28 Mayıs 2012 Pazartesi

İyice yıpranan LİNÇÇİ OYÇED, LİNÇÇİ olmayan bir başkan seçti!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından www.tiyatronline.com sitesinden alıp, aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşun adını "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Haksızlıkların yasalarla korunduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar gözü dönmüş insanların yönettiği tiyatro kuruluşlarının tiyatro iktidarında at koşturduğu bir sürecin nihayet sonuna gelmek üzereyiz.


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la "Theope" oyunu yazarı ve "Ölüleri Gömün" adlı oyunun çevirmeni Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek için bir araya gelen tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin bulunabildiği ülkemizde, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la oyun yazarı Coşkun Büktel'in vermiş oldukları mücadele sonucu, artık, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorluğu sabıkasına sahip örgütler bile dize gelmeye başladı.


Yakın zamana kadar LİNÇÇİ  bir başkan tarafından yönetilen LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, LİNÇÇİ  olacak kadar alçalmayan bir başkan tarafından yönetilmeye başlayacak.


Bundan sonra, OYÇED'in yeni başkanı, LİNÇ KAMPANYASI 
için imza veren alçak kişilerden hesap sorma sürecine girmek zorunda. Bu zorunluluğu yerine getirmedikten sonra, OYÇED'in alnındaki LİNÇ lekesi, ilelebet muhafaza ve müdafaa edilecek!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ (OYÇED) GENEL KURULU YAPILDI.

Oyun yazarları ve çevirmenleri tarafından kurulan OYÇED geniş katılımla gerçekleşen genel kurul toplantısıyla yapılan seçimlerle yeni OYÇED yönetim kurulu belirledi. Seçimler sonucunda görev dağılımı şöyle gerçekleşti...

Oyun yazarları ve çevirmenleri tarafından kurulan OYÇED geniş katılımla gerçekleşen genel kurul toplantısıyla yapılan seçimlerle yeni OYÇED yönetim kurulu belirledi. Seçimler sonucunda görev dağılımı şöyle gerçekleşti: Dernek başkanı Nazif Uslu, 2. başkan M. Ümit Görgülü, genel sekreter Erhan Özçelik, üyeler ise Prof. Dr. Nurhan Tekerek,  İhsan Ustaoğlu, Cengiz Özek ve Şahin Örgel  oldu. Denetleme Kurulu’na ise Cuma Boynukara, Yeşim Özsoy Gülan ve Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş seçildi.

Başkan Nazif Uslu; ülkede tek oyun yazarları ve çevirmenleri derneği olarak, son zamanlarda tiyatrolarla ilgili gelişen süreçte daha aktif rol alacaklarını belirtti. Yazar ve çevirmenlerin örgütlenmelerinin önemine değinerek genç yazar ve çevirmenlere yönelik çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

OYÇED'in yayın hayatına kazandırdığı DRAMATİK dergisinin ikinci sayısı çıktı ve dosya konusu Prof. Dr. Sevda Şener oldu. OYÇED Genel Kurulu toplantısında aynı zamanda derneğin yeni çıkarmaya başladığı tiyatro kitapları serisinin ilk dördünün duyurusu yapıldı: Özdemir Nutku'dan John Osborne’un ‘Öfkeyle Bak Geriye’, Yılmaz Onay’dan Vsevokod Vişnevski’in Optimist Tregedya’sı  çeviri eserler olarak;  Haşmet Zeybek tarafından yazılan ‘Ayrangeven’ ve Ülker Köksal’ın yazdığı ‘Gökten Kaydı Üç Yıldız’ isimli eserleri oldu.

Başkan Nazif Uslu, OYÇED'İN bundan böyle genç yazarların da eserlerinin gün yüzüne çıkmasına yardımcı olacaklarını söyledi.


(Kaynak: TİYATRONLINE)