8 Mayıs 2012 Salı

LİNÇÇİ Kaan Erkam, alnındaki LİNÇ lekesine bakmadan üfürüyor!

İki sözü bir araya getirmekten yoksun bir zavallı olan LİNÇÇİ Kaan Erkam, herhangi bir dünya görüşüne sahip olmadığı için, ağzına gelen saçma sapan sözleri sıralayarak, sözüm ona tiyatral muhalefet yapıyor. Pembe sermaye temsilcisi YENİ RAKI'nın tiyatro salonunu meyhaneye çevirmesine yardım ve yataklık ederek, yeşil sermayeye karşı bir kazanım elde eden LİNÇÇİ Kaan Erkam, hava yeşil sermayeden yana döndüğünü anlar anlamaz, bu kez, yeşil sermayenin şemsiyesi altına sığınmaya çalışıyor.


Tiyatroyu bir sanat olarak değil, cukkayı sağlamlaştıracak bir esnaflık olarak görmesine karşın, bir türlü iki yakasını bir araya getiremeyen LİNÇÇİ Kaan Erkam, alnındaki LİNÇ lekesine zerre kadar olsun hiç aldırmadan, kendi beceriksizliklerinin üzerini örtebilmek için, tiyatro emekçilerini karalama yarışına giriyor.


Tiyatro sanatına bir tek çivi bile çakmaktan yoksun biri olan LİNÇÇİ Kaan Erkam, acemiliğini, beceriksizliğini, çaresizliğini, dangalaklığını, zavallılığını örtebilecek tek çare olarak, tiyatro emekçilerine saldırıp, yeşil sermayeye şirin görünmeye çalışıyor.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Aslında Devlet De Biraz Haklı - Tarafsız Da Olmalı


Kaan Erkam

Devlet işi gücü bıraktı tiyatrolara taktı.

Aslında özünde haklılar.

Niyet yanlış cahilce ve kötü yerden olduğundan dolayı şehir tiyatrolarının ve devlet tiyatrolarının yanında savaştayız. Çünkü halkı ancak tiyatro uyandırır. Bu kaynak kesilirse çıkacak sesler azalacaktır. Zaten amaç bu-susturmak. Ama bence masaya oturalım ve bunların özüne bir bakalım.

Dokuz köyden kovulalı çok oldu 17.den kovulalım.

Nasıl olsa battık iyice batalım.

Devlet tiyatrosu devletin başına gerçekten bir yüktür.

İçinde tiyatro yapmaya azimli kimse kalmamıştır.

Yüzlerce oyuncu sadece bankamatik sanatçısıdır.

Bu devlet operasında ve balesinde de böyledir. Hatta 100 kilo olup oynayamayan ve maaşını alan baletler vardır. Tiyatroda operada sahneye çıkmadan emekli olanlar da çoktur. Bunların arasında tanınmış isimler bile vardır. Ayrıca bir tek bir çift maaş alındığından cukka da iyidir.

Ben devlet olsam-bunca asalağa bakmamki kardeşim.

At oynamayanı oynayan kalsın.

Şehir tiyatroları bir ekoldür. Kapanmasından yana mıyım? Değilim. Güzel müzikaller koyarlar. İzlerim. Severim.

Ama şu kıyamet zamanında isyan edemezler ortada görünemezler. Çünkü işten atılabilirler. Kim maaşı riske atar ki? Şehir tiyatrosunun önünde sabahlandığında kaç tanesi oradaydı? Birkaç tane sesi çıkan yeri sağlam ve dünyalığını tamamlamış olanı dışında kaç tanesi oradaydı Allahaşkına?

Arkadaşlar açık yürekli olalım.

Levent Üzümcü-aman kapanmayalım 5-6 liraya şekspir(!) oynuyoruz dedi kanalın birinde.

Biz oynayamıyoruz Levent kardeş. Biz tiyatro yapmak için maaş alamıyor maaş ödüyoruz. Sıkıntılar çekiyoruz. Bizim de devletle sorunumuz var. Devlet yardımı istemiyoruz. Vergi almasın yeter. Mesela bize 60.000 tl vergi tahakkuk etmiş. Bu bende kalsa nasıl tiyatro yaparım biliyor musun. Her yıl sizin ve DT nin topladığı en iyi ışık en iyi dekor ödülünü bile alırım.

Diş ağrısı çekmeyen çekeni anlamaz.

Sizi de bekleriz artık aramıza.

Hoş sizler dizilerden geçinir yine bize gelmezsiniz kardeşim. Canınız sağolsun o da lazım tabii.

Demek istediğim tiyatro özel bir şeydir. Biz 22 yıldır devlet desteksiz yapıyoruz zaten.

Siz de yapabilirsiniz.

Geliniz bekleriz.

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)