26 Nisan 2013 Cuma

Bulunmaz, Uğur Demirci Tosun'un şeriki Fırat Kuyurtar'a ders verecek!

YAKINDA! ÇOK YAKINDA! PEK YAKINDA!!!

Bulunmaz, "SANAT HUKUKU DERSİ" çalışmasına Av. Eyyüp Fırat Kuyurtar'ı da katıp, bu derste, sanat hukukunun inceliklerini anlatıyor:


Kuyurtar - Benim işim hukukçuluk ve kenarından köşesinden sanatçılık… Fazıl Say hakkında verilen mahkumiyet kararı, ifade özgürlüğü kullanılırken çoğunluğun hassasiyetlerini gözetme konusunda emsal olduğundan, sanatını az olanın dertlerine adayan sanatçıları, düşünce insanlarını endişelendirmelidir.


Bulunmaz - Senin işinin "hukukçuluk" olduğunu hiç sanmıyorum! Benimle ilgili olarak bir dava açtırmak için "İSTANBUL (.....) SULH CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE" usûlsüz bir talepte bulunur bulunmaz, İstanbul 15. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıçlığı, senin usûlsüz talebine karşı, "Talebin REDDİNE" damgasıyla yanıt verdi! 


Bir kişinin, kendine "hukukçu" diyebilmesi, bir hukuk fakültesinden

"hukuk diploması" alabilmesi, o kişinin "hukukçuluk" kurallarına uygun davrandığını, usûlsüzlük yapmadığın kanıtlamaz... Sen, en basit bir "talep dilekçesi" yazabilecek durumda bile değilken, nasıl oluyor da, kendini "hukukçuluk" işiyle tanımlayabiliyorsun?!... Sanatçılığına gelince... Herhangi bir insan, "çorba içtiği" işini doğru dürüst yapabilme becerisine sahip değilken, en "yüce" insan eylemliliği sanatçılığa nasıl b/ulaşabilir? B/ulaşsa bile böyle beceriksiz birine sanat asla b/ulaşmaz. 

Fazıl Say ile ilgili söylediğin sözler çok bulanık... Değil anlayıp üzerinde düşünce geliştirmek, okuyabilmek bile çok zor... "Çorba içtiği" işini bile doğru dürüst yapma becerisi geliştirememiş bir kişinin, Fazıl Say'ı yada bir başka kişiyi anlatması olanaksızdır. Birinin, Fazıl Say yada bir başka kişiyi anlatabilmesi için, anlatmak istediği kişiyi anlayabilmesi gerekir! 


Yalnızca Fazıl Say'ın değil, herkesin "çoğunluğun hassasiyetlerini gözetmesi" gerekir. Fazıl Say, herhangi bir toplumsal duyarlılığa sahip olmadığı, banal, düzeysiz, vurdumduymaz bir ateist olduğu için, halkın duyarlılığına değil, "DOĞUŞ HOLDİNG" inisiyatifindeki duyarlılığa yaslanıyor. Burjuva Fazıl Say, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin değerlerine değil, pembe sermayenin değerlerine göre hareket ediyor... 


***


Ayrıca bakınız:


Bulunmaz, Uğur Demirci Tosun'un şeriki Fırat Kuyurtar'a ders verecek!