13 Mayıs 2012 Pazar

Tiyatro sanatına teğet bile geçemeyecek kadar bu sanata Fransız kalan Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya, Fransız yazar Alain Decaux'un kendi beyniyle düşünüp, kendi eliyle yazmış olduğu "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu, yazarı tarafından bu oyunun hiçbir yerde oynanmaması talimatını vermesine karşın, Alain Decaux'un bu talimatını, askeri darbe yapan bir general tavrıyla, tam bir korsan mantığıyla çiğneyip, bu oyunu zorla sahneleyerek, en büyük estetik küfürbaz olduğunu kanıtladı!

Orhan Alkaya - Küfürbazlarınızın size ihtiyacı var. Onlar için zamanınızı tüketmeyin. Çünkü onların size ihtiyacı var. Başlarının çaresine baksınlar.


Hilmi Bulunmaz - Bana bak canım kardeşim; bir insan, tiyatro sanatçısı ayaklarıyla piyasa yapmasına karşın, tiyatro sanatının olmazsa olmazlarından oyun yazarının hakkını gasp ettiği zaman, o insan, zâten, estetik olarak tiyatro sanatına küfretmiş sayılır. 

Bana bak canım kardeşim; sen, bir yönetmen müsveddesi olmana ve hiçbir zaman için Fransız yazar Alain Decaux gibi bir oyun yazarı olamayacağına karşın, hangi cüretle, Decaux'un, dünyanın hiçbir yerinde oynanmamasını istediği "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu, tam bir korsan mantığıyla sahneleyebildin? Sen, bu sanat korsanlığını yaparken, yani en büyük küfür olan "estetik küfrü" ederken, hiç utanmadın mı?

Sahi...

Kim bu bahsettiğin küfürbazlar? Bu küfürbazların kime ihtiyacı var? Sen, kendini sadrazamın sol parmağı mı sanıyorsun? Senin ve senin gibi peygamber kostümüyle dolaşan kişileri uyarmak için mücadele verenlere karşı kaçak güreşmeye utanmıyor musun?

Sahi...

Ne oldu şu "Tiyatro 1914"? Önce duyurusunu yapıp, sonra duyurusunu yaptığın yerden söküp attığın bu "Tiyatro 1914"ü bin dokuz yüz on dört kez daha soracağım sana!

***

Ayrıca bakınız:

Alain Decaux'un "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu tam bir korsan mantığıyla sahneleyen Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya'nın "Tiyatro 1914"ü kuruyor olduğunu duyurduğu twitter sayfasına, yayınlandığından bu yana rahat rahat erişirken, şu ândan (13 Mayıs 2012 saat 13.00'den) başlayarak erişemiyoruz!