1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bulunmaz, Mustafa Demirkanlı'ya 50.000,00 TL'lik tazminat davası açtı!

T.C.
İSTANBUL
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'na


Tedbir Talebimiz Vardır

DAVACI : HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
T.C. Kimlik No : 50482204038
ADRES : Ali Baba Türbe Sokak Onur Han No: 13 / 8-9 Çemberlitaş / İSTANBUL
TELEFON : 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32 - 33
E-POSTA : tiyatroyun@gmail.com

DAVALI : MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI
T.C. Kimlik No : 37210675438
ADRES : Gülbağ Mah. Şahinlerl Sok. No.42 D.10 Mecidiyeköy Şişli / İSTANBUL
TELEFON : 0212 216 75 20  / 0212 233 16 26 - 44
FAKS : 0212 233 16 07
E-POSTA : tiyatrodergisi@gmail.com

TAZMİNAT KONUSU : MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNDEN İBARETTİR.
HARÇ DEĞERİ : 50.000,00 TL
OLAYLAR:

1 - DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI,  http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3254  İnternet adresindeki yazısında benim hakkımda şunları söyleyebilme cesareti göstermiştir:

"İKİ YÜZLÜ VE KİNDAR TAVRINI TEŞHİR EDECEĞİM

YETENEKSİZ HİLMİ BULUNMAZ KİNİNİ KUSTU

BAZI BÖLÜMLERİN ALTINI ÇİZEREK, KIRMIZI YAPARAK HABER VAKTİM'İ DESTEKLEMİŞ

BİZİM ELMAS KALEMLERİ ULUSLARARASI TACİRİ SOSYALİST HİLMİ BULUNMAZ

İNSAN, ACIYA SAYGI DUYAR, BU DUYGUYU BİLMEYENLERDEN BUNU BEKLEMEK ANLAMSIZ...

BU ŞAHSİYETİN ÖLÜM KADAR ACI BİR GERÇEĞE SAYGILARI OLMADIĞI GİBİ, AHLAKLARI DA YOKTUR.

EMPERYALİZMİN TEMEL METAI OLAN, YOKSUL ÜLKELERİN KANINI EMEN ELMAS MADENİNİN PEŞİNDE KOŞMUŞ, ELMAS KALEMLERİ SATMAK İÇİN BİRÇOK ÜLKEDE ŞİRKETLER AÇIP, ORTAKLIKLAR YAPMIŞ HİLMİ BULUNMAZ NE YAPIYOR?

3 GÜN ÖNCE KENYA'DAN DÖNDÜ... SİZ TURİSTİK GEZİ SANIYORSUNUZDUR MUHTEMELEN...

OĞLU AFRİKA'DA FİNK ATIYOR...

O AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLARIN AFRİKA'SINDA...

KANLARINI DA ALIP GETİRİYOR MU BİLEMEM AMA EMEKLERİNİ, ÖZ SERVETLERİNİ ULUSLARARASI ORTAKLARIYLA BİRLİKTE BURJUVALARIN HİZMETİNE SUNMAK İÇİN EL KOYDUĞU KESİN.

KENDİSİ? SOSYALİST ELMAS KALEMLERİ ULUSLARARASI TACİRİ...

BU NASIL BİR KİN? TİYATRO ANLAMINDA ÜRETİMSİZLİĞİN ALTINDA KALARAK, KENDİ İŞİNE BAKMADAN / BAKAMADAN BAŞARILI İNSANLARA KİN KUSMAK NASIL BİR KİNDİR?

"KİNDAR BİR O KADAR DA ÇİRKİNSİNİZ." EVET, HİLMİ KİNDARSIN, ÇİRKİNSİN...

"KİN" KUSAN HİLMİ BULUNMAZ, "PİSLİKSİN! YAĞLI KARASIN!", "PROVOKATÖRSÜN!"

