24 Mayıs 2012 Perşembe

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