18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, "BULUNMAZ'IN DAVÂLARI" gündemdeyken, "İFTİRA SUÇLARI" kitabının yanı sıra, "NÂZIM'IN DAVÂLARI"nı okuyor!

(Emekçi halkın iktidar özlemini dile getirmek, sosyalist tiyatro anlayışına hizmet etmek için oluşturduğum Bulunmaz Tiyatro'yu kurarken) 1989 yılında yayınlanan "NÂZIM'IN DAVÂLARI" kitabını "LİNÇ KARŞITI" Avukat Atilla Coşkun kaleme almıştı. Yayınlanır yayınlanmaz satın alıp, defalarca okuyarak, üzerinde sıkı sıkı düşündüğüm bu kitap, "LİNÇ KAMPANYASI" düzenleyenlerin neden olduğu şu ândaki "BULUNMAZ DAVÂLARI" oluşumuna katkı sunan kuramsal bir değer.

Benim, "1100 KİŞİLİK KİŞİLİKSİZ KİŞİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU LİNÇ KAMPANYASI" sürecinde, hiçbir avukat tutmamaya özen göstermemin en önemli nedeni, "LİNÇÇİ" kişilerin savunmasını yapan avukat BURHAN GÜN'ün, aynı zamanda, "İSTANBUL BAROSU TİYATROSU"nun yöneticiliğini yapıyor oluşudur. 

Bana "HAKARET" eden, bana "İFTİRA" atan, bana karşı "NEFRET" duygusu geliştiren, benim yanlış tanınmam için "YALAN" söyleyenlerin avukatlığını yapan BURHAN GÜN, kendisi de benim hakkımda bir "KAMU DAVASI" açtırırken, şöyle bir söz söyleyebilme cesaretine sahip olmuştur:

"Yine http://tiyatroyun.blogspot.com internet sitesinin soruşturma için savcılıkça yeterli delilin toplanmasının ardından erişimin engellenmesi ve kapatılması için Sulh Ceza Yargıçlığı'na başvurulmasına ve hatta durumun aciliyeti nedeniyle sitenin savcılık tarafından kapatılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. 22.06.2010"

Bana "HAKARET" eden, bana "İFTİRA" atan, bana karşı "NEFRET" duygusu geliştiren, benim yanlış tanınmam için "YALAN" söyleyenlerin bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. 

Bana karşı "1100 KİŞİLİK BİR LİNÇ KAMPANYASI" düzenleyenlerin "HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN" elini kolunu sallaya sallaya dava savunduğu, tiyatro yaptığı, yazarlık etiketiyle piyasa edindiği bir süreçte, benim, herhangi bir davamı sürdürürken avukatlara güvenmem tabii ki olanaksızdır. İşte bu ve buna benzer nedenlerle, ben, kendi davalarımı sürdürürken, "LİNÇ KARŞITI" avukatlar tarafından kaleme alınmış kitapları okumakla yetinmeye ısrarla ve inatla devam ediyorum hâlâ!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz