10 Temmuz 2012 Salı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in "Cezaevlerinde 2002'de 60 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı Haziran 2012 itibariyle 130 bine çıkmış, bunun 14 bini terör suçlusu olarak hapsedilmesi ise ülkemizdeki hukuk sisteminin garabetidir." dediği ülkemizde, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi destekleyicisi Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, elini kolunu sallaya sallaya hukuk mavalı okuyor!

Bakan Günay'dan 'Dünya Hukuk Günü' Mesajı


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


HaberYurdum: Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Bakan Günay, geçmişte toplumların hasret kaldığı, yaşamın temeli olan hukuk yolunun bugün pek çok toplumun ayrılmaz parçası olduğunu, kimi toplumların ise hala daha adalet için savaş verdiğini belirtti. Günay, "Barışın en büyük güvencesi olan hukukun üstünlüğünün benimsendiği, herkese eşit olarak uygulandığı bir dünyada yaşamak umudu ise insanları ve toplumları birleştirmekte, kardeşçe barış içinde yaşamak bu günde anlam bulmaktadır. 1967’den bu yana kutlanan bu özel günün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Yurtta barış dünyada barış' prensibiyle tüm dünyada barış için vesile olması, gelecekte ise dünya barışının idamesinin simgesi olması ümidiyle tüm hukukçuların Dünya Hukuk Gününü kutlarım" dedi.

(Kaynak: HABER YURDUM)


***


Ayrıca bakınız:


İstanbul Bağımsız Milletvekili Avukat Abdullah Levent Tüzel'in, şimdiye dek bize yüzlerce kez göndermiş olduğu e-postaları, yayın yapımıza bire bir uygun bulmadığımız için yayınlamazken, bugün Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın doğum gününe denk gelen "Dünya Hukuk Günü" e-postasını yayınlamayı uygun gördük!