30 Ağustos 2012 Perşembe

Dünya tiyatrosunun hızla müstehcen bir hâl almasına yardım ve yataklık eden en büyük estetik ve etik kirletici W. Shakespeare, yazdığı sonelerin sermayesi olarak kârhane işletmecilerini de gündeme getirerek, şiir sanatını da şimşek hızıyla sulandırmış!

Biz, tiyatro sanatıyla uğraşırken, tiyatro yayıncılığı yaparken, şiir sanatının namus bekçiliğini sürdürürken, herhangi bir egemenin kıçını koklamayı asla ve kesinlikle düşünmediğimiz için, herhangi bir yayın organından alıntıladığımız bir haberi, bir yazıyı yada bir yorumu, o yayın organının verdiği ideolojik mantıkla okurlarımıza sunmayı, bir milim bile doğru bulmadığımız gibi, okurlarımızın bilimsel, kültürel, estetik, etik, sanatsal bilinçlerinin, burjuvazinin çarpık bilinciyle kirletilmesine zerre kadar olsun izin vermiyoruz. 

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Shakespeare'in 'Karanlık Leydi'si hayat kadınıymış

Zafer Öztürk
27 Ağustos 2012

İngiliz şair ve tiyatro oyunu yazarı William Shakespeare’in sonelerindeki (14 dizelik şiir) esrarengiz karakter 'Dark Lady'nin (Karanlık Leydi) Londra'da genelev işleten bir hayat kadını olduğu ortaya çıktı.

Chichester Üniversitesi Shakespeare Araştırmalar Bölümü öğretim görevlisi Dr. Duncan Salkeld, ünlü şairin 127-152'nci sonelerindeki üç baş kahramandan biri olan 'Dark Lady'nin aslında 'Lucy Negro' ya da 'Black Luce' gibi isimlerle anılan bir genelev işletmecisi ve fahişe olduğunu belirtti.

(Kaynak: Hürriyet)