27 Haziran 2012 Çarşamba

Melih Anık'ı silme niyetindeki LİNÇÇİ anlayışı mahkûm ediyoruz!

Oyun'un notu: Aşağıdaki yazı, henüz bir taslaktır. Bu yazı tamamlanır tamamlanmaz, bu not derhal kaldırılacaktır!

***

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi' nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yayınlanan "Melih Anık, Hilmi Bulunmaz ve de Oyun Atölyesi" başlıklı yazıyı değerlendiriyoruz. Yazıyı değerlendirmemizin daha rahat anlaşılması için, bir diyalog tekniği kullanıyoruz. İki ayrı dünya görüşünü temsil ettiği için, iki ayrı derginin adlarıyla bir diyalog geliştiriyoruz...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Melih Anık'la tanışmadım, yazılarını zaman zaman okur, beğenirdim hatta yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce tanışmak için aramayı ve sonrasında Tiyatro… Tiyatro…'da yazmasını önermeyi düşünmüştüm…

Sosyalist OYUN Dergisi - Ben de tanışmadım, yazılarını sürekli olarak okur, beğenirim, hattâ kendisiyle tanışmayı bile arzu ediyorum, bir kez telefonla görüşmenin yanı sıra, zaman zaman, e-posta üzerinden iletişim kuruyoruz. Kendisinden izin almamama karşın, yazılarının tamamına yakınını yayınlıyorum.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Biraz yavaş davrandım ve sonrasında bu yavaşlığımı çok sevdim…

Sosyalist OYUN Dergisi - Melih Anık'ın yazılarını yavaş davranarak, tembellik yaparak ağır ağır okumak yerine, uzun zaman çölde susuz kalmış bir yolcu gibi kana kana okuyorum. Bu kana kana okumaklığımı çok seviyorum.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Büktel, kendi başına var olamadı bunca yıldır, saldırarak (eleştirerek değil) var olmayı denedi, Bulunmaz'ın tek şansı vardı: Saldırmak. O da onu yaptı…

Sosyalist OYUN Dergisi - "Theope" adlı oyunun yazarı, "Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel, ülkemizin en tanınmış tiyatro profesörü LİNÇÇİ Özdemir Nutku'nun kendisine ve başyapıtı "Theope"ye iğrenç bir iftira atmasına ve iftira sonrasında 1100 kişilik kişiliksiz kişinin yardım ve yataklığıyla düzenlenmiş bir LİNÇ KAMPANYASI söz konusu olmasına karşın, her zaman için, zaman zaman benim bile şaşırdığım bir biçimde, "kendi başına var olmayı" çok rahat başaran bir kişi olarak varlığını sürdürüyor. Coşkun Büktel'in, geri zekâlı tiyatro eleştirmenleri gibi süklüm püklüm tavır takınarak, sade suya tirit eleştiri yazıları yazmak yerine, kanıksanmış ve çürümüş tiyatro ölçütleriyle hareket eden insanlara âdeta saldırması, son derecede hoşuma gidiyor. Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz ise, tabii ki, sınıfsal kini gereği, bütün burjuva kurumlarına saldırdığı gibi, kıçı kırık küçük burjuva esnafına da sürekli olarak saldırdı, saldırıyor, saldıracak!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "… bu yavaşlığımı çok sevdim" dememin nedeni tam o sırada Bulunmaz'ın Anık'a olan ilgisiydi, bir süre bekledim…

Sosyalist OYUN Dergisi - "Bu kana kana okumaklığımı çok seviyorum." dememin nedeni LİNÇ KAMPANYASI sürecinde LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin LİNÇÇİ Mimesis Dergisi'ne olan ilgisiydi, bu ilginin niteliğini anlayamayacak kadar geri zekâlı olmadığım için, tabii ki, bir saniye bile beklemedim.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Anık halinden memnun…

Sosyalist OYUN Dergisi - LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi hâlinden memnun...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - O gün şu “sübjektif” yargıya vardım…

Sosyalist OYUN Dergisi - Hangi "sübjektif" yargıya vardın birader?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Tanışamadığım bu adam da "sev beni" diyor galiba…

