15 Ocak 2013 Salı

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nde ilginç bir söyleşi var: "Çalışmanın ve Tutkunun Ressamı Van Gogh" ve bu söyleşiyi yapan Sayın Seval Deniz Karahaliloğlu, bu söyleşinin yapıldığı LİNÇÇİ Hakan Gerçek ve bu söyleşiyi yayınlayan Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı, hemen hemen Türkiye'de herkesin tanıdığı Cemal Süreya'yı söyleşiye "meze" ederken, bu ünlü şairin adını bile yanlış biliyor, yanlış söylüyor ve yanlış yazıyorlar hâlâ!

"Cemal Süreyya"

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Ocak 2013, Sayı 245, 8 TL, sayfa 49)

***

Oysa, küçücük bir ilkokul öğrencisi bile, küçücük bir ders yaptığında, ilk önce VİKİPEDİ'ye başvuruyor:


Süreyya olan soyadını değiştirmesi


Süreya'nın üvey kızı Gonca Uslu'nun aktardığına göre iddiaya girmeyi çok seven şair arkadaşıyla bir telefon numarası üzerine iddiaya girmiş, kaybederse soyadındaki "y" harfinden birini sildireceğini söylemiş. İddiayı kaybetmiş ve Süreyya olan soyadını Süreya olarak değiştirmiş. "Süreya" soyadı ilk kez 1956 yılında yayımlanan "Elma" şiirinde görüldü, Bir anda ismindeki "y" harflerinden birini attığını ilan etmişti.


***


Ayrıca bakınız:

Seval Deniz Karahaliloğlu Hilmi Bulunmaz'dan polisle ifade aldırdı!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni 13 Ocak 2013 günü İstiklâl Caddesi'nde ele geçirdi!


Sayın Seval Deniz Karahaliloğlu, LİNÇÇİ Hakan Gerçek'e sormuş!