15 Mayıs 2012 Salı

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, STAR'a gönderdiği tekzip yazısında dedi ki: "Ben, hiçbir zaman için, hiçbir yerde 'İŞTİSAN'ın ideolojik tutumunu eleştirdiğim için benim hakkımda sayısız dava açıldı'" demedim!

Tekzip ve/ya düzeltme


Sayın Gülhan Tezcan,


Benimle yaptığınız ve 13 Mayıs 2012 tarihinde STAR Gazetesi'nde yayınlanan söyleşimizde bulunan aşağıda sunduğum sözler, "birebir" beni anlatan, benim ağzımdan çıkan, bana ait sözler değildir. Bu sözler, ya yanlış  olarak yada bağlamından koparılarak yayınlanan sözlerdir.


"İŞTİSAN'ın sanatı tartışmak yerine konuya ideolojik baktığını ifade ediyor.


'Sanat kutsala hizmet eder'


İŞTİSAN'ın ideolojik tutumunu eleştirdiği için hakkında sayısız dava açıldığını ve ŞT’den içeri alınmadığını söyleyen Bulunmaz,


'Ben Marksist olmama rağmen, sanatın kutsal bir şeylere hizmet etmesi gerektiği kanısındayım'"


Ben, hiçbir zaman için, hiçbir yerde "İŞTİSAN'ın ideolojik tutumunu eleştirdiğim için benim hakkımda sayısız dava açıldı" demedim! Çünkü, onlarca davam sürmesine karşın, İŞTİSAN'la ilgili olarak hiçbir davamız vuku bulmadı. Ayrıca ben, Lev Tolstoy'dan örnek verirken "Sanat, kutsala hizmet eder." dedim. Bu söz, bana değil, Lev Tolstoy'a aittir. Ben, Marksist bir insan olarak, sanatın, sanat dışındaki önemli "bir şey"e de hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tolstoy için kutsala hizmet etmesi gereken sanat, benim için toplumsal mücadeleye hizmet eden etkinliktir.


Bu "düzeltme" yazımı, STAR Gazetesi'nde yayınlarsanız, mutlu olacağım.


Bulunmaz Tiyatro
Genel Sanat Yönetmeni
Hüseyin Hilmi Bulunmaz


***


Gülcan Tezcan'a özel not (yayınlanmamak üzere): Benimle yaptığınız söyleşinin ses kaydını edinmek istiyorum. Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Dilerseniz, size bir yardımcımı gönderip, ses kaydının bir örneğini aldırabilirim.


İlginize teşekkür ederim...


***


Ayrıca bakınız:


STAR Gazetesi muhabiri Gülcan Tezcan, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın söylediği sözleri, kendi işine geldiği gibi yayınlamış!