Sosyalist OYUN Dergisi - LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, sürekli olarak "YA SEV YA TERKET!" diyor. Eğer bir kişi kişisel çıkarları için tiyatroya musallat olmuşsa, eğer bir kişi Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için tiyatro dünyasını kirletiyorsa, o kişinin LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi sularında kulaç atma hakkı, şansı her daim vardır. Eğer bir kişi kişisel çıkarları için değil de toplumsal çıkarlar için tiyatro sanatıyla uğraşıyorsa, o kişiyle LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi mutlaka uğraşır ve o kişinin sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek için elinden geleni asla ve kesinlikle ardına koymaz!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi -  yoksa her cümlesi küfürle başlayan birinin kendisini çok sevmesine itiraz ederdi…

Sosyalist OYUN Dergisi - Mazluma efendi, zalime hırçın bir biçimde davranan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın diyalektik materyalizmden kaynaklan toplumsal tavrı sonucu, tabii ki, Melih Anık gibi toplumsal duyarlılığı gelişmiş insanlara her zaman için olumlu yaklaşılır. Ancak, örnekse, "Alain Decaux'ya Açık Mektup" konusunda olduğu gibi, itiraz sesleri yükseltilir.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Galiba "reklamın kötüsü olmaz" demiş…
Sosyalist OYUN Dergisi – Doğru... Kapitalist mantık çerçevesinde soluk alıp veren dangalaklar için, “reklamın kötüsü olmaz”, ancak, toplumsal duyarlılıkla iş yapan insanlar, hiçbir zaman için reklâm sözcüğüne tapınan meta estetleri gibi davranmazlar. Onlar ki, sadece ve yalnızca emekçi halkın çıkarları için soluk alıp verirler. Dünyaya bakış pencerelerimiz birebir aynı olmasa da, Melih Anık’ın da, toplumsal duyarlılıkla davrandığına inanıyorum.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - doğruyu yapmış(!)…

Sosyalist OYUN Dergisi – Melih Anık, içinde bulunduğu sınıfın buyruklarına göre davranmak yerine, yoksul emekçi halkın çıkarları doğrultusunda sanatsal etkinliklerde bulunarak, tabii ki, doğruyu yapıyor!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bulunmaz gibi, Büktel gibi Anık da “tanınan” bir yazar oldu artık…

Sosyalist OYUN Dergisi - Melih Anık da, tıpkı Hilmi Bulunmaz gibi, tıpkı Coşkun Büktel gibi, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların korkulu rüyası olma olasılığı karşısında, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların büyük bir telaş uçurumuna yuvarlanmaları son derecede anlaşılır bir durum.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bulunmaz, Anık'ı şöyle tanımlıyor bu günlerde: 

Sosyalist OYUN Dergisi - Bulunmaz, Anık'ın nasıl tanımlıyor?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun, yıllarca tiyatro sanatıyla oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çok yakından ilgilenmiş, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları Kurucusu, Ahlâklı Becerikli Çelebi Dürüst Efendi Görgülü Kibar Namuslu Onurlu Şerefli Yiğit Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık,…"

Sosyalist OYUN Dergisi - Vallahi, doğru söze ne denir? Melih Anık'ın, "gecikerek" de olsa, tıpkı Bulunmaz gibi, tıpkı Büktel gibi, tıpkı Çetinkaya gibi bir bilinç geliştirerek, şer ittifakına, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlere karşı bir sürece girmesi karşısında, Hilmi Bulunmaz'ın  "1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun, yıllarca tiyatro sanatıyla oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çok yakından ilgilenmiş, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları Kurucusu, Ahlâklı Becerikli Çelebi Dürüst Efendi Görgülü Kibar Namuslu Onurlu Şerefli Yiğit Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık,…" tanımlamasında bulunması sor derecede doğru bir davranış.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bu kadar sıfatı biri bana yöneltse, durur: 

