13 Mayıs 2012 Pazar

Şimdiye dek hiç yemediğim "Domino's Pizza"yı asla yemeyeceğim!


Aşağıdaki uyarıcı yazıyı, "Domino's Pizza Genel Müdürlük"ün e-posta adresine göndermeye çalıştım. Ancak, büyük bir çaba harcamama karşın, asla başarılı olamadığım için, önemli bir toplumsal hastalığı deşifre ettiğinden, gönderemediğim e-postayı, burada derhal yayınlayarak okurlarıma sunmayı uygun gördüm:


Bugün (13 Mayıs 2012), saat 18.30 sularında, Sirkeci / Sultanahmet şubenizden gelen bir elemanınız, Domino's Pizza siparişi vermememize karşın, sürekli olarak evimizin zilini acı acı ve ısrarlı bir biçimde çaldı. Kapıyı açmak istemememize karşın, ısrarcı olan elemanınıza kapıyı açmak zorunda kaldığımızda, ne istediğini sorduk ve bizim evimize pizza getirdiğini belirtti. Kapı numaramızı sorduk ve verdiği yanıt doğruydu. Ancak, zâten tadını hiç beğenmediğimiz pizzanızın siparişini vermediğimiz için, elemanınıza, pizzanın hangi kapı numarasına getirildiğini bir kez daha sorduk ve elemanınız sol kolundaki belgeye bakarak ve oldukça sert bir ifadeyle bizim numaramızı yineledi. Biz, elemanınıza, Domino's Pizza'ya telefon edip sormasını önerdik, elemanınız, telefon etmesinin yasak olduğunu belirtti. Daha sonra nasıl olduysa (o arada ben içeri girmiştim), elemanınız, bir iletişimde bulunmuş olmalı ki, elemanınızı, bizim iki kat üstümüzdeki ve tanımadığımız kişilere pizzaları teslim ederken gördüm. Neden böyle bir yanlışlık yaptığını sorduğumda, araya girenler olmasaydı, az daha yumruk yada yumruklar yiyecektim.


Bu olanlardan sonra Domino's Pizza'nın Sirkeci / Sultanahmet şubesinin 0212 527 99 11 numaralı telefonunu arayarak, adının Erdal Kara, işinin şube müdürlüğü olduğunu belirten kişiyle aramızda akıllara zarar veren ciddiyette şöyle bir diyalog gelişti:


- Telefonla aldığınız siparişleri neden yanlış adrese götürüp bizi rahatsız ediyorsunuz?


- Ne var ki bunda? Başka bir zaman da, sizin verdiğiniz bir sipariş bir başkasına gider, o da size yardımcı olur.


- Tamam da kardeşim, ben, Domino's Pizza'ya böyle bir hizmet vermek zorunda mıyım?


- Ne var ki bunda? Bu, sık sık rastlanan bir durum. Alışın artık buna!


Karşımda Domino's Pizza şirketinin yetkin bir müdürü değil, sanki sabaha karşı 04.00'de askeri darbe yapmış faşist bir general vardı. 


Sinirlerim geçmemiş olduğu için, genel müdürlüğe ait 0212 280 96 36 numaralı telefonu defalarca aradım ve asla hiçbir sonuca ulaşamadım.


Şunu bilmenizi isterim:


Çok sert, çok yetkin bir anti-propagandist kazandınız.


Hayırlı olsun...


Hilmi Bulunmaz