28 Eylül 2012 Cuma

Bulunmaz, Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'i savcılığa şikâyet edecek!

T.C.
İSTANBUL 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON:  0532 642 88 57 /  0212 513 47 32         
FAKS: 0212 513 47 33

ŞİKÂYET EDİLEN: ADNAN TÖNEL
ADRES: Yeni Yüzyıl Üniversitesi Topkapı Ofluoğlu Yerleşkesi Yılanlı Ayazma Caddesi, No: 26 Cevizlibağ Topkapı / İSTANBUL
TELEFON: 0212 444 50 01
FAKS: 0212 481 40 58

SUÇ: HAKARET ve İFTİRA (TÜRK CEZA KANUNU 125. VE 267. MADDELER)
SUÇ TARİHİ: 11.05.2009, öncesi ve sonrası

AÇIKLAMALAR:

1 - ADNAN TÖNEL adlı şahıs, BİRGün Gazetesi'nin 11 Mayıs 2009 tarihli sayısında "ŞİMDİ TEMİZ TİYATRO ZAMANI" başlıklı bir yazı kaleme alarak, benim hakkımda, benim adımı vermemesine karşın, tam da benim imgesel eşkâlimi çizerek, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemiştir. ADNAN TÖNEL adlı şahsın kaleme alıp, BİRGün Gazetesi'nde yayınlayarak, benim hakkımda olumsuz, yanlış bilgi oluşmasına neden olan yazısıyla birlikte, aşağıda "DELİLLER" bölümünde de linkini vermiş olduğum yazı (www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm) okunduğunda, ADNAN TÖNEL adlı şahsın bana karşı kasten suç işlediği ânında, derhal, hemen anlaşılabilecektir. ADNAN TÖNEL adlı şahıs, BİRGün Gazetesi'ndeki, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlediği yazısına, bilimsel, estetik, sanatsal bir hava vererek, bu yazıya, sanki ciddi bir yazıymış bağlamı kazandırarak, yani bu yazıyı süsleyerek, hem kendi gazetesinin okurunu ve hem de İnternet üzerinden tiyatro dünyasını izleyen okurları, bana karşı kışkırtmak için, bu düzeysiz, üzerinde hiçbir mesai harcanmamış ve baştan aşağı "HAKARET VE İFTİRA" içeren yazısına gayet yumuşak bir dille başlıyor:

"TİYATRO SANATININ ÜLKEMİZDEKİ BİREYSEL VE TOPLUMSAL ALGI SÜRECİNİ OLUŞTURAN VERİLERİ, GÜNDEN GECEYE DEFORME EDİLİYOR. TİYATRO EMEK İSTİYOR ELBETTE AYRICA ALINTERİNİNİN KARŞILIĞI OLAN ALKIŞA GİDEN YOLDA ÇEŞİTLİ ZORLUKLAR VAR. ANCAK SADECE SAHNEYE KOYMAK YA DA SAHNEDE ROL ALMAK YA DA OYUNU YAZMAKLA TİYATRONUN TOPLUMA ULAŞTIRILMA MİSYONU SONA ERMİYOR. ÖRNEĞİN; GÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA MEŞAKKATLİ BİR TERCİH OLAN TİYATRO İŞLETMECİLİĞİNİN SORUNLARI BİR YANA, BU SANAT DALININ NİTELİKLİ ÜRÜNLERİNİ OKUYUCULARA KAZANDIRAN YAYINEVLERİ VE ELEŞTİREL YA DA TANITIM BOYUTUNU SIRTLAYAN DERGİ-İNTERNET AYAĞI DA SON GÜNLERDE ÇEŞİTLİ SIKINTILAR YAŞIYOR."

ADNAN TÖNEL adlı şahsın, bana karşı İnternet ortamında nasıl "HAKARET""İFTİRA""NEFRET""YALAN" suçları içeren, kışkırtıcı ve yıkıcı faaliyet yürüttüğünü anlayabilmek için, sadece ve yalnızca aşağıdaki "DELİLLER" bölümünde sunmuş olduğum şu linkteki ihbar yazısını incelemek bile başlı başına son derecede büyük bir yararlılık sunuyor:

http://productforums.google.com/forum/#!topic/blogger-tr/_X-8l4lVmRc

Her türlü basın ve yayın olanaklarını sonuna dek kullanarak bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçları işleyen ADNAN TÖNEL adlı şahıs, hiçbir hukuksal ve yasal hakkı bulunmamasına karşın, yukarıda linkini verdiğim adreste, benim kendimi ifade etme özgürlüğümü yok etmek için, "GOOGLE" şirketini bile yanıltma yoluna giderek, beni hiç de estetik olamayan bir biçimde "İHBAR ETMİŞ" bulunuyor. Tabii ki, böyle bir hukuksal, yasal hakkı olmadığı için, kendisine hiçbir biçimde, benim ifade özgürlüğümü yok etme hakkı, "GOOGLE" tarafından ciddiye alınıp, asla ve kesinlikle tanınmamıştır.

