1 Ocak 2013 Salı

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın kendisi hakkında 100.000,00 TL'lik (YÜZ BİN TÜRK LİRALIK) tazminat davası açma girişiminde bulunduğunu sezmiş olmalı ki, 25.000 TL gibi küçük bir parayla bizi oyalamak istiyor!

H. Hilmi Bulunmaz'a ve Coşkun Büktel'e Hukun Davaları Açılmaya Başladı…

Tiyatro camiasına yönelik hakaretlerinden dolayı önce küfürsüz yayıncılık yapmaları için çağrı yapılan. Bu çağrı metnine hemen hemen tüm tiyatro STK'ları, pek çok tiyatro, 1.100 civarında tiyatro insanı ve tiyatroseverin imzasıyla katkı vermesi sonrası, yayınlarına çekidüzen vermek yerine hakaretlerini artıran bu iki şahıs hakkında suç duyurularında bulunulmaya başladı. Coşkun Büktel hakkında açılan kamu davasının 3 ncü duruşmasında mahkum oldu, Bulunmaz ise 7 davadan suçlu bulundu.

Çağrı metnini önemsemeyen, yargı kararlarına karşı duyarsız kalan bu ikiliye karşı  şimdi de hukuk (Tazminat) davaları açılmaya başladı.

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi yazarlarından Seval Deniz Karahaliloğu'na (Uyarı metninde imzası olmamasına rağmen) sadece Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nde yazdığı için hakaret etmekten erinmeyen H. Hilmi bulunmaz hakkında açılan kamu davasında mahkum olmuş, temyiz başvurusu da aleyhinde sonuçlanmıştır.

Yazarımız Seval Deniz Karahaliloğlu, Avukatı Murat Çoban kanalıyla, 10.000 TL'lik manevi tazminat davası açmış bulunmaktadır.

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı da Coşkun Büktel ve H. Hilmi Bulunmaz hakkında Avukat Reyhan Kayışlı kanalıyla ayrı ayrı 25.000 TL'lik manevi tazminat davası açmış bulunmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 01 Ocak 2013

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)

***

Ayrıca bakınız:

Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yazarı Seval Deniz Karahaliloğlu arasındaki 

"KAMU DAVASI" sürecinin bitiminde "T.C. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yerine Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Beşinci", Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın aleyhine, Seval Deniz Karahaliloğlu'nun lehine karar vererek, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurması sürecini somut olarak başlatmış oldu!