16 Mayıs 2012 Çarşamba

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la "Theope" adlı oyunun yazarı ve "Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etme girişiminde bulunan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin düzenlemiş olduğu LİNÇ KAMPANYASI için imza atan Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in sözüm ona başkanlık yaptığı Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, dostlar alışverişte görsün diye düzeysiz ve saçma sapan işlere ısrarla imza atmaya devam ediyor hâlâ!

Sahne Sanatları Bölümü’nden Çocuklara ve Gençlere Armağan ve Yeni Oyun: Tavtatikütüpati

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları etkinliklerini sürdürüyor. 23 Nisan Çocuk Bayramı’na katkıda bulunmak için 24 Nisan 2012’de İnönü Parkı’nda, saat 17.30’da Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Lisans I öğrencilerinin yazıp Oyunculuk Anasanat Dalı Lisans I öğrencilerinin oynadığı, tasarımı ve yönetimi Prof. Dr. Nurhan Tekerek tarafından yapılan I. Geleneksel En İlginç Meslek Yarışması’nı Mudanya halkıyla paylaştı. Oyundan önce Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri seyirlik oyunlar, halaylar, şarkılar, türkülerle tüm Mudanya’yı dolaştı ve coşkusunu halkla paylaştı. Saya Gezme, Çömçe Gelin, Dede Oyunu, Keloğlan, Ana Kız Atışması gibi seyirlik oyunları Mudanya’nın uygun yerlerinde yansılayan öğrenci grubu Mudanya halkının yoğun ilgisi ve sempatisiyle karşılandı.

Lisans III ve IV. Sınıfların oynadığı Arthur Miller’in yazıp, Murat Liman’ın yönettiği "Cadı Kazanı" adlı oyun 4 mayıs ve 18 Mayıs 2012’de 20.30’da Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde, Lisans I’lerin I. Geleneksel En İlginç Meslek Yarışması 5 Mayıs ve 19 Mayıs’ta yinelenecek.

Lisans II’ler tarafından, Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in yönetiminde çalışılan Atilla Alpöge’nin kaleme aldığı Tavtatikütüpati adlı oyunun premiyeri de 16 Mayıs 2012’de Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesi’nde yapılacak. Aynı oyun 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Güzelyalı’da 19.30’da tekrarlanacak.

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlara Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 2011-12 Eğitim-Öğretim Yılı Yıl Sonu Etkinlikleri


TAVTATİKÜTÜPATİ  (2 Bölüm)
Yazan: Atila ALPÖGE
Yöneten: Prof. Dr. Nurhan TEKEREK
(Lisans II Öğrencileri)
Tarih: 16 Mayıs Çarş. 2012
Saat: 20.30
Yer: Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesi

CADI KAZANI (2 Bölüm)
Yazan: Arthur MILLER
Çeviren: Ülkü ve Aykut Tamer, Orhan Burian, Sabahattin Eyüboğlu
Yöneten: Murat LİMAN
( Lisans III ve IV Öğrencileri)
Tarih: 18 Mayıs Cuma 2012
Saat: 20.30
Yer: Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi

I. GELENEKSEL EN İLGİNÇ MESLEK YARIŞMASI
Yazan: Dramatik yazarlık Lisans I Öğrencileri
Tasarım ve Yönetim: Prof. Dr. Nurhan TEKEREK
(Lisans I Öğrencileri)
Tarih: 19 Mayıs C.tesi 2012
Saat: 19.30
Yer: Güzelyalı Meydanı

MERAKİ
Moliere’den Adapte Eden: Ahmet Vefik Paşa
Yöneten: Z. Gürdal KARAOĞLU
 (Lisans III Öğrencileri)
Tarih: 5  Haziran Salı 2012
Saat: 20.30
Yer: Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesi

Haber Giriş Tarihi: 16 Mayis 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)