2 - ADNAN TÖNEL adlı şahıs, "TİYATRO YAYINCILARI BİRLİK OLUŞTURDU" ara başlığı attığı ve tamamıyla asparagas havası veren şişirilmiş paragrafında, bakınız neler söyleyebilmektedir:

"BASILI TİYATRO DERGİSİ YAYINCILIĞI YAPANLARLA İNTERNET ÜZERİNDEN TİYATRO YAYINCILIĞI HİZMETİ VEREN KİŞİ VE KURUMLAR, İNSAN NİTELİĞİNİ ARTIRACAK, DAHA KÜLTÜRLÜ DAHA AYDIN, BİLİNÇLİ İNSANLARIN OLUŞMASINDA KATKI SAĞLAYACAK ÇABALAR İÇERİSİNDELER. ANCAK ONLARIN DA BU TÜR YAYINCILIK TERCİHLERİNDE TEHDİTLER ALDIKLARINI, KÜFÜRLERE SÖVGÜLERE MARUZ KALDIKLARINI BİLİYORUZ DUYUYORUZ. SANAT GİBİ BİR ALANDA HİÇ OLMAMASI GEREKEN BU AKTÖRESİZ SALDIRILARA GÖĞÜS GERME ÇABASINDAKİ YAYINCILAR BU SALDIRILARA KARŞI BİR ARADA HAREKET ETME KARARI ALDILAR VE WWW.TEMİZTİYATRO.NET ADINDAKİ SİTEDEN SESLERİNİ YÜKSELTMEYE BAŞLADILAR."

ADNAN TÖNEL adlı şahısın yukarıdaki paragrafına dahil etmiş olduğu www.temiztiyatro.net sitesi, bir suç gereci olduğu için yayından kaldırılmak zorunda kalınmış olsa da, bu suç unsuru sitenin bilgileri elde edildiğinde, bu site içeriğindeki benim adım (HİLMİ BULUNMAZ) derhal görülebilecek ve böylelikle bana karşı işlenmiş bulunan "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçları ânında saptanabilecektir. "BASILI TİYATRO DERGİSİ YAYINCILIĞI YAPANLARLA İNTERNET ÜZERİNDEN TİYATRO YAYINCILIĞI HİZMETİ VEREN KİŞİ VE KURUMLAR" tek tek ele alındığında, bütün bu dergi ve İnternet sitelerinin bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işleyen ve hemen hemen her birini savcılığa şikâyet ettiğim yada şikâyet etmek üzere olduğum "HAKARET VE İFTİRA SUÇLUSU" kişiler oldukları anlaşılacaktır. Ayrıca, bana karşı hiçbir "KURUM" değil, "KURULUŞLAR" suç işlemesine karşın, okurdaki inandırıcılık duygusunu, tutkusunu harekete geçirmek isteyen ADNAN TÖNEL adlı şahıs, el çabukluğuyla "KURULUŞ" kavramıyla "KURUM" kavramlarını bilerek, isteyerek, kasten karıştırmayı yeğlemiştir. 

ADNAN TÖNEL adlı şahıs başta olmak üzere, bana karşı, her türlü gayrimeşru, illegal, yasadışı eylemlilikleri yaparak, bana karşı "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" düzenleyen kişi ve kuruluşlar, özellikle BİRGün Gazetesi'nin rüzgârını arkasına alarak, orantısız güç kullanıp, ölçüsüz davranarak, benim çok büyük bir manevi sıkıntı çekmeme neden olmuşlardır ve hâlâ da olmaktadırlar.

3 - ADNAN TÖNEL adlı şahıs, kendisi bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemekle birlikte, BİRGün Gazetesi'nin günlük ve ulusal yayın olma gücüne yaslanarak, büyük kitleleri, bana karşı kışkırtıp, gayrimeşru, illegal, yasadışı bir eylemlilikle, bakınız neler yazabilmiştir.

"DOKUZ TİYATRO YAYINI DÖRT TİYATRO DERNEĞİNİN DE DESTEĞİ İLE YAYINCILIK SALDIRILARINA KARŞI HEM BİR PROTESTO KAMPANYASI, HEM DE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTILAR. BU KAMPANYADA SANAT YAYINLARINA KARŞI TEHDİT, KÜFÜR VE SÖVGÜLERE KARŞI AÇILMIŞ BİR PROTESTO GRUBUNA BİR İMZA İLE DESTEK VEREBİLİYORSUNUZ." 