2 - Benim, bahsolunan hakareti içeren yazıdaki hakaret içerikli eylemi, DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'ya ait olan www.tiyatrodergisi.com.tr  adlı İnternet sitesinde görmüş ve akabinde İSTANBUL CUMHURİYET SAVCILIĞI'na şikâyette bulunmuştum. DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI, önce "ŞÜPHELİ" ve hemen ardından yapılan KOVUŞTURMA ve SORUŞTURMA sonrası derhal "SANIK" sıfatıyla anılarak, T.C. İSTANBUL 27. SULH CEZA MAHKEMESİ'nde hakkında 2012/943 esas sayılı dosya ile "KAMU DAVASI" açılmış olup dava derdesttir.

3 - Davalı söz konusu hakaret içerikli yazısında, benim adımı defalarca kasten kullanmak suretiyle bana sürekl olarak, büyük bir nefret uyandırarak, böylelikle "NEFRET SUÇU" da işleyerek, ciddi boyutta hakaret etmiştir. DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın baştan aşağı hakaret sözcükleriyle dolu yazısı şudur;

Bu Nasıl Bir Kin?!

Hakkında yazmak istemediğim ama öfkemi durduramadığım bir şahsiyet hakkında yine iki satır yazıp, iki yüzlü ve kindar tavrını teşhir edeceğim, tabii yakın arkadaşı Büktel ile birlikte.

Can Dündar, "Meral gibi yazamayan, tarihe meydan okuyamayan, kabaramayan kel Fatmalar! Siz, 'Ölülerinizi hayırla yad ediniz' buyruğunu dahi çiğneyecek kadar kindar, bir o kadar çirkinsiniz; yuh olsun!" demiş, ne güzel demiş.

Can'ın altını çizdiği yeteneksizlerden biri olan Hilmi Bulunmaz da tıpkı yıllar önce Mehmet Abi'nin (Akan) ardından yaptığı gibi, Meral'in ardından da kinini kustu, Haber Vaktim'den alıntılar yaparak, bazı bölümlerin altını çizerek, kırmızı yaparak Haber Vaktim'i desteklemiş, bizim elmas kalemleri uluslararası taciri sosyalist Hilmi Bulunmaz.

İnsan, en azından sadece acıya saygı duyar, ama bu duyguyu bilmeyenlerden bunu beklemek anlamsız bir çaba.... Bu şahsiyetlerin ölüm kadar acı bir gerçeğe bile saygıları olmadığı gibi, ahlakları da yoktur.

Bu şahsiyet Meral'in ardından şunları yazmış.

"Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için emekçi halkın iktidar düşlerini kirleten burjuva imgecisi Meral Okay, artık televizyonda asla ve kesinlikle toplumsal ninni söylemeyecek!"  (Hilmi Bulunmaz)

Meral ne yapmış? Emeği ile çalışmış, üretmiş yani kaba söylemiyle karnını doyurmuş... Meral, emperyalizmin temel metaı olan, yoksul ülkelerin kanını emen elmas madeninin peşinde mi koşmuş? Hayır? Meral, elmas kalemleri satmak için birçok ülkede şirketler açıp, ortaklıklar yapmış? Yooo.

Ne yapmış Meral? Dizi yazmış, oyunculuk yapmış...

Bu şahsiyetin en yakın arkadaşı (Coşkun Büktel) ne işi yapıyor? Meral gibi dizi yazıyor, emeği ile çalışıyor, üretiyor, karnını doyuruyor...

Hilmi Bulunmaz ne yapıyor?

Yukarıda kısaca değindik, elmas kalemleri uluslararası tacirliği, kuyumculuk yapıyor, yanında yaklaşık yüz kişi çalıştırıp, artı emekle servetine servet katıp, dünyayı geziyor... 3 gün önce Kenya'dan döndü... Siz turistik gezi sanıyorsunuzdur muhtemelen... Oğlu Afrika'da fink atıyor... O açlıktan ölen çocukların Afrikası'nda... Kanlarını da alıp getiriyor mu bilemem ama emeklerini, öz servetlerini uluslararası ortaklarıyla birlikte burjuvaların hizmetine sunmak için el koyduğu kesin.

Bu şahsın tanımıyla Meral kimmiş? "Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için emekçi halkın iktidar düşlerini kirleten burjuva imgecisi..."

Büktel? Ona ses yok, o emeğiyle çalışan bir yazar.

Kendisi? Sosyalist elmas kalemleri uluslararası taciri...

