8 Nisan 2013 Pazartesi

HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI'nda Bulunmaz'ı yargılatanlar bile üye!

İstanbul Barosu'nda Zorbalık!

İstanbul Barosu’nun 25 yıllık Üyesi Av. Ömer Bozoğlu plaket töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Barosu'nun avukatların asli dertleri ile ilgilenmediğini söyledi.


İstanbul Barosu'nun 135. kuruluş yıldönümünde mesleklerinde 25, 30 ve 35 yılını tamamlayan toplam 796 avukata önceki gün İstanbul Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi Büyük Salon'da plaket takdim edildi.


İstanbul Barosu'nun 25 yıllık Üyesi Av. Ömer Bozoğlu plaket töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Barosu'nun bütün avukatların problemleri ile ilgilenmediğini söyledi. Avukatların ortak problemlerinin özellikle öne çekilmesi gerektiğini ifade eden Av. Bozoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın, Silivri ve birçok yerdeki faaliyetlerinin, avukatların bütününü ilgilendirmediğini kaydetti.


Avukatların birçok problemi olduğunu ifade eden Av. Ömer Bozoğlu, Anadolu yakasına yeni bir adliye açıldığını ve avukatların bu adliyede birçok sıkıntı ile karşılaştığını belirterek, baronun bu konu ile ilgilenmesini istedi. Avukatların kimliğinin de yeteri kadar itibar görmediğini söyleyen Bozoğlu, avukat kimliğinin çok daha güvenli olması gerektiğini vurguladı.


BOZOĞLU'NA FİKİRLERİNİ SÖYLEME İMKÂNI TANIMADILAR


Baro hakkında açılan dava ile ilgili konuşan Ömer Bozoğlu, "İstanbul Barosu hakkında bir dava açılınca, avukatlık kanununda ucube maddeler olduğunu gördük. Bu maddelerin bugüne kadar kaldırılmaması bir eksikliktir" dedi.


Av. Ömer Bozoğlu'nun, İstanbul Barosu'nun Haliç Kongre Merkezi'ndeki Genel Kurulu’nda "baro çalışmalarından ziyade bir gazetecinin kürsüden atılması gibi bir konu ile gündeme geldi"ğini söylemesinin ardından, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Dikmenli mikrofonu Bozoğlu'ndan alarak, sözlerini yarıda kesti. Dikmenli’nin bu tavrı birçok avukat tarafından tepki çekti.


KOCASAKAL: AVUKATLARA AİKİDO DERSİ VERDİRECEĞİM


İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise yaptığı konuşmada, yönetimdeki arkadaşlara İstanbul Barosu’nun altında tünel kazılıp, kazılmadığını sorduğunu söyledi. Ergenekon ve Balyoz sanıklarını tünel kazarak, kaçırmaktan yargılanacaklarını düşündüğünü ifade eden Kocasakal, 17 Mayıs’ta Saat: 02.30’da Silivri'de 2 Asliye Ceza'da duruşması olduğunu belirterek, "Kimin kimi yargılayacağını göreceksiniz" şeklinde tehditler yağdırdı. Kocasakal ayrıca avukatlık staj eğitiminde, stajyerlere; karate, judo ve aikido dersleri verdireceklerini vurguladı.


YENİAKİT

(Kaynak: HABER VAKTİM)