10 Mayıs 2012 Perşembe

Pembe sermaye temsilcisi Milliyet, düşünsel tetikçilik mi yapıyor?

Oyun'un notu: Milliyet'ten alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız Yılmaz Erdoğan'la ilgili haberdeki Mehmet Esen'e ait ve "tırnak işareti" ile yazılmış sözleri yatıklaştırıp koyulaştırarak, bu sözlerin üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Yeşil sermaye temsilcileriyle pembe sermaye temsilcileri arasında hızla şamar oğlanına dönen tiyatro, karşıt renklere ait medya araçlarıyla şimşek hızıyla piçleştirilip, çöplüğe sürükleniyor.


Yeşil sermaye temsilcisi egemen güçlere gayet sıcak mesajlar gönderen Yılmaz Erdoğan, âdeta Tayyip Erdoğan hâline gelirken, bu yatay geçiş hâllerine biz de sert eleştiriler getirmiştik. 


Mehmet Esen, gayet eleştiri sınırları içerisinde kalan, değil ağır hakaret, hafif hakaret bile içermeyen şu sözlerle sermaye yanlısı Yılmaz Erdoğan'ı haklı bir biçimde eleştiri tezgâhına yatırmış:


"Yılmaz, Kürtlerin yüz karasıdır. Hrant Dink’in arkadaşıyken, birden Muammer Güler'in,  Celalettin Cerrah'ın arkadaşı oldu. Yılmaz, Kürt halkının yüzkarası haline gelmiştir."


Ne var ki...


Durumdan vazife çıkarmak isteyen Milliyet, "gariban" Mehmet Esen'den yana bir yayın politikası geliştirmeyi kendi rengine uygun bulmadığından olsa gerek, şimşek hızıyla Tayyip Erdoğan rolüyle hayat sahnesine çıkmaya hazırlanan Yılmaz Erdoğan'dan yana çıkarak, üstüne üstlük, âdeta düşünsel tetikçilik yapıyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


*** 


Yılmaz Erdoğan'a ağır hakaret

Bir TV programına konuk olan oyuncu Mehmet Esen, Yılmaz Erdoğan'ın Dink'i bırakıp Celalettin Cerrah'larla arkadaş olduğunu öne sürerek "Yılmaz, Kürtlerin yüz karasıdır" dedi.

TV8'de Sema Eren ve Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu Böyle Bir Şey Var mı? programına konuk olan oyuncu Mehmet Esen, Yılmaz Erdoğan'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YILMAZ, HRANT'IN ARKADAŞIYDI, SONRA CELALLETTİN CERRAH'IN ARKADAŞI OLDU!

Erdoğan için "Hrant Dink’in arkadaşıyken, birden Muammer Güler’in, Celalettin Cerrah’ın arkadaşı oldu" diyen Mehmet Esen sert eleştiriler yaptı.

Erdoğan'ın, Mehmet Ağar'la bile arkadaş olabildiğini belirten Esen "Yılmaz, Kürt halkının yüzkarası haline gelmiştir" diyerek sözlerine devam etti:

(Kaynak: Milliyet)