İnsanda azıcık utanma olur, ne mümkün...

Bu utanmayı doğal olarak Coşkun Büktel'den bekliyorsunuz... Hem de Hilmi'nin tanımları kendini de doğrudan ilgilendirmesine rağmen. Ota, çöpe ahlak dersi vermeye kalkan Büktel'den tık yok.

Bu nasıl bir kin? Tiyatro anlamında üretimsizliğin altında kalarak, kendi işine bakmadan / bakamadan başarılı insanlara kin kusmak nasıl bir kindir?

Can ne güzel demiş: "Kindar bir o kadar da çirkinsiniz."

Evet, Hilmi ve Büktel; kindarsınız ve bir o kadar da çirkinsiniz...

Mustafa Demirkanlı

Not: Yukarıdaki yazıdan sonra Coşkun Büktel facebook'da şu yorumları yaparak, Meral Okay'a daha defnedilmeden önce "kin" kusan yakın arkadaşına (Hilmi Bulunmaz) desteğini yine verdi, bana hitaben, yazıma yönelik şu yorumları yaptı: "Pisliksin! Yağlı karasın!", "Provokatörsün!"

***

DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın benim adımı defalarca ve defalarca, sürekli olarak, neredeyse hiç ara vermeksizin tekrarlayarak hakaret içerikli yazısına dahil etmesi ve adımı ulu orta kullanarak, hemen hemen herkesin ulaşabileceği bir tiyatro İnternet sitesinde yayınlaması, halihazırda bu yayının ısrarla ve inatla sürdürülmesi, DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın, bana saldırı ve aşağılama kastını gayet net, oldukça kesin ve açıkça göstermektedir.

4 - Kişinin haysiyeti, itibarı, toplumsal namusu, onuru, saygınlığı, tiyatroyla ilgili tanınmışlığı, sanatçı kimliği ve şerefi, genel kişilik hakkının kapsamı içindedir. Kişinin insan olmak sıfatıyla sahip olduğu bütün özellikler ve sahip olduğu diğer niteliklerin olmadığı veya eksik olduğu fikrini uyandıran ve toplumda ısrarla ve inatla, hem de zincirleme olarak küçük düşürmeyi hedefleyen tüm söz, yazı ya da resimle yapılan beyanlar şeref ve haysiyetin ihlâli niteliğini taşır. Bir kişi hakkında hakaret teşkil edecek sözler söylenmesi veya o kişinin saygınlığını tehlikeye düşüren iddialarda bulunulması şeref ve haysiyete direkt olarak tecavüz teşkil eder. Şeref ve haysiyete saldırıda, o kişinin adı hedef alınmasa dahi üçüncü kişiler nezdinde tanınmasını sağlayacak işaretler kullanılmış olması yeterli olmaktadır ki, DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI tarafından benim adım oldukça net, gayet açıkça ve üstüne üstlük defalarca ve defalarca kullanılarak ve benim adım doğrudan doğruya, hiçbir kuşkuya mahal bırakmaksızın hedef alınarak haksız fiil gerçekleştirilmiştir.

Ben, 1972 yılından bu yana tiyatro sanatçılığı yapmış, birçok tiyatro oyununda oynamış, birçok tiyatro oyunu yazmış, birçok tiyatro oyunu yönetmiş, sergilemiş, hâlen Bulunmaz Tiyatro'da tiyatro yönetmenliği yapmakta olan, tiyatro konusunda dergi yayınlayan, pek çok yazısı, üç tane kitabı bulunan ve uzun yıllardır Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan toplum tarafından tanınmış, saygın bir sanatçıyım.

DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın bu olumsuz ve yanlış tutumu ile benim sanatçı kimliğime ve kişilik haklarıma çok ağır, onulmaz, telafisi hiçbir zaman için mümkün olamayacak büyük bir saldırıda bulunduğu tartışmasızdır.

