30 Kasım 2012 Cuma

Bulunmaz Tiytaro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, duyduğu lüzum üzerine, 7 Ekim 2011 Cuma günü, yani bir yılı aşkın bir zaman önce, Yeni Akit Gazetesi ve bu gazetenin sanal uzantısı www.habervaktim.com sitesi politikasını açıklamıştı

Biz, LİNÇ KAMPANYASI karşıtı bir yayın olarak, kitleleri uyuşturmak için üretilen her türlü maddi ve manevi ürünlere karşı bir politikanın tiyatrosunu inşa ediyoruz. Kitleleri en hafif bir biçimde de olsa, uyuşturan ögelerin başında alkol gelir. Herhangi bir alkol üreticisinin kitleleri uyuşturmak için çabalaması karşısındaki tavrımızın ne kadar net olduğunu bilmek, öğrenmek için, tiyatro patronlarınca yapılan Efes Pilsen tezgâhtarlığına karşı devam ettirdiğimiz mücadelemizi anımsamakta son derecede ciddi yararlar var.

Biz, LİNÇ KAMPANYASI karşıtı bir yayın olarak, daha önceleri de defalarca dile getirdiğimiz gibi, yine ısrarla ve inatla dile getiriyoruz ki, İnternet ortamındaki yayınları izlerken, habervaktim.com sitesini de sürekli olarak mercek altına alıyoruz. Sınıfsal tavrımız bir yana, habervaktim.com sitesindeki birçok yayını benimseyip, kendi sitemize taşımayı, toplumsal bir sorumluluk, vicdani bir iş olarak algılıyoruz.


Biz, LİNÇ KAMPANYASI karşıtı bir yayın olarak, başta Efes Pilsen tezgâhtarlığı olmak üzere, bütün tiyatro sanatının uyuşturucu etki yapan alkol firmalarıyla hızla temasa geçmiş olmasına son derecede karşıyız. Bizim bu karşı oluşumuza ışık tuttuğu ve en önemlisi Kültür Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ı ikirciklenmeden eleştirebilme yürekliliği gösterdiği için, Arzu Erdoğral'ın yazısını okumanızı coşkuyla ve önemle öneriyoruz.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***

Tıklayınız:

Türk tiyatrosunun ciddi bir bölümü "solcu" ve LİNÇ KAMPANYASI imzacısı olduğu için, Kültür Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'a asla ve kesinlikle hesap soramazken, "sağcı" yazarlar hesap soruyor hâlâ!

***

Ayrıca bakınız:

Yeni Akit Gazetesi, kendi mantığına göre yayıncılık yapıyor hâlâ!