17 Ağustos 2012 Cuma

Bulunmaz, dün gece yarısı LİNÇÇİ orospu çocuklarının götlerine pireler üşüştüğü saatlerde bile İDT reklâm kulelerinin önünde nöbet tutuyordu!

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, "DİMES" tarafından işgâl edilmiş Sultanahmet'te bulunan İstanbul Devlet Tiyatrosu  reklâm kulesi önündeki gece nöbetinde! (Foto: Cemal Bulunmaz)

***

MERHABA EY LİNÇÇİ OROSPU ÇOCUKLARI

Siz, tiyatroyu bir sanat olarak değil, bir menfaat olarak yapan zavallı insanlarsınız. Sizin önünüze atılan menfaat kırıntıları, herhangi bir köpeğin önüne kemik biçiminde atılsa, köpek, yiyebileceği denli kemiği yedikten sonra, diğer köpeklerin yemesi için kenara çekilir. Ancak siz, bireysel, ailesel, kentsel, ulusal, sınıfsal bilinci gelişmemiş, hattâ oluşmamış ve hiçbir zaman için gelişmeyecek, oluşmayacak dangalaklar olarak, tiyatro esnafı, sadece tiyatro esnafı, yalnızca tiyatro esnafı olmanın dengesinde at cambazlığı yaparken, benim midemi hızla bulandırıyorsunuz!

Siz, sahi, neden doğru dürüst bir kapitalist kuruluş oluşturarak, emek sömürmüyor, riske girmiyor, bankaların resim galerilerini gezip pahalı resimler satın alarak düşlerinizi biraz daha pembe, biraz daha yeşil hâle getirebilmek için gayret etmiyorsunuz ki?

Siz, sadece ve yalnızca resmî kurumların şemsiyesi altına sığınıp, kişiliksiz hayatlarınızı fotokopi makinelerinde çoğaltarak, nereye, nasıl varabileceğinizi, ne elde edebileceğinizi sanıyorsunuz ki?

Siz, hiçbir koşulda, hiçbir yerde, hiçbir zaman için, beni, halkımı, tüyü bitmemiş yetimi anlamadınız. Sizin, beni, halkımı, tüyü bitmemiş yetimi anlamanız olanaksızdır. Sizden, ben, halkım, tüyü bitmemiş yetim hiçbir şey, evet, hiçbir şey beklemiyoruz!

Siz, (ben, halkım, tüyü bitmemiş yetim; bireyin, ailenin, kentin, ulusun, emekçi sınıfın nöbetini tutarken) "LİNÇÇİ OROSPU ÇOCUKLARI" olarak götlerinize üşüşen pirelerin ezelî rekabet maçlarındaki hakemlerin "maymungötürengi" kartlarına ve emekçilerin iktidar özlemini diri tutmak için "varlığını emekçi varlığına armağan eden adam" hakkında kararlar vermesini istediğiniz hâkimlerin sopalarına götünüzü yaslama derdindesiniz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz