5 Haziran 2012 Salı

Sosyalist düşünür Sırrı Öztürk, 15-16 Haziran ruhunu taşıyor hâlâ!

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 22.00'de evimin bahçesindeki mermer merdivenlerden kayıp başımın üzerine düştüğüm için, kafamdan büyük bir yarar almış ve bir atardamarım kesilmiş olduğundan, Samatya Hastanesi'nin Acil Servis'inde başıma dikiş atılmıştı. Dün (4 Haziran 2012 Pazartesi günü) sabah saat 8.00'de Cağaloğlu'ndaki Basın Dispanseri Semt Polikliniği'ne ve akşam saat 21.00'de Samatya Hastanesi'ne gitmeme karşın, dikişlerimi aldıramadım. Bu sabah da, Kadırga Semt Polikiliniği'ne gidip, oradan aldığım bilgi ışığında, benim de bir aile hekimim olduğunu öğrenerek, oraya yöneldim.


Ancak, Kadırga Semt Polikliniği'ne giderken, yolumu bilinçli olarak değiştirip, Sorun Yayınları yöneticisi sosyalist düşünür Sırrı Öztürk'ü ziyaret etme gereksinimi duydum. Sırrı Öztürk'le öyle derin bir yoğun sohbete daldık ki, başta kendi ülkemizin entelektüel sorunları olmak üzere, evrensel değerlerle bezenmiş koyu bir konuşma kuyusuna düşerek boğulduk âdeta.


Sırrı Öztürk'le uzlaştığımız en önemli sorunlar, sosyalist kültürün içerisine bir bir ajan gibi girip, bu kültürün yozlaşmasına neden olan küçük burjuva devrim kaçkınlarının çokluğu konusu oldu. Önümüzdeki günlerin birinde, gücümüz ve zamanımız yeterse, Sırrı Öztürk'le bir video çekimi yapıp bu videoyu yayınlayacağız!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:


"Hilmi Bulunmaz, bahçesinde geçirdiği kaza nedeniyle yaralandı!"


"elimde hortum çiçekleri suluyordum"


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Sanat Cephesi Dergisi okuyor!