30 Ağustos 2012 Perşembe

Toplumsal değerlere toplumcu açıdan bakamayan Levent Kırca...

Dini değerlere hakaretlerini sürdürüyor

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarına verdiği destekle gündeme gelen Levent Kırca, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde sahnelediği oyunlarda "dini ve toplumsal değerleri alaya alması" ve "irtica geliyor paranoyası" yayması kamuoyunun tepkisini çekiyor.

En son olarak Kırca, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay tatil beldesindeki gösterisinde büyük eleştiri alacak sözler sarf etti. Milliyet gazetesinin haberine göre Akçay Belediyesi'nin organize ettiği 9. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen gösteride Kırca, "Şimdi ben dualarımı Türkçe yapıyorum. Atatürk Türkçesiyle dualarımı ediyorum. Ondan sonra da diyorum ki kendi kendime ulan, her şeyi bilen yüce Rabbim. Türkçeyi mi bilmiyor lan. Rahmetli aşık Mahsuni Şerif vardı. Ey Arapça okuyanlar Allah Türkçe bilmiyor mu? dediği için de hapis yattı" dedi. Başbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'a iğneleyici sözler de söyleyen Kırca,"Sen ülkenin değerli paşalarını içeri atıyorsun. Sıkıysa Amerika'yı da atsana" sözleri dikkat çekti.

Kırca geçtiğimiz hafta Pazar günü ise Silivri sahil limanında 'Azınlık' adlı oyununu sergilemiş ve yine tepkiye yol açan sözler sarfetmişti. Kocasından dayak yiyen bir kadını anlatan bir bölümde çarşaf giyinmiş bir bayanı temsil eden oyuncunun sahneye gelmesi ile korku ve paniğe kapılan Kırca, çarşaflı bayanın fiziksel yapısını alaya aldı. İki sene sonra bütün kadınların çarşaf giyeceğini iddia eden Kırca, kadınların ayrı, erkekler ayrı oturacağını ileri sürdü.

Uçaklarda mescit olmamasıyla da dalga geçen Kırca, "Uçakta namaz kılacağım, mescit var mı dedim. Hostes kız bana şaşkın bakıyor . 'Beyefendi henüz yok' dedi. Demek ki böyle bir düşünce var. Hostes bana koridorda kılabileceğimi söyledi. Ben de 'Deli miyim ben koridorda kılayım, havada giderken kıbleyi nasıl tutturacağım zor iş.' dedim. Baktım kız da düşünüyor bayağı, 'Ben de dedim ki sen boş ver, ben öne döner kılarım, nasıl olsa bir tanesi rastlar." ifadelerini kullandı.

Levent Kırca'nın, oyununda sık sık gazeteci Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesi ve sanatçı Sezen Aksu aleyhine ifadeler kullanması da dikkat çekti.

(Kaynak: Zaman)