ADNAN TÖNEL adlı şahsın söz konusu ettiği, bana karşı suç işleyen "DOKUZ TİYATRO YAYINI" şunlardır:

a) Tiyatro... Tiyatro... Dergisi
b) Sahne Dergisi
c) TEB OYUN Dergisi
ç) Kavuklu Dergisi
d) Mimesis Dergisi
ADNAN TÖNEL adlı şahsın dile getirdiği, bana karşı suç işleyen "DÖRT TİYATRO DERNEĞİNİN" adları şunlardır:

a) Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (Bşk. Hasan Erkek)

b) Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (Bşk. Orhan Kurtuldu)
c)  Tiyatro, Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (Bşk. Tamer Levent)
d)  Tiyatro Yapımcıları Derneği (Bşk. Ali Poyrazoğlu)

ADNAN TÖNEL adlı şahıs, benim hakkımda hiçbir tiyatro yayınının, hiçbir tiyatro derneğinin, herhangi bir hukuksal süreç başlatmaya hiçbir haklarının olmadığını bile bile, kasten, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemekten imtina etmemektedir. TÜRK CEZA KANUNU içeriğindeki suç unsurlarından kurtulmayı hedeflediği için, benim adımı vermemeyi ilke edinmesine karşın, benim tüm eşkalimi çizdiğini kanıtlayan delilleri gizlemesi asla ve kesinlikle mümkün olmayan ADNAN TÖNEL adlı şahıs, ad vermeme kurnazlığına yaslanarak, beni tiyatro kamuoyu gözünde müthiş derecede küçük düşürmeyi hedeflemektedir. BİRGün Gazetesi'nin günlük ve ulusal bir basın-yayın organı olmasının güvenirliliğini arkasına alan ADNAN TÖNEL adlı şahıs, bu avantajını kullanarak,  bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemektedir. Tiyatrodan az buçuk anlayan tarafsız bir bilirkişinin birkaç dakikada çözebileceği ADNAN TÖNEL adlı şahsın benim eşkalimi çizdiği yazı, "HAKARET VE İFTİRA SUÇLARI" unsurlarını tamamıyla içermektedir. Aşağıda linkini verdiğim yazıları okuyan hukuk mesleğinden kişiler, benim, tiyatro kamuoyu karşısında nasıl küçük düşürülmek istendiğimi ve benim, manevi olarak nasıl büyük bir travma geçirebileceğimi ânında, derhal, hemen, ivedilikle anlayabileceklerdir. 

Ayrıca, bütün bu tiyatro yayın organları ve bütün bu tiyatro dernekleri, yaptıkları gayrimeşru, illegal, yasadışı eylemlilikle, hem "BASIN KANUNU" ve hem de "DERNEKLER KANUNU" maddelerindeki konumuzla ilgili ceza ve hukuk içeriklerine karşı çıkarak, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemişlerdir. ADNAN TÖNEL adlı şahıs, BİRGün Gazetesi'nin günlük ve ulusal olmasının verdiği güçle, gayrimeşru, illegal, yasadışı eylemlilik içerisinde olan ve adlarını teker teker yukarıda sıraladığım kuruluşlara yardım ve yataklık etmiştir ve hâlâ da ısrarla devam etmektedir. Ben, hiçbir kimseye, bilerek, isteyerek, kasten, asla ve kesinlikle "HAKARET" ve "KÜFÜR" etmememe karşın, ADNAN TÖNEL adlı şahıs, bilerek, isteyerek, kasten, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemiş ve hâlâ da ısrarla işlemeye devam etmektedir.


4 - ADNAN TÖNEL adlı şahıs, ikide bir, "LİNÇ KAMPANYASI" odağı olan www.temiztiyatro.net adlı karanlık siteyi gündeme getirirken, "LİNÇ KAMPANYASI" için açık destek vermesine ve bu desteği BİRGün Gazetesi’nin gücüyle yapmasına karşın, gerçek niyetinin üzerini külleyebilmek için, genellemecilik de yapmayı unutmamaktadır:

