5 Mayıs 2012 Cumartesi

Oyuncular Kahvesi, LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'ne, LİNÇÇİ Metin Boran'a ve LİNÇÇİ Yücel Erten'e mekân olanağı sunarak, LİNÇ KAMPANYASI sürecindeki tarafsızlığını yitirip, LİNÇÇİ kişi ve kuruluşlara yardım ve yataklık yapıyor!


Tiyatroyu, emekçi halkın iktidar özlemi için kullanılmak zorunda olan ciddi ve eleştirel bir sanat olarak değil, kişisel çıkarlar elde etmek için üzerinde tepinilen sahte bir iş olarak algılayan LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlar, yeşil sermaye temsilcisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendince haklı nedenlerle pembe sermaye temsilcisi LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların kişisel çıkarlar elde etme fabrikalarına yaptığı saldırılar karşısında afalladılar. 


Pembe sermaye temsilciliği iktidarlarını sürdürmekte kararlılık gösteren LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlar, yeşil sermaye temsilcilerine karşı vermiş oldukları mücadele nedeniyle, hiçbir zaman için LİNÇ KAMPANYASI sürecine asla ve kesinlikle katılmamış Oyuncular Kahvesi'ni bile kirletme yarışına girdiler.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Tiyatro Eleştirmenleri, Özelleştirmeyi Masaya Yatıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda 12 Nisan günü alelacele yapılan yönetmelik değişimiyle başlayan kriz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen “Tiyatroları özelleştireceğiz” açıklamasıyla yeni, ama konuyu takipte olanlar için hiç de şaşırtıcı olmayan bir yola evrildi. UNESCO’nun en saygın kuruluşları arasında adı en başlarda anılan Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’ne bağlı ülkemizde kurulu Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB), güncel konuları masaya yatırmak amacıyla bu konuda “Tiyatroda Güncel Sorunlar” başlıklı bir panel düzenlemeyi kararlaştırdı.

TEB’in Genel Sekreteri Metin Boran’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan panele Orhan Alkaya, Rutkay Aziz, Yücel Erten, Zeliha Berksoy konuşmacı olarak katılacak. Tartışmaları bambaşka bir boyuta çeken, Başbakan’ın “Destek gerekirse, istediğimiz oyunlara sponsor oluruz” sözleri başta olmak üzere, bir fabrikadan bahsediyor gibi tiyatroları özelleştireceğini açıklamasının masaya yatırılacağı panelde kent, devlet ve özel tiyatrolardan sanatçıların akıbetleri de tartışmaya açılacak. Panel, 6 Mayıs Pazar günü saat 14.00’de Beyoğlu Oyuncular Kahvesi’nde düzenlenecek.

Oyuncular Kahvesi: İstiklal Caddesi, Rumeli Han, Kat 2

Haber Giriş Tarihi: 04 Mayis 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)