14 Kasım 2012 Çarşamba

Erbil Göktaş'ın yönettiği Yeni Tiyatro Dergisi'nin Kasım 2012 tarihli 43. sayısındaki "Duşan Kovaçevic ile Söyleşi" okunabilecek kadar hoş ve üzerinde sıkıca düşünülmeyecek kadar yüzeysel bir yazı!

LİNÇ KAMPANYASI için imza veren Bilge Emin'in çevirip, 
LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından MitosBoyut'un bastığı kitaplarla ülkemizde piyasa edinip değer kazanan Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'le yapılan Yeni Tiyatro Dergisi'ndeki söyleşi, bir sanatçıyla yapılan söyleşiden çok, bir sektör adamıyla yapılan söyleşiye benziyor. Kapitalizmle pek büyük sorunu bulunmayan Duşan Kovaçeviç'le orta sahada top gezdiren Erbil Göktaş, Hayati Asılyazıcı, Sevgi Karaca ve Yetkin Yüksel'in yapmış oldukları söyleşi, damakta buruk bir çay kokusu bırakmayı başarabilse de, estetik ve toplumsal bir derinlik içermiyor. Her şeye karşın okunabilecek hoşluktaki bu söyleşi, üzerinde derin derin düşünmeyi hak edecek denli hassasiyette bir söyleşi değil!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:


Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, Melih Anık'a uçak biletini de soracağı "Gece Dersleri"ni tamamlayınca yayınlayacak ve biz de, bu ders notlarını keyifle okuyacağız!


İnşaat işçisi Mehmet Şahin, Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'a twitter hesabından sormaya başladı!


Yeni Tiyatro Dergisi'ne her ay reklâm verip, her sayısından beş tane satın alan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Melih Anık'ın aşağıdaki sorusunu okuyunca dedi ki: "Yeni Tiyatro Dergisi'nin Kasım 2012 sayısı çıkmadı yada en azından bize ulaşmadı!"


Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şahin'e hesap verdi!


Sırbistan'daki beş günlük gezisini henüz yeni bitirip yurda dönen Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, her sayısına düzenli olarak reklâm verip, her sayısını beşer tane satın aldığı Yeni Tiyatro Dergisi'nin Kasım 2012 tarihli 43. sayısını 12 Kasım 2012 tarihinde nihayet eline geçirebildi!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, her sayısına reklâm verdiği Yeni Tiyatro Dergisi'nin tam olarak ne zaman yayınlandığını ve Devlet Tiyatroları reklâmlarını tam zamanında, yani yayınlandığı ayın birinci günü okura duyurup duyurmadığını çok yakından izlemeyi bir namus meselesi görüyor!


Bilim dünyasının her geçen gün yepyeni gezegenler bulduğu günümüzde, Yeni Tiyatro Dergisi, on üçüncü ayı buldu: "KAIM"


Melih Anık, Coşkun Büktel'in İkinci Geliş'i hakkında ne düşünüyor?


"Theope"ye atılan iftiraya duyarsız kalanlar asla tiyatro yapamaz!


Dokuz Eylül Üniversitesi LİNÇÇİ Prof. Özdemir Nutku'yu temizliyor!


LİNÇÇİ Özdemir Nutku kitabını basan MitosBoyut'u okumuyoruz!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Yeni Tiyatro Dergisi'ndeki "Prof. Dr. Özdemir Nutku'ya Armağan" yazısını okuyunca gözlerine inanamayacak kadar çok büyük bir hayrete düşerek şöyle düşündü: "Beste Koçak, kendi kalem gücüne güvenmediği için, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku ve Prof. Dr. Sevda Şener'in anlamsız ve ukala sözleriyle tam tamına dört sayfalık yağcılıkla Yeni Tiyatro Dergisi'nin Kasım 2012 tarihli 43. sayısını resmen işgâl ediyor!"