"BU OLUŞUMUN GÜÇLENEREK ÇOĞALMASI VE BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN VE TİYATRO YAPAN AMATÖR YA DA PROFESYONEL HER İNSANI DA BÜTÜNLEYECEK BİR ŞEKİLDE GENİŞLEMESİNİ ARZU EDİYOR. ŞÖYLE Kİ; TİYATRO OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRECEK BİR DERNEK HALA KURULABİLMİŞ DEĞİL. SİNEMA-DİZİ FİLM VE SAHNE SANATLARI İLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN EMEKÇİLERİN HAKLARINI GÖZETECEK BİR YASA HALA ÇIKARILABİLMİŞ DEĞİL. YANISIRA BİR TİYATRO YASASI HALA ÇIKARILABİLMİŞ DEĞİL. VE NE YAZIK Kİ, HALA BİR ÇOK FESTİVAL DEĞERLENDİRİLMELERİNDE YANİ OYUN SEÇİMLERİNDE, KATILIM İÇİN PROFESYONEL OLMAYI ÖN KOŞUL SAYIYOR JÜRİ. ŞU ANDA WWW.TEMİZTİYATRO.NET ADIYLA ORTAYA ÇIKAN BİRLİĞİN, BİR ARADA DURMASININ TEMEL SEBEPLERİNDEN BİRİ KAMUOYUNDA YAŞANAN OLAYLARA DA DUYARLILIK GÖSTERMEK VE BASKILARA ESTETİĞİN DİLİYLE CEVAP VERMEK OLMALIDIR. BELKİ BU TİYATRO YAYINCILARI BİRLİĞİ, KENDİSİNİ AY DA BİR YAYIMLAYACAĞI BİR DERGİ İLE DE İFADE ETMELİDİR. HEM KALICI OLMAK HEM DE GÜÇLÜ BİR SES OLABİLMEK İÇİN."

ADNAN TÖNEL adlı şahıs, "YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SAHNE SANATLARI BÖLÜM BAŞKANI" olduktan sonra da, BİRGün Gazetesi'nde ve daha sonra da İnternet ortamında yayımladığı bu yazıdan asla ve kesinlikle hiç çekinmemektedir. ADNAN TÖNEL adlı şahıs, BİRGün Gazetesi'nin gücünün yanı sıra, "YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ"nin entelektüel ve toplumsal gücünü de arkasına almayı gayet rahat bir biçimde başarabilmektedir.

5 - ADNAN TÖNEL adlı şahıs, "TEMİZ TİYATROYA DESTEK OLALIM" ara başlığının hemen altında şu sözleri söylemeyi uygun bulmaktadır:

"SONUÇ OLARAK; GECİKMİŞ BİR TİYATRO DÜNYASI BİRLİĞİ İÇİN ADIM ATILMIŞ OLMASI ADINA, BU GİRİŞİMİ DESTEKLİYORUZ. KONUNUN ÖNCÜLÜĞÜNÜ SÜRDÜREN; ERTUĞRUL TİMUR BAŞTA OLMAK ÜZERE, TİYATRO YAYINI YAPAN TİYATRO-TİYATRO DERGİSİ, TİYATRODERGİSİ.COM.TR, TİYATRONLİNE.COM, TİYATRO DÜNYASI.COM, TİYATROM.COM, MİMESİS, SAHNE, TEB OYUN, İATB-WEB.ORG'U KUTLUYORUZ. DİĞER TARAFTAN, TİYATRO VAKIFLARI, DERNEKLERİ, MESLEK BİRLİKLERİ VE SİVİL DESTEKLEYİCİLERİ DE BU BİRLİĞİN PAYLAŞIMCISI OLARAK OLUŞUMA KATKI SAĞLAMALARINI İSTİYORUZ."

ADNAN TÖNEL adlı şahsın, bilerek, isteyerek, kasten, bana karşı "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarını işlemiş olduğunu anlayabilmek için, bu paragrafta adı geçen kişi, dergi ve İnternet yayınlarının adlarına dikkat çekmekle birlikte, özellikle "LİNÇ KAMPANYASI" düzenlemenin başındaki baş sorumlularından (TÜRK CEZA KANUNU içeriğindeki "HAKARET" ve "İFTİRA" maddelerini ihlâl etmeye yeltenen) "ERTUĞRUL TİMUR"a gönderdiğim "NOTER ONAYLI İHTARNAME" ve kendisine karşı şikâyetçi ve davacı olduğum metnin linklerini aşağıda sundum. Linklerini verdiğim bu belgeler incelendiğinde ve aşağıda yine linkini verdiğim www.coskunbuktel.com sitesindeki "LİNÇ KAMPANYASI" suç unsurları saptandığında, bana karşı işlenmiş "HAKARET", "İFTİRA", "NEFRET", "YALAN" suçlarının neliği, niteliği ânında, derhal, hemen, ivedilikle, kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

HUKUKİ NEDENLER: HAKARET VE İFTİRA SUÇLARI (TÜRK CEZA KANUNU 125. VE 267. MADDELER)

DELİLLER:


SONUÇ VE İSTEM:

Yukarıda sunduğum nedenlerle, şikâyet edilen ve kendisinden şikâyetçi olduğum ve kesinlikle uzlaşmak istemediğim ADNAN TÖNEL hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için "KAMU DAVASI" açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 01.10.2012

ŞİKÂYETÇİ
HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