Sosyalist OYUN Dergisi - Sana hiç kimse, hiçbir zaman, asla ve kesinlikle böyle bir sıfat yöneltmez!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "Pardon, talebiniz neydi?" diye sorardım galiba, 

Sosyalist OYUN Dergisi - Sana hiç kimse, hiçbir zaman, asla ve kesinlikle böyle bir sıfat yönlendirmeyeceği için, senin de "Pardon, talebiniz neydi?" sorusunu sorma olasılığın olamaz!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - sonrasında tartıştığım birini (Ö. Faruk Kuhan'ı): 

Sosyalist OYUN Dergisi - Yani, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet ederek, Bulunmaz hakkında KAMU DAVASI açtıran, ancak, sonuçta Bulunmaz karşısında hukuksal olarak da yenilgiye uğrayıp, Bulunmaz'ın BERAAT etmesiyle birlikte, aynı zamanda başlatmış olduğu TAZMİNAT DAVASI için Bulunmaz'dan istediği 25.000,00 TL'nin de suya düşme olasılığı karşısında süt dökmüş kediye dönen LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'dan mı bahsediyorsun? Başka Ömer Faruk Kurhan değil, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan değil mi?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "Kendini sadrazamın sol parmağı sanan "1992 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Tiyatro Kulübünde Tiyatro Yönetmenliği yapmış" Shakespeare Çocuğu Terbiyesiz Tiyatro Yazarı LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, alnındaki LİNÇ lekesine zerre kadar olsun hiç aldırmadan, Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık'a sözüm ona estetik, etik, patetik, sentetik terbiye dersleri vermeye yelteniyor!" diye tanımlıyorsa 

Sosyalist OYUN Dergisi - Hiçbir estetik bilince sahip olmayan, hiçbir ciddi politik kuram içermeyen sıradan sözlerle gününü gün eden LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'a ancak bu dille yaklaşılır. Başka bir biçimde seslenme, başka bir sıfatla tanımlamak, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'a yapılan büyük bir haksızlık olur!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - ve bunu gördüysem, yukarıdaki sorumu bile sormaz: 

Sosyalist OYUN Dergisi - Ya kardeşim, sen, siz, sizler, zâten ancak Kültür Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ın yardım ve himayelerinde ayakta zar zor durabilirken, kendinizi ne sanıyorsunuz da, sanık sandalyesinden savcı yada yargıç koltuğuna sıçrama kurnazlığında bulunuyorsunuz. Siz de utanma nâmına zerre kadar olsun hiçbir kırıntı yok mu?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "Sen kimsin?" derdim, galiba… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Biz de size, "Siz kimsiniz?" diye sormazdık! Çünkü, siz, gerçekten bir özne değil, meta estetiğine hizmet eden, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için büyük bir çaba harcayan nesneleşmiş varlıklarsınız.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bu yargımda, öncesinde Sayın Anık'ın Bulunmaz'ı tanımadığını, nasıl bir bakış açısı sergilediğini bilmediğini varsaydığım anlaşılmıştır sanırım, öğrendikten sonra da değişmedi.

Sosyalist OYUN Dergisi - Sen, siz, sizler, herhangi bir bakış açısı oluşturamayacak, herhangi bir bakış açısına sahip olamayacak kadar meta estetiği bataklığına, facebook bataklığına, LİNÇ KAMPANYASI bataklığına batmış olduğunuz için, sizin ödünç aldığınız, kiraladığınız bakış açılarını hiçbir zaman için ciddiye almamamıza karşın, kendimizi ciddiye aldığımız okurlarımız ciddiye aldığımız, tiyatro kamuoyunu ciddiye aldığımız, tüyü bitmemiş yetimi ciddiye aldığımız için, emekçi halkın iktidar özlemini ciddiye aldığımız için mürekkep tüketiyoruz, soluk tüketiyoruz, enerji tüketiyoruz!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Melih Anık'ı algılamam, yukarıda "objektif(!)" iki yorumun (Sayın Anık ve Kurhan'a yönelik) sahibi Bulunmaz'dan ödünç alarak "elini taşın altına koyan dergi" olarak kullandığı sıfat karşısında oluştu.

Sosyalist OYUN Dergisi - Vallahi canım kardeşim, bu Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen alçaklara dersini vermekle birlikte, üstüne üstlük, bir de emekçi halkın iktidar özlemi için yazı yazdığından, çalıştığından, gece gündüz demeden sanatsal etkinliklerde bulunduğundan, dile getirdiği her sözün altın gibi değeri var. Onun söylediği her söz, mutlaka, ama mutlaka kitleselleşiyor.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Evet, Sayın Anık sorulup, öğrenilmesi gereken bir konuyu yakalamış. 

Sosyalist OYUN Dergisi - Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık, ufak tefek yalpalamalar yapsa bile, omurgası sağlam bir yazar, toplumsallaşmış bir beyne sahip önemli bir birey, eleştiriyi kaldırabilecek düzeyde bir insan...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Konuyu nasıl gündeme getirsem diye düşünmedim değil, bir ara Oyun Atölyesi'ni arayıp sorarı, Dergi'de kısa bir haber yaparım diye düşündüm. 

Sosyalist OYUN Dergisi - Bizce, sen, siz, sizler, elinizi sadece ve yalnızca egemenlerin sorunların altına koyan bir yayın politikasına sahip olduğunuz, emekçi halkın iktidar özlemini ipinize bile takmadığımız için, tabii ki, sıkıştığınız her saniye, size reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veren yada verme ihtimâlı olan kişi ve kuruluşları sevmeye devam ediyorsunuz hâlâ.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Geçen süre içinde şu sıfatlar dizisine: 

Sosyalist OYUN Dergisi - Hangi sıfatlar dizisi?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun, yıllarca tiyatro sanatıyla oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çok yakından ilgilenmiş, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları Kurucusu, Ahlâklı Becerikli Çelebi Dürüst Efendi Görgülü Kibar Namuslu Onurlu Şerefli Yiğit Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık,…"

Sosyalist OYUN Dergisi - Ağzına sağlık şu Hilmi Bulunmaz'ın! Eline sağlık şu Hilmi Bulunmaz'ın!! Soluğuna sağlık şu Hilmi Bulunmaz'ın!!! Israrına ve inadına sağlık şu Hilmi Bulunmaz'ın!!!...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - itirazı olmadığını gördüğümde, fark ederek gündeme getirdiği konunun "tek" sahibinin Sayın Anık olmasına karar verdim… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Evet, doğru... Melih Anık, gerçekten,  "1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun, yıllarca tiyatro sanatıyla oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çok yakından ilgilenmiş, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları Kurucusu, Ahlâklı Becerikli Çelebi Dürüst Efendi Görgülü Kibar Namuslu Onurlu Şerefli Yiğit Terbiyeli Tiyatro Yazarı..."

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - İyi yapmışım, yazışmalar dizisinde Sayın Anık'ın Oyun Atölyesi ile yaşadığı (Olumlu-olumsuz ya da doğru-yanlış yorumu yapmadan) sorunun -kişisel olduğunu- gördüm.

