7 Mart 2013 Perşembe

H. Bulunmaz diyor ki: "'Avukatların çoğu güvenilmezdir genellikle...' diye düşünsem bile, Av. S. Sera Kadıgil'in iddiasını sunuyorum!..."

Oyun'un notu: Habertürk sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki önemli yerleri renkli hâle biz getirdik!...

***

"Yumurta ve yumruk attı"

Ali Sürmeli'nin eski sevgilisi Sultan Ertuğrul'a yumurta atmasının yankıları bitmiyor...

Nilüfer Sanat Tiyatrosu'nda "Matmazel Julie'den Esinti" oyununun Cuma günkü sahnelenmesinin ardından oyuncu Sultan Ertuğrul'un eski sevgilisi Ali Sürmeli'nin yumurtalı saldırısına uğradığı haberleri yayınlanmıştı. Sürmeli'nin, oyundaki öpüşme sahnesinden rahatsız olduğu için Ertuğrul'a yumurta fırlattığı ileri sürülmüştü.

Sultan Ertuğrul, dün avukatı aracılığıyla yaşananların yumurta saldırısından öte olduğunu ileri sürdü. Sultan Ertuğrul, kadına karşı şiddetin her gün artarak devam ettiği günümüzde, bir kadının, üstelik bir sanatçının, kendisine uygulanan şiddeti görmezden gelmesinin kabul edilemeyeceğinden olayı yargıya taşıdığının altını çizdi. Ertuğrul'un avukatının açıklamasına göre olay şöyle gelişti:

SULTAN ERTUĞRUL'UN AVUKATININ AÇIKLAMASI:


Bilindiği üzere oyuncu Ali Sürmeli, müvekkilim Sultan Ertuğrul'un rol aldığı, "Matmazel Julie'den Esinti" isimli oyunun 01.03.2013 tarihli gösteriminde müvekkile yumruk atarak fiziki ve sözlü saldırıda bulunmuştur. Olayın basına "sahneye yumurta atılması" şeklinde yansıtılması üzerine işbu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.

Ali Sürmeli 01.03.13 tarihinde, 15.02.2013 GALA'da izlediği  oyun için 25.02.2013 de 14 adet toplu bilet satın almış, şahsın arkadaşlarının talebi üzerine gruba bizzat müvekkil tarafından 6 adet de davetiye tahsis  edilmiş, anılan şahıs bu şekilde yakın çevresi, kimliği bilinmeyen bazı kimseler, bir fotoğrafçı ve bir kameramanla beraber oyun günü tiyatroya gelmiştir. Tiyatro sahipleri kameraları salona sokmamış, Ali Sürmeli ise oyunun ilk yarısını izledikten sonra salondan çıkmıştır.

Oyun hitamında anılan şahsın grubundan kişiler müvekkili tebrik etmek istediklerini söylerek salonun üst katında bulunan cafe'ye davet etmişler, müvekkil de şahısla olan geçmişinin hatırına bu davete icabette herhangi bir beis görmemiştir.

Müvekkil kahve alanına gittiğinde tesadüfen orada bulunan bazı izleyiciler tebrik etmek üzere müvekkili durdurduğu sırada Ali Sürmeli, izleyicilerin arasından müvekkile yaklaşmış, konuşmaları bir süre dinledikten sonra aradan hızla gelerek müvekkilin suratına, avucunda sıktığı yumurta ile beraber YUMRUK ATMIŞTIR. Yumruğun şiddeti ile yumurta da patlamış, ancak anılan şahıs durmayarak müvekkile saldırmaya devam etmiş, izleyicilerin ve müvekkilin rol arkadaşlarının müdahalesi ile etkisiz hale getirilmiştir. Şahıs, olay yerini terk ettirilene kadar müvekkile ve arkadaşlarına yönelik tehditvari hareketlerini ve hakaretamiz ifadelerini sürdürmüştür.

O sırada orada bulunan, müvekkilin rol arkadaşı Özge Özder ise, bu elim olayın hemen akabinde, önceden planlı olarak katıldığı canlı yayınlanan bir TV programında, kadına karşı "namus" saiki ile girişilen bu saldırının sanatçılar tarafından gizli tutulamayacağına dair alınan tiyatronun ortak kararı uyarınca, şahsın eylemlerini ifşa etmiştir.

Kısacası olay, beğenilmeyen bir oyuna uzaktan yumurta atılmasınden ibaret olmayıp, kendisi de oyunculuk mesleğini icra eden bir erkeğin, sahnede öpüşerek namusuna halel getirdiğini düşünen eski sevgilisini, suratına yumruk atmak sureti ile  kasten yaralaması, tehdit etmesi ve ona seyircilerinin ve iş arkadaşlarının önünde hakaret etmesidir.

Tiyatro izleyicilerinin de gözü önünde gerçekleşen bu vahim tutum, müvekkilin profesyonel hayatına ciddi hasar vermiş olmakla beraber, kadına karşı şiddetin her gün artarak devam ettiği günümüzde, bir kadının, üstelik bir sanatçının, kendisine uygulanan şiddeti görmezden gelmesi kabul edilemeyeceğinden olay yargıya ve kamuoyuna intikal ettirilmiştir.

Ali Sürmeli tasarlayarak hareket etmiş, oyuna bir karton yumurta ile gelmiş, muhtemelen müvekkili arkadaşları ve seyircileri önünde, kendince, rezil ederek bu anları kameraya aldırtmak istemiş, yanında getirdiği özel kameramanlar içeriye alınmayınca bir müddet oyunu seyrettikten sonra sinirle salonu terk etmiş, akabinde de hızını alamayarak müvekkile yumrukla ve sözle saldırmıştır. Anılan tüm sebeplerden ötürü eski sevgilisini herkesin önünde yumruklayacak kadar gözü kararmış şahsın bu fiillerinin, öğrenci protestoları ile özdeşleşmiş yumurta atma eylemleri ile  hiç bir bağlantısı olmadığını açıklama gereği hasıl olmuştur.

Olay yargıya intikal etmiş, ilgili şahıs hakkında eylemine uygun suçlardan şikayetçi olunmuştur. Konu bundan böyle yargının tasarrufundadır. Kadına karşı şiddete yönelik bu eyleme en uygun tanımı Yüce Türk Adaletinin yapacağından şüphemiz yoktur.

Saygılarımızla bilgilerinizi rica ederiz.

Müşteki Sultan Ertuğrul
Vekili
Av. S. Sera Kadıgil

(Kaynak: HABERTÜRK)