11 Aralık 2012 Salı

K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları, tiyatro dergilerine para yetiştirmek için kulelerini ticarî kuruluşlara peşkeş çekiyor!

Hiçbir zaman yayınlanması gereken tarihlerde, yani ilgili ayın tam birinde yayınlanmayan tiyatro dergilerine reklâm veren Devlet Tiyatroları, kendine ait reklâm kulelerini ticarî kuruluşlara işgâl ettirerek, zamanında yayınlanmayan tiyatro dergilerine reklâm parası yetiştirme telaşında! (Foto: Cemal Bulunmaz)

***

Ben, kırk yılı aşkın zamandır tiyatro sanatına hizmet eden biriyim. Hangi koşul içerisinde bulunursam bulunayım, her zaman için, tiyatro sanatının çıkarları, estetik bilincin gelişmesi, tiyatrodaki kuramsal nüfuz alanının artması, tiyatronun emekçi halka, işçi sınıfına ve tüyü bitmemiş yetime yararı dokunması için ömrümü tiyatral kavgaya yatırdım. Ancak, başta Devlet Tiyatroları olmak üzere, resmî tiyatro kurumlarını birer Kırım Kongo Kenesi gibi kemirip, resmî tiyatro kurumlarının kanını emen ve hiçbir zaman için tam zamanında, yani ilgili ayın tam birinde asla ve kesinlikle yayınlanmayan tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) verilmesine hiddetle, nefretle, şiddetle karşıyım. Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen yoksul Devlet Tiyatroları, bu vergilerle tiyatro dergilerini beslemeye zorlandığı için, üstüne üstlük, bir de namusu sayılabilecek İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini ticarî kuruluşlara peşkeş çekmek zorunda kalıyor. Oysa, Devlet Tiyatroları, hiçbir zaman için tam zamanında yayınlanmayan tiyatro dergilerine avuç dolusu para vereceğine, kendisi kendi dergisini yada diğer resmî tiyatro kurumlarıyla birlikte bir tiyatro dergisi yayınlamış olsa, iş, hem daha ucuza gelecek ve hem de İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri ticarî kuruluşlara peşkeş çekilmemiş olacak!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki "TÜRK TİYATROSU" dergisinin satış ilanını görünce şunu sordu: "Elli yıl önce kendi tiyatro dergisini kendisi yayınlayan İstanbul Şehir Tiyatroları, şimdi neden düzeysiz ve hiçbir zaman için tam zamanında, yani ayın birinde yayınlanmayan tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veriyor ki?!!!"


Devlet Tiyatroları neden kendi dergisini yayınlamayıp, reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) vererek hep naylon tiyatro dergilerini besliyor?


Sanatsal ifade olanakları LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlarca ilga ve imhâ edilmek istenen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan resmî tiyatro kurumlarına anlaşılır ve çok ciddi bir ortaklık önerisi!


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki LİNÇÇİ dergi kapağını ve onun hemen altındaki hiçbir inandırıcılığı olmayan iddia sözlerini okuyunca şöyle haykırmak zorunda kaldı: "Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemin Bilgin, şehir tiyatroları genel sanat yönetmenleri Hilmi Zafer Şahin'le Veysel Sami Berikan ve Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni Rengin Gökmen, hiçbir inandırıcılığı bulunmayan bu dergiye reklâm adı altında kaç para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veriyorsunuz?"