Sosyalist OYUN Dergisi - LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, sen, siz, sizler, kendinizi sadrazamın sol parmağı sandığınız için, yargılarınızın doğru olacağı yanılsaması içerisindesiniz. Ancak, yok öyle bir şey! Hayat başka, hayat sizin tahmin ettiğiniz gibi sanal ve soyut bir kavram değil. Hayat, çok gerçekçi ve çok somut bir kavram. Bunu asla ve kesinlikle unutmayınız...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Gördüm, çünkü bir hatayı görüp dile getirmenin ötesinde bunu kendi varlık nedeni olarak görüp, Bulunmaz ittifakıyla gündemde tutmanın dayanılmaz güdüsünü fark ettim… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Ödünç alınmış sözler, ezberlenmiş yalnızlıklar, alıntılanmış hayatlar, çalıntı hâlindeki çakma kavramlar... Bırakın bu kokan ayakları artık da, hayatın dayanılır gerçeklerine yaslayın sırtınızı. Bırakın çanak politikasını. Bir bireyin de, hem de tek başına kalsa bile, devrimci bir güce sahip olabileceğini yazın o LİNÇ kokan alınlarınıza artık...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - artık, benim için "haber" değeri bile kalmamıştı… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Senin, sizin, sizlerin için hiçbir şeyin hiçbir değeri hiçbir zaman olmadı ki zâten!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Kişisel meseleler, kişiler arasında çözülmeli demeyi tercih ettim… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Ne mutlu Melih Anık'a ki, ne mutlu Hilmi Bulunmaz'a ki, ne mutlu Coşkun Büktel'e ki, ne mutlu Feridun Çetinkaya'ya ki, onların durup oturmuş birer kişilikleri olduğundan, onlar, kişisel meselelerini bile toplumsallaştırabiliyorlar, kişiler arasındaki tartışmaları bile toplum yararına kavramsallaştırabiliyorlar...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Çünkü, varlık nedeni sadece "saldırmak" olan Bulunmaz'ı ve Büktel'i var edenlerin içinde rolüm azımsanmaz, Sayın Anık için de bu duygum oluştuysa, gazetecilik anlamında ciddi hata yapmış olabilirim, bunu kabul edebilirim ama yeni bir Bulunmaz ya da Büktel vakasına alet olmanın daha ağır sorumluluk olduğunu düşünüyor olmamı da kimse engelleyemez.

Sosyalist OYUN Dergisi - Kendilerini sadece ve yalnızca çanak muhabbetine kurban eden, kendilerini sadece ve yalnızca "elini taşın altına koyma" rolüyle sınırlandıran, kendilerini Kültür Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ın kankası sanan kişi, kuruluş ve kurumların gelip saplanacağı nokta burasıdır; ne dediğini kendisinin bile anlayamayacağı derin bir çukur! An-la-şıl-mı-yor-su-nuz...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Oyun Atölyesi'ne sorar, yanıtını alır, yayınlarım… 

Sosyalist OYUN Dergisi - İster LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'ne sor, ister LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'ya sor, kime sorarsan sor, bizim için hiç fark etmez. Bizi, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin açtığı "bir sürü" davanın hiçbiri asla ve kesinlikle durduramadı. LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, bizim hakkımızda, tam tamına iki (rakamla 2) yıl hapsimizi istememize ve bu davanın sonucunda para cezasına dönüştürülmeyen bir hapis cezası almamıza karşın, biz, kendimize, halkımıza, tüyü bitmemiş yetimin kendisine olan saygımız nedeniyle, asla ve kesinlikle dize gelmedik, dize gelmiyoruz, dize gelmeyeceğiz.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bu davranışımda Bulunmaz'ın, Büktel'in "düşmanca" yargıları olmayacağı gibi "Anık"ın yargıları da olmaz…

Sosyalist OYUN Dergisi - Nasıl olsa yazdığın, yazdığınız, yazdıklarınız doğru dürüst okunmuyor! Nasıl olsa ele aldığınız konuları sadece ve yalnızca egemenlere okutabildiğiniz, sadece ve yalnızca onlardan, Ertuğrul Günay'dan, Lemi Bilgin'den, Hilmi Zafer Şahin'den reklâm alma adına yazıp çizdiğiniz için, okurlara hiçbir yararı olmayan sayıklamalarla ömrünüzü tüketiyorsunuz!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Balık tutarak olmuyor, nasıl pişirileceğini de bilmek gerek, ateşte fazla kalmış, yanmış balık hiç hoşuma gitmez, balık'ı yakanları da sevmem… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Bana bak, bana bakın, bana bakınız; bize bak, bize bakın, bize bakınız; sen, siz, sizler, kendinizi gerçekten sadrazamın sol parmağı filan mı sanıyorsunuz? Nedir bu yukarıdan yukarıdan konuşmalar? Sen, siz, sizler, daha Türkçe'ni "T"sini, estetiğin "e"sini, sanatın "s"sini, tiyatronun "t"sini bile bilmemenize karşın, nasıl oluyor da, böyle Aristofanesçe, böyle Shakespearece, böyle Mimesiçe, böyle rezilce sözler etme hakkın kendinde, kendinizde, kendilerinizde bulabiliyorsunuz ki?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Kimseye de koltuk değneği olmam, olduklarım yeter de artar bile… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Sana, size, sizlere koltuk değneği kim olsun? Sana, size, sizlere bir tane AKP'li Ertuğrul Günay, bir tane Lemi Bilgin, bir tane Hilmi Zafer Şahin yetmiyor mu? Sana, size, sizlere daha fazla mı koltuk değneği, çoban değneği gerekiyor?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "Elini taşın altına koyan Dergi" olmasa da önünüz açık Sayın Anık… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Melih Anık'ın, Hilmi Bulunmaz'ın, Coşkun Büktel'in, Feridun Çetinkaya'nın ve tüm LİNÇÇİ olmayan dürüst tiyatro sanatçılarının önünün tam anlamıyla açık olabilmesi için, "Elini taşın altına koyan Dergi"nin kepenklerini sıkı sıkı kapanması gerekir!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bize ihtiyacınız yok… 

Sosyalist OYUN Dergisi - Tabii ki yok! Bizim, sizin varlığınıza değil, yokluğunuza ihtiyacımız var!! Biz, seninle, sizinle, sizlerle değil; sensiz, sizsiz, sizlersiz çok daha mutlu bir hayat yaşayacağız!!! Biz, sizin yokluğunuzla birlikte, koskocaman bir SANAT FABRİKASI kuracağız!!!...

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Haberinizi yaptınız, haber yapmakla yetinmeyip, Bulunmaz desteği ile derin sulara doğru yelken açmış durumdasınız. 

Sosyalist OYUN Dergisi - Kendi küçük çıkarları için değil, halkın büyük çıkarları için kalem oynatan ahlâklı yazarlar, tabii ki, sadece eleştiri yapmaz, aynı zaman da haber de yaparlar. Haber yapmakla yetinmeyip, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın da sıcak desteğini alırlar ve böylelikle, boklu derelerde kağıttan kayıklar yüzdüreceklerine, koskoca okyanusların derin buzullarında buzkıran gemisi gibi yiğitçe savaşırlar.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Biz size, Bulunmaz'ın: 

Sosyalist OYUN Dergisi - Eee?!!!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "… yıllarca KÜLTÜR BAKANLIĞI ÇANAĞI YALAYAN ALÇAKLARA, BECERİKSİZLERE, CAHİLLERE, ÇARESİZLERE, DANGALAKLARA, EBLEHLERE, FIRSATÇILARA, GEBEŞLERE, HIYARLARA, OROSPU ÇOCUKLARINA, PEZEVENKLERE, PUŞTLARA, ŞEREFSİZLERE…"  

Sosyalist OYUN Dergisi - Ne güzel söylemiş! Ağzına, diline, eline sağlık!! Hilmi Bulunmaz'ın bir Shakespeare Çocuğu olmaması, bir Tolstoy Çocuğu olması, onun son derecede önemli imgeler oluşturmasına kaynaklık etmeye devam ediyor hâlâ!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - hakaretlerine yönelik olarak, meseleleri kişiselleştirmekten uzak, objektif (!) eleştirilerini budaktan sakınmayan eleştirmen Anık ne diyecek acaba demek aklımıza gelmedi.

Sosyalist OYUN Dergisi - Senin, sizin, sizlerin kendinize ait nesnel aklınız var mı? Nesnel akıldan vazgeçtim, öznel aklınız, yani tamamıyla sana, size, sizlere ait ciddi bir aklınız var mı? Yoksa, sen, siz, sizler, her zaman için, AKP'li Ertuğrul Günay'ın, Lemi Bilgin'in, Hilmi Zafer Şahin'in aklıyla mı çardağa giriyorsunuz?

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Bulunmaz'ın 

Sosyalist OYUN Dergisi - Eee?!!!