5 - DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın, hakkında yürütülen ceza soruşturmasından önce verdiği ifadelerinde, benden; "Kendisi, uluslararası elmas kalemleri ve kuyumculuk faaliyetlerinin dışında kalan zamanlarında amatör olarak tiyatroyla ilgilenmek istemiş, gerek tiyatro yayıncılığında gerekse de icracılığında başarılı olamadığı için ülkenin hemen hemen tüm tiyatro kurumlarına, sanatçılarına ve yayınlarına yıllardır sürekli küfür ve hakaretlerde bulunmaktadır." diye bahsetmesi, saldırısını yayınladığı kendisine ait ve tiyatro kamuoyu tarafından izlenen www.tiyatrodergisi.com.tr  İnternet sitesinde benim hakkımda yayınlamış olduğu çeşitli yazılarda fotoğrafımı birtakım anlamsız yazılarla kullanması ve bu yayınlara devam etmesi, bu saldırıyı, işleyen yargılama sürecine rağmen sürdürmekten de çekinmediğini göstermektedir. Kişinin resmi üzerindeki hakkı da kişilik haklarından olup, rızası olmadan aleyhine kullanılması, kişilik hakkına, hukuka aykırı tecavüz teşkil eder. Davalının tüm bu davranışları, benim kişilik hakkımı ihlâl kastını açıkça, gayet net ve oldukça anlaşılır bir biçimde ortaya koymaktadır.

6 - DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın benim hakkımda yazmış olduğu ve dava konusu olan yazıyı, davalının kendine ait www.tiyatrodergisi.com.tr İnternet sitesindeki yayınlarıyla, fotoğraflarımı kullanarak, aleyhime oldukça net, gayet açıkça hakaret içeren yazılar yazarak kişilik haklarım ihlâl edilmiş ve halihazırda bu eylemler devam etmekte olduğundan ihlâl geniş bir kitleyi kapsamına alarak büyük bir etki gücüyle sürmektedir. Kişilik hakkıma saldırı nedeniyle manevi yönden çok büyük ve onulmaz bir zarara uğradım ve bu yayınlar sürdükçe zarara uğramam kalıcılık arz ederek devam etmektedir. Bu nedenle, öncelikle, söz konusu hakaret içeren yazıyla benim aleyhime yapılan yayının, DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI tarafından kullanılan bana ait fotoğrafla desteklenmiş olduğu siteden derhal kaldırılmasını, ivedilikle engellenmesini arz ve talep etmekteyim. Ben, bu çirkin yayınla yapılan korkunç saldırı sonucunda, gerek aile çevrem, gerekse yakınlarım ve beni tanıyanlar karşısında manevi olarak üzüntü yaşamış ve kişilik hakkıma saldırı nedeniyle daha hâlâ mağdur oluyorum. Adım, DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI tarafından bu şekilde terbiyesiz ve aşağılayıcı sözlerle anılarak, ayrıca sanatçı kimliğime de ağır, çok büyük ve onulmaz bir biçimde zarar verilmek istenmiştir.

7 - DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI tarafından, kasten ve zincirleme bir mantıkla yapılan bu saldırı sonucunda benim uğradığım manevi zararı, tam olarak karşılaması asla ve kesinlikle mümkün olmasa da,  biraz olsun tazmin etmek üzere, 50.000,00 TL manevi tazminatın DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'dan tahsilinin talep zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER: M.K., B.K, HUMK., vs. ilgili tüm mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER: http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3254  İnternet sitesi yazısı, çıktı kayıtları, İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi 2012/943 esas sayılı dosya, Yargıtay İçtihatları vs. ilgili her türlü deliller.

SONUÇ ve İSTEM: Yukarıda izah etmeye çalıştığımız nedenlerle DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'nın hazırlayıp, İnternet'teki sitesinde erişime sunduğu yazıda, benim onur ve şerefini rencide edici, aşağılayıcı ve hakaret dolu, çirkin sözler ihtiva eden ilgili yazının; öncelikle tedbir talebimiz dikkate alınarak söz konusu İnternet sitesinden derhal kaldırılmasına, kişilik hakkına yapılan saldırının devamının engellenmesine, söz konusu saldırı nedeniyle benim kişilik haklarım ihlâl edilerek manevi yönden zarar verildiğinden; 50.000,00 TL manevi tazminatın olay tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'dan tahsiline, yargılama giderleri DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'dan tahmiline karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla. 31/07/2012

DAVACI
HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