz'ın Tanıkları: "Melih Anık, Rahmi Dilligil, Coşkun Büktel, Feridun Çetinkaya"

H. Hilmi Bulunmaz, son bir aydır bütün davalarında başta Melih Anık, Coşkun Büktel, Rahmi Dilligil ve Feridun Çetinkaya'yı tanık olarak göstermekte ve dinlenmesini talep etmekte… Bu isimlerin neye tanıklık edeceği anlaşılamamış olsa da isimlerin bütününe bakınca tiyatro kamuoyunda soru işaretleri oluşmuştur.


Bulunmaz, Mahkemeler verdiği dilekçelerinde: "… Coşkun Büktel'in, Feridun Çetinkaya'nın, Rahmi Dilligil'in, Melih Anık'ın 'TANIK' olarak dinlenilmesi gerekir..." diyerek talep bulunmuştur, mahkemelerin kararı merakla beklenmekte olduğu gibi bazı avukatlar tarafından bu tanıkların dinlenilmesinde ısrarcı olacağı belirtilmekte.


Melih Anık, Coşkun Büktel, Rahmi Dilligil ve Feridun Çetinkaya'nın H. Hilmi Bulunmaz davalarındaki tanıklıkları merakla beklenmekte…


Haber Giriş Tarihi: 23 Mayis 2013

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)


***


Dâvâlarımızın aşırı yoğun olması nedeniyle, bizim hakkımızda yazılan her yazıya, yapılan her yoruma yanıt veremiyoruz. Yazıda değinilmek istenen konu için tadımlık sunuyoruz:


1  

TANIKLAR:

Arman Şahin
Darüşafaka Sitesi No: 77 Çemberlitaş - Fatih / İstanbul
Tel: 0212 516 79 77

Mehmet Cemalettin Bulunmaz

Alibaba Türbe Sk. Onur Han 5/8-9 Çemberlitaş Fatih / İstanbul
Tel: 0212 513 47 32-33

Turgay Demirkaya

Çankaya Mah. 928. Sokak Tezcan İş Hanı 55 / 103 İzmir
Tel: 0232 489 24 43


(...)


2  

Sunmuş olduğum tiyatro sanatı gerçekliğinin, "TİYATRO HUKUKU TARİHİ" kavramı ve kurumuyla birlikte tarihe geçmesine yapacağınız katkının önemini çok iyi bildiğim için, bu soruşturmanın etik, sanatsal, tarihsel ve toplumsal önemi göz önünde bulundurulduğu ân, yukarıda verdiğim tanıkların yanı sıra Coşkun Büktel'in, Feridun Çetinkaya'nın, Rahmi Dilligil'in, Melih Anık'ın "TANIK" olarak dinlenilmesi gerekir... Tarih ve topluma ciddi bir belge bırakılacaktır. Bu tarihsel ve toplumsal sorumluluk bilinciyle düşünülüp gereğinin yapılmasını, soruşturmanın kovuşturmanın hemen başlatılmasını arz ve talep ederim... 24/o5/2013

***


1 Birinci tadımlık olarak sunduğumuz belgede görüldüğü gibi tırnaksız () biçimde sunulan TANIKLAR: Arman Şahin, Mehmet Cemalettin Bulunmaz ve Turgay Demirkaya adlı şahıslardır. Bir şahsın, TANIK olabilmesi için, kendi rızası olması ve ikâmetgâh adresi gerekir.


2 - İkinci tadımlık olarak sunduğumuz belgede görüldüğü gibi, tırnaklı (") biçimde sunulan "TANIK": Coşkun Büktel, Feridun Çetinkaya, Rahmi Dilligil, Melih Anık'tır. "TANIK"tan rıza, ikâmetgâh istenmedi.