1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bulunmaz, "avukat" Mehmet Bozkır'la ilgili mahkeme kararına itiraz etti!

T.C. SOMA SULH CEZA MAHKEMESİ'ne gönderilmek üzere


T.C.
İSTANBUL
NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ'ne

DOSYA NO: 2011/578

KARAR NO: 2012/494
C. SAVCILIĞI ESAS NO: 2011/768

GEREKÇELİ KARARA İTİRAZ


Davacı Mehmet Bozkır, mesleğinin avukatlık olmasının yargıdaki saygısını kullanarak ve bana çok uzak olan, ancak kendisinin ikametgâhı olan küçük bir taşra ilçesinde bulunması ve bu bölgenin tüm hukukçularını tanıması nedeniyle mahkemeyi etkilemeye çalışmış, kendisine karşı suç unsuru taşıyan hiçbir hareketim olmamasına karşın, benim hakkımda  "şüpheli, sanık, suçlu" sıfatları imâl etmiştir.


Ayrıca kendisi ile İnternet ortamında süren karşılıklı yazışmalarımız tamamen tiyatro sanatı çerçevesinde ve karşılıklı eleştiriler biçiminde olmuştur. Ancak kendisi, bu durumu mahkemeye yansıtmamış, kendi eleştiri yazılarını da iddiasında hiç konu etmemiş ve kendisine karşı olan yazımı bir eleştiri yazısı değil, sıradan ve nedensiz bir hakaret unsuru olarak mahkemeye yansıtmıştır.


Ben, hem bir tiyatro sanatçısı olarak, hem bir tiyatro sahibi olarak ve hem de tiyatro yayınları yayınlayan bir yayıncı olarak, herhangi bir tiyatro konusunda bilgi sahibi olmayanlar tarafından "şüpheli, sanık, suçlu" olarak görünebileceğim söz konusu olsa da, aslında, eleştiri kavramını bilenler tarafından, asla ve kesinlikle "şüpheli, sanık, suçlu" sözcükleriyle ifadelendirilebilecek konumda biri değilim.


Mahkemenin bu konuya vakıf olmaması durumunda, bilirkişi görüşüne başvurması gerektiğini düşünüyorum.


Bu anlamda, benim hakkımda yapılan suç duyurusu sonucu şüpheli, açılan kamu davası sonucu sanık, verilen karar sonucunda da suçlu bulunmamı asla ve kesinlikle kabul etmiyorum. Benim hakkımda yapılan kovuşturma, soruşturma, yargılama ve hüküm verme eylemlerinin, nesnel hukuk normlarına, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, kişi haklarıma ve Avrupa Birliği yasalarına uymadığını, tiyatro sanatının özelliklerini ayrımsamayan kişiler tarafından yargılandığımı düşündüğüm için, verilen karara karşı çıkıyor ve derhal BERAAT etmek istiyorum. 01 Ağustos 2012


Hüseyin Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:


BULUNMAZ TİYATRO GENEL SANAT YÖNETMENİ SOSYALİST SANATÇI HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ, LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORLARINDAN TİYATRO... TİYATRO... DERGİSİ YAYIN YÖNETMENİ VE SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ŞÜPHELİ SANIK DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'YA KURUŞU KURUŞUNA TAM 50.000,00 TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇTI!