28 Kasım 2012 Çarşamba

LİNÇÇİ Yaşam Kaya, LİNÇÇİ Üstün Akmen gibi yazmaya başladı!

Türkiye'deki tiyatro eleştirmenleri, beyinlerinin içerisine üniforma geçirilmiş robotlara benziyor. Örnekse, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın kaleme almış olduğu herhangi bir sözüm ona tiyatro eleştirisi, 
LİNÇÇİ Üstün Akmen tarafından yazılmış gibi küf kokuyor.

Tiyatroya edebî bir boyut kazandırmak, entelektüel bir güç katmak, estetik olarak geliştirmek, tiyatronun etik boyutunu yüceltmek, özetle tiyatroyu bir sanat düzlemine taşımak için değil, kişisel çıkarlar elde etmek, kapağı herhangi bir resmî kuruma atabilmek, Devlet Tiyatroları yada Şehir Tiyatroları'nın galalarında şarap içen kişi figürüyle vitrin yapmak için debelenen tiyatro eleştirmenleri ve tabii ki, bunlara gaz veren LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, "Türkiye Tiyatrosu" kavramının oluşması önünde ciddi bir barikat olarak kendilerini hızla dayatıyorlar.

Biz, emekçi sınıfın ideolojisi olan bilimsel sosyalizm ölçütleriyle tiyatroyu sanatsal düzleme taşıma gayretindeki bireyler olarak, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar gözleri dönmüş tiyatro eleştirmenlerini, her saniye yakından izleyen bir radar gibi sürekli bir biçimde denetim altında tutuyoruz. LİNÇÇİ Yaşam Kaya, değil herhangi bir eleştiri yazısı yazabilecek donanıma sahip olmak, herhangi bir sosyal paylaşım sitesinde iki kelâm edebilecek bir iletişim gücüne bile asla ve kesinlikle sahip olabilecek değil.

Biz, başta LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ve bu LİNÇÇİ kuruluşun LİNÇÇİ Başkanı Üstün Akmen olmak üzere, "Türkiye Tiyatrosu" kavramı oluşumu sürecini dondurmak, durdurmak isteyen herkese, en büyük acımasızlığımız ile eleştiri oklarımızı yöneltiyoruz. Bu bağlamda, zamanımız olursa, daha sonra irdelemek üzere, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın kıymet içermeyen yazısını okumak için, aşağıdaki linki tıklamanızı öneriyoruz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz 


***


Tıklayınız: "Alın Size Modern 'Hedda Gabler'"