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - "Bu ülkenin realitesi Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara getiren bir realite, dolayısıyla AKP'li, milli görüşten feyiz alan, Fettuhlahizmden feyiz alan kitlelerin tiyatroyla ilgilenmesi ve Şehir Tiyatroları'ndaki müstehcen , erotik oyunlara karşı tavır takınmalarını da son derece de doğal, doğru ve kendi açılarından da haklı buluyorum. ..  Milli görüş politikasıyla hareket eden ve iktidarda bulunan bu mantığı, tırnak içinde bu bağlamda destekliyorum… Ama her şeye karşın konu tiyatroysa iktidarda olan yönetim, Milli Görüş tabii ki tiyatroya müdahale etmeli…" 

Sosyalist OYUN Dergisi - Evet, çok net, gayet açık bir dille anlatılmış önemli bir sosyolojik saptama. AKP'li Ertuğrul Günay'ın çanağı yalamamasına karşın, somut bir toplumsal çözümlemede bulunmuş Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz. Helal olsun ona! Sen, siz, sizler, neden halkın toplumsal oluşumunu anlamamak için kıçınızı bu kadar çok sıkıyorsunuz ki?!!!

LİNÇÇİ Tiyatro...Tiyatro... Dergisi - görüşleri karşısında sizin tavrınızı hiç sorgulamadık ki, tabii yukarıda aktardığım iki Bulunmaz klasiği Oyun Atölyesi'nin ortaya çıkarttığınız skandalının (!) yanında lafı bile edilmez.

Sosyalist OYUN Dergisi - Senin, sizin, sizlerin, Melih Anık gibi üretken bir insanı sorgulama, onun gibi bir insanı algılama, değerlendirme, çözümleme yeteneğiniz yok ki zâten. Öyle bir donanımınız olsa, sen de, siz de, sizler de, AKP'li Ertuğrul Günay'ın uzattığı kâseye değil, emekçi halkın iktidar özlemine yönelirdiniz.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Sayın Anık, "Elini taşın altına koyan Dergi"nin haberinize nasıl bakacağını sorgulayabilirsiniz hatta eleştirebilirsiniz de, umarım bir ara kısa yazıda çizmeye çalıştığım resimdeki yerinizi daha da belirginleştirmek için birkaç büyük adım daha atarsınız, başarılarınızı yine zaman zaman izlemeye çalışacağım.

Sosyalist OYUN Dergisi - Sen, siz, sizler, Melih Anık gibi yetkin bir kalemi, gerçek anlamda, nitelikli biçimde asla ve kesinlikle izleyemezsiniz. Çünkü, Melih Anık, senin, sizin, sizlerin zekâ düzeyinize yönelik bir düzlem oluşturma kaygısında olmadığı kanısındayız.

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi - Hamiş: Sayın Anık, Bulunmaz'dan ödünç olarak alıp, eleştirmek (ya da aşağılamak) için kullandığınız "Elini taşın altına koyan Dergi" diye tanımladığınız, tanımlamaktan kaçınmadığınız bu Dergi'ye keşke "Ne yapıyorsunuz da böyle tanımladınız" diye sorma cesaretiniz olsaydı da derdinizin bilgilenmek değil, dövmek olduğu yargısını oluşturmasaydınız.

Sosyalist OYUN Dergisi - Melih Anık'ın, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan etkilenmesi, Hilmi Bulunmaz'ın imgelerini sahiplenmesi, Bulunmaz'ın betimlenmelerinden esinlenmesi, Anık'ın tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahiplendiği kanıtlar. Biz, senin, sizin, sizlerin hinoğluhinlik yaparak ele aldığınız bu sözüm ona aşağılamalardan gocunacak değiliz.


***


Ayrıca bakınız:

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la "Theope" oyununun yazarı ve "Ölüleri Gömün" adlı oyunun çevirmeni Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek için başlatılmış LİNÇ KAMPANYASINA ana sponsorluk yapanlardan Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr, ölüyü diriyi sevdi, şimdi de Ahlâklı Namuslu Terbiyeli Tiyatro Yazarı Melih Anık'a göz dikti!