12 Ocak 2013 Cumartesi

Cemal, CNC makine üretimi nedeniyle 16 ay zaman diliminde 500 BİN TL yitirirken, Bulunmaz'a tiyatro sanatının bu ülkede yeşermesinin zor, "BU İNSANLAR" ile olanaksız olduğunu dile getirmeye devam ediyor!...

Cemal Bulunmaz daima Taiwanlı makinesinin başında! (Fotoğraf: Hilmi Bulunmaz)

***

Gezgin, ressam, sanatçı ve şair olmanın yanı sıra, okuduğu birkaç üniversitede edindiği "iş adamı olma hâli" sonucu, uzun yıllardır dünyanın birçok ülkesiyle sanayi ve ticaret işleri yapma becerisini geliştiren Cemal Bulunmaz, Türkiye'de ne zaman bir iş yapmaya kalksa, işin sonu mutlaka hüsran oluyor. Cemal Bulunmaz, içine düştüğü Türk sanayi ve ticaret alışkanlığını dile getirmek için bir deyim üretmeyi başardı: "Türkiye'de kime selam versem, tüylerimi diken diken edip, kıllarımı birer birer kerpetenle söküyorlar!..."


Cemal Bulunmaz, gezginliğini, ressamlığını, sanatçılığını, şairliğini hiçbir kişi, hiçbir kuruluş ve hiçbir kuruma asla ve kesinlikle bağlı olmadan sürdürebilmek için, kendisinin oluşturduğu sanayici ve ticaret erbabı olma gücünü kullanıyor. Cemal Bulunmaz, ne yazık ki, şimdiye dek, Türkiye'nin neresinde, ne zaman ve hangi koşulda olursa olsun bir yatırım yapmaya yeltense, kendisiyle işbirliği içerisinde bulunan kişi ve kuruluşlar kendisini mutlaka kazıklıyor!


Cemal Bulunmaz, Ekim 2011'den başlayarak, kendi bütçesine göre oldukça büyük bir para olan 500.000,00 TL yitirdi. Kuyumculuk sektöründeki "elmas kalem üretimi", "pres kalıp üretimi" ve "CNC makine üretimi" süreçleri başlatan Cemal Bulunmaz, sadece para yitirmekle kalmayıp, entelektüel projeleri konusunda da müthiş derecede büyük bir sıkıntıya girdi. Bunun birçok nedeni olmakla birlikte, asal neden, Türkiye'deki insanların birçoğunun, tarihsel ve toplumsal sorumluluğa sahip olmadığı gibi, günlük ve kişisel sorumluluktan bile çok uzak durma isteği içerisinde bulunmaları!


Türkiye'deki insan malzemesinden hemen hemen tamamıyla umudunu kesen Cemal Bulunmaz, 2013 yılından başlayarak, yatırımlarının çoğunu başka ülkelere yönlendirmeye başladı. Özellikle CNC makine yatırımını önemseyen Cemal Bulunmaz, bu işinin tamamına yakınını Taiwan'da (Çin Cumhuriyeti'nde) sürdürüyor. ABD, Almanya, Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Hong Kong, İtalya, İsviçre, Malezya, Mısır, Rusya, Sırbistan, Taiwan başta olmak üzere, birçok ülkeyle alışveriş yapacak düzeyde sanayi ve ticaret işleri yürüten gezgin Cemal Bulunmaz, Türkiye'deki sanatsal işlerin olanaksız olmasını, toplumsal ilişkilerin yanlışlığından kaynaklandığını sürekli olarak belirtiyor.


Tiyatro sitelerini, tiyatro dergilerini, tiyatro oyunlarını sık aralıkla izleyen Cemal Bulunmaz, Türkiye'de oynanan tiyatro oyunlarının ve yayın yapan organların ilkelliğini gördükçe iyice çileden çıkıyor. Yirmi dilde oyun izleyip, yazı okuyabilecek bir düzeyde olan Cemal Bulunmaz, Türkiye tiyatrosundaki alışılmış ilkelliğin bir LİNÇ KAMPANYASI üretmesine asla ve kesinlikle hiç şaşmıyor!...


Benim, tiyatro sanatına canımdan bile daha çok değer vermemi anlamakta sürekli ikirciklenen Cemal Bulunmaz, 1100 KİŞİLİK KİŞİLİKSİZ ALÇAK KİŞİ tarafından düzenlenen bir LİNÇ KAMPANYASI üreten Türkiye'de, tiyatro sanatını canından çok seven insanların bulunmasının ya aptallık yada büyük bir mucize olduğunu belirtmeden edemiyor. Ona hak vermemek elde değil!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz