17 Ağustos 2012 Cuma

Bulunmaz, LİNÇÇİ Nurhan Tekerek'i de "İFTİRA SUÇU" için şikâyet etti!

T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32    
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

ŞİKÂYET EDİLEN: PROF. DR. NURHAN TEKEREK
ADRES: T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanlığı - Şükrü Çavuş Mah. Su Deposu Cad. No. 29 Mudanya / Bursa

SUÇ: İFTİRA (TCK 267)
SUÇ TARİHİ: 01.10.2010 ve sonrası

AÇIKLAMALAR

1) PROF. DR. NURHAN TEKEREK, hiçbir zaman işlemediğim, işlemeyi düşünce olarak bile taşımadığım ve karşı olduğum suçları, kamuoyuna ve savcılığa karşı işlemişim gibi göstermiştir. Bunu yaparken, tiyatro ve akademik dünyadaki konumunun etkisini de kullanarak, kamuoyu ve adaleti yanıltmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla, devletin kendisine verdiği yetkiyi ve görevi kötüye kullanmaktadır.

Yine akademik nüfuz alanını kullanarak, mesleğim olan tiyatro dünyasında saygınlığımı azaltmak için çabalamakta, tarafıma mesleki mobbing uygulamaktadır.

İlgili belgeler incelendiğinde, bu suçların hiçbirini işlemediğim açıkça görülmektedir.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK'in tarafıma alenen "İFTİRA" atarak, tanımını "TÜRK CEZA KANUNU'NUN 267. MADDESİ"nde bulan "İFTİRA SUÇU" işlemiştir.

Bana karşı kullanılan bu "İFTİRA" içerikli sözler nedeniyle içine düştüğüm durum sonucunda, kendimi aklamaya çalışırken aileme zaman ayıramamam nedeniyle aile hayatım durma noktasına gelmiş, tiyatro dünyasında karalanmam nedeniyle bütün öğrencilerim ve oyuncularım tiyatromu terk etmiştir. Yine kendisinin tarafıma karşı sürdürdüğü sistemli "İFTİRA" süreci nedeniyle oluşan dikkat dağınıklığı sonucunda büyük bir kaza geçirip, atar damarımın kesilerek, Samatya Hastanesi Acil Servisi'nde kafamdan müdahale görmek zorunda kaldım.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, örneğin şöyle sözler söyleyebilmiştir:

"HİLMİ BULUNMAZ adlı kişinin yöneticiliğini yaptığı http://tiyatroyun.blogspot.com  adlı internet sitesinde (...) Prof. Dr. Nurhan Tekerek hakkında hakaret niteliğinde yazılar yayınlanmıştır."

Oysa söz konusu İnternet sitesinde "HAKARET" niteliği taşıyan hiçbir şey bulunmamakta, kendisi ile ilgili eleştiri niteliğinde sıradan bir yazı yer almaktadır.

2) PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, benim hiçbir zaman için, kendisine ait herhangi bir özel yazışmasını ele geçirmek ve yasalara aykırı bir biçimde ele geçirilmiş özel yazışmayı yayınlamak gibi bir suç ("Kişiler Arasındaki Haberleşmenin Gizliliğini Alenen İfşa Etme ve Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek") işlemememe karşın, benim böyle bir yasadışı eyleme başvurduğuma dair, toplumda, kamuoyunda, aile içinde, savcı ve yargıçlar nezdinde yanlış tanınmama neden olarak, yani bana "İFTİRA" atıp, bana karşı "İFTİRA SUÇU" işleyerek, bana büyük bir maddi-manevi zarar vermiştir.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, örneğin şöyle sözler söyleyebilmiştir:

"HİLMİ BULUNMAZ adlı kişi yöneticiliğini yaptığı http://tiyatroyun.blogspot.com  adlı internet sitesinde (...) HİLMİ BULUNMAZ tarafından, müvekkilimin izni olmadan aşağıda bulunan linkte bir dernek üyesi olmasından kaynaklanan bir iç yazışmayı dezenformasyon yöntemi kulanarak yayınlamıştır. (...) HABERLEŞME GİZLİLİĞİNİ İHLAL NİTELİĞİNDE BİR EYLEMDİR."

3) PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, kendisine karşı hiçbir zaman için "HAKARET ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR" sözünü haklı çıkarabilecek herhangi bir eylemde bulunmamama karşın, kendisi, bana karşı, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, "HAKARET ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR" sözünü çok rahat bir biçimde dile getirerek, "İFTİRA" atmaya eğilimli olduğunu ve bu "İFTİRA" atma eylemini sürekli hâle getirip içselleştirdiğini, âdeta bir "İFTİRA SUÇU" işleme makinesi gibi hareket ettiğini somutlamak istemektedir.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, örneğin şöyle sözler söyleyebilmiştir:

"HİLMİ BULUNMAZ internet sitesinde (...) Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e HAKARET ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR. HİLMİ BULUNMAZ, HAKARET niteliğindeki yayınlarını zincirleme olarak yazılarında sürdürmektedir. HİLMİ BULUNMAZ tarafından kahverengi olarak dezenformasyon yöntemi kullanılarak yeniden yazılmasından oluşmaktadır."

PROF. DR. NURHAN TEKEREK'in burada iddia ettiği üzere kendisinin hiçbir yazısını dezenformasyon yöntemi ile yeniden yazarak, kendisi yazmış gibi göstermem hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Savcılığın ve gerekli görülmesi hâlinde bilirkişinin ilgili metinleri incelemesi ve ilgili yazıların karşılaştırılması ile bu açıkça ortaya çıkacaktır.

4) PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, kendisine yönelik olarak "HAKARET SUÇU" işlediğim izlenimi verebilmek için, hiçbir somut ad vermeden, herhangi bir belge, herhangi bir bilgi, herhangi bir bulgu, herhangi bir delil, herhangi bir kanıt, herhangi bir tanık sunma zahmetine katlanmadan (zâten bu zahmete katlanmış olsa bile, belge, bilgi, bulgu, delil, kanıt, tanık sunabilmesi olanaksızdır), benim, "Türk Tiyatro Dünyasının ÖNEMLİ YAZAR, yönetmen, oyuncu, akademisyen ve yazarlarına HAKARETLER ettiğimi" söyleyerek, alenen, düpedüz, göz göre göre, bana "İFTİRA" atarak, gayet net "İFTİRA SUÇU" işlemeye devam etmektedir.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK'in yukarıdaki suçlaması, bir suçun taşıması gereken "KİME KARŞI? NEREDE? NE ZAMAN? NASIL?" işlendiği sorularının hiçbirini karşılamamaktadır. Bu da kendisinin ciddiyetsizliğini ortaya koymaktadır.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, örneğin şöyle sözler söyleyebilmiştir:

"Yine HİLMİ BULUNMAZ adlı kişinin yöneticisi olduğu bu internet sitesinde Türk Tiyatro Dünyasının ÖNEMLİ YAZAR, yönetmen, oyuncu, akademisyen ve YAZARLARINA HAKARETLER edilmekte ve sitenin yayını hala sürmektedir."

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, yukarıda çok net bir biçimde görülebileceği gibi, aynı tümce içerisinde, hem "ÖNEMLİ YAZAR" ve hem de "YAZARLARINA" sözleriyle, "YAZARLIK KURUMU"na vurgu yaparak, bir yandan yazarları üzerime kışkırtmak ve bir yandan da "SAVCI VE YARGIÇLARI, BANA KARŞI 'DUYARLI OLMAYA'" davet ederek, hukuk sürecini de, kişisel menfaatlerine, bireysel çıkarlarına yönelik olarak tahkim etmek istemektedir. Yine burada "YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU"nun kendisine tahsis ettiği makamın gücünden faydalanmaya çalışmakta, dolayısıyla burada da görev ve makamını kötüye kullanarak "İFTİRA SUÇU" işlemektedir.

5) PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, sadece "ÖNEMLİ YAZAR"ları ve yalnızca "YAZARLARI" değil, bütün Türkiye tiyatro kamuoyunu bana karşı kışkırtabilmek için, bir akademisyene, bir "SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ BAŞKANI"na hiç yakışmayacak yöntemler kullanarak, hukuku kendi lehine kullanma yoluna giderek, hızla "İFTİRA" atmakta ve şimşek hızıyla "İFTİRA SUÇU" işlemektedir.

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, avukatı BURHAN GÜN aracılığıyla, bana "İFTİRA" atarak, "İFTİRA SUÇU" işlerken, örneğin şöyle sözler söyleyebilmiştir:

"Yine tiyatro dünyasında kendilerine HİLMİ BULUNMAZ tarafından HAKARET edilen birçok kimse şikâyetçi olmaya ve dava açmaya hazırlanmaktadır."

PROF. DR. NURHAN TEKEREK adlı şahıs, benim adımla birlikte "HAKARET" sözcüğünü o denli çok yan yana getirmektedir ki, âdeta, "HİLMİ BULUNMAZ=HAKARET SUÇLUSU" denklemi kurmaktadır. Sıradan tiyatro okurları, basit tiyatro izleyicileri, belki bu tür yanılsamalara kanabilirler, ancak, somut hukuk eğitimi alıp, somut hukuk işleriyle iştigâl eden hiçbir hukukçu, hiçbir savcı, hiçbir yargıç, bu tür soyut ve sadece kışkırtmaya yönelik propogandaist yaklaşımlara tutkuyla bağlanmayı bırakalım bir yana, doğal ki, bu tür ajitatif söylemlere büyük bir kuşkuya bakmaktadırlar. Ancak ben, bana atılan "İFTİRA" nedeniyle, büyük bir manevi yıkıma sürüklendiğim için, işlenen bu "İFTİRA SUÇU" eylemine karşı son derecede duyarlı davranmak zorunda kalıyorum.

Sonuç olarak, PROF. DR. NURHAN TEKEREK, işlemediğim bir suç için tarafıma karşı bir "KAMU DAVASI" açtırmış, alenen ve defalarca tarafıma karşı "İFTİRA SUÇU" işlemiş, makam ve yetkisinin etki alanını kullanarak, tiyatro dünyasını tarafıma karşı örgütlemeye çalışmış ve dolayısıyla bir "ENTELEKTÜEL LİNÇ" girişiminde bulunmuş, tiyatro alanında tarafıma karşı "NEFRET" oluşturmaya çalışarak tarafıma karşı "NEFRET SUÇU" işlemiştir.

HUKUKİ SEBEP: İFTİRA SUÇU (T.C.K. 267)

DELİL: T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA YAPILAN SUÇ DUYURUSU

SONUÇ VE İSTEM:

Yukarıda sunduğum nedenlerle, şikâyet edilen ve kendisinden şikâyetçi olduğum ve kesinlikle uzlaşmak istemediğim PROF. DR. NURHAN TEKEREK hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için "KAMU DAVASI" açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 17.08.2012

ŞİKÂYETÇİ

HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ

***

Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ PROF. DR. NURHAN TEKEREK, HİLMİ BULUNMAZ'I İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA ŞİKÂYET ETMİŞTİ!