4 Kasım 2012 Pazar

MHP, ABD marşıyla saygı duruşunda bulunup milleti ti'ye alıyor!

MHP kurultayında şehitlere Ti sesiyle saygı duruşu

MHP de bunu yaparsa!... Ti sesiyle şehitlere saygı duruşu

MHP'nin 10. Kurultayı'nda dikkat çekici görüntüler vardı. Şehitler için yapılan saygı duruşunda kullanılan müzik dikkatlerden kaçmadı. Bugüne kadar bir çok resmi protokolde belki de farkında olunmadan kullanılan Amerikan Marşı, MHP kurultayında da çalındı.

MHP kurultayında Tuğrul Türkeş'in Divan Başkanı seçilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Kurultayda ilk olarak, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

ABD MARŞI Tİ SESİ

Adında milliyetçilik geçen bir partinin Ti sesi olarak bilinen Amerikan marşını şehitler için yapılan saygı duruşunda kullanması şaşırttı. Saygı duruşu sırasında bir çok MHP'li bozkurt işareti yapıyordu.

ABD İÇ SAVAŞINDA KULLANILAN AĞIT

Oysa kullanılan bu ezgi Amerikan iç savaşı sonrasında bestelenmiş bir ezgidir. Müziğin bestekarı Daniel Butterfield (1831-1901)'in Amerikan İç Savaşı'nda generalliğe kadar yükselmiş bir iş adamıdır. Müzik, iç savaş sırasında savaşın yıkımlarına karşı yakılmış bir ağıt olarak bilinir.

BUSH TÜRKİYE'DE DUYUNCA ŞAŞIRMIŞ

Resmi törenler ve saygı duruşu anlarında çalınan marşı Türkiye'de duyan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bush'un çok şaşırdığı kaydediliyor. İstiklal Marşı öncesi çalınan ezgiyi duyan Bush “Kültürümüz buraya kadar gelmiş” şeklinde konuşur.

ihlassondakika

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

(Kaynak: HABER VAKTİM)