15 Kasım 2012 Perşembe

Hilmi Bulunmaz'ın söylediklerinin çarpıtılmadan yayınlanması iyi olmuş...

"BUNLAR SHAKESPEARE ÇOCUĞU"  

Erol Metin

7 Kasım 2012

Kendini sosyalist olarak tanımlayan tiyatrocu Hilmi Bulunmaz, halkın değerlerine hakaret eden meslektaşlarını ağır bir dille eleştirdi. Akit'e konuşan Bulunmaz, başörtülülere "öcü" diye saldıran Serra Yılmaz'ı özür dilemeye çağırdı.


Gün geçmiyor ki "yeminli militan" CHP yandaşı tiyatrocular halkın değerlerine hakaret etmesin. "Aynaya bakmayan" Serra Yılmaz, başörtülülere "öcü" diye saldırdı. Akabinde "güldürmeyen komedyen" Müjdat Gezen, rutin kin kusma eylemlerini sürdürdü. Sosyalist kimliğiyle bilinen tiyatrocu Hilmi Bulunmaz, milleti aşağılayan meslektaşlarını ağır bir dille eleştirdi. "Tiyatrocuların birçoğunun halkın içinden değil, halkın dışından tiyatro sahasına indiğini" belirten Bulunmaz, "Tabiri caizse, sokaklardan meydanlara değil, saraylardan meydanlara yürümüşlerdir" dedi.


"GÖZLERİNİ HIRSIZ SHAKESPEARE’LE AÇIYORLAR"


Halkın değerlerine uzak olan tiyatrocuları "Shakespeare Çocuğu" olarak nitelendiren Bulunmaz, "Shakespeare ve Shakespeare çocukları, tam dört yüz yıldır halkın değerlerine karşıt bir mantıkla tiyatro sahnelerini işgâl eder. Shakespeare, erotik duygulara tutsak ve hiçbir zaman için kendi özgün yapıtını üretme gücüne erişememiş zavallı bir fanidir. Tiyatro piyasasına düşen kişiler, daha bu sahaya ilk adımlarını atar atmaz, hattâ henüz adımlarını atmadan çok önce, duygu yoksunu Shakespeare'le tanış olurlar ve tiyatro işinin erbabı olarak fikir ve sanat eserleri hırsızı Shakespeare'i tanırlar" diye konuştu.


"KEMALİST MANTIKLAR YAKLAŞTIKLARI İÇİN..."


"Tiyatro esnafı, Shakespeare çocuğu olarak başladıkları tiyatro mesleğine, halkın değerlerinin savunulması mantığıyla bakmıyorlar" diyen Bulunmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Shakespeare Çocukları, Kemalist bir mantıkla tiyatro olgusuna yaklaştıkları, illaki alınlarında ışığı hisseden kişi olmaya çabaladıkları için, tepeden inmeci bir mantığı içselleştirmiş oluyorlar. Bu mantık, hem onların kişiselliklerine, hem de toplumsal oluşuma ters düştükçe, çaresiz kalıyorlar ve böylelikle, herhangi bir toplumsal dünya görüşüne sahip olamadıkları için de, rüzgâr nereden eserse oraya doğru eğilip bükülebiliyorlar. Tiyatro esnafının bir çelişki yaşadığı kanısında değilim. Çelişki yaşayabilmek için, bir dünya görüşüne sahip olmak gerekir ki, 'işte şu dünya görüşüyle çelişiyor bunlar' diyebilelim. Onların herhangi bir dünya görüşleri yok. Kültür Bakanlığı desteği almak için AKP'li Ertuğrul Günay'a, Kemalist seyirci toplayabilmek için laik olduğunu iddia eden kuruluşlara sırtlarını dayamadan yaşayabilme şansları pek olmayan tiyatro esnafının herhangi bir çelişki yaşamaları olası değil. Çünkü, yineliyorum, onların herhangi bir manevi dünya görüşleri, herhangi bir toplumsal görüşleri asla yok. Olamaz da zâten!"


"ÖCÜ" SERRA’YA BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ


Başörtülülere hakaret eden Serra Yılmaz'ı özür dilemeye çağıran Hilmi Bulunmaz, "Evet ben bir sosyalistim. Ama bu ülkede dünyaya geldim, bu ülkede yaşıyorum. Benim iki ablamın ikisi de tesettürlü. Ancak böyle olmasaydı bile, yine de Serra Yılmaz'ın herhangi bir somut dünya görüşüne yaslanmayan, sadece küçük burjuva biri olmasından kaynaklı, halkın dışında, halka teğet bile geçmeyen demeçlerinden rahatsız olurdum. Serra Yılmaz'ın toplumsal bir dünya görüşü yoktur. Zâten bir dünya görüşü olmadığı için, toplumsal bir yanlış yapmıştır. Çünkü o, sadece bir küçük burjuvadır" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Yeniakit Gazetesi

(Kaynak: EYHABER)

***

Hilmi Bulunmaz'ın, Yeni Akit Gazetesi muhabiri Erol Metin'e verdiği yanıtların "net hâli"ni okuyabilmek için lütfen tıklayınız:


Yeni Akit sordu Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz hemen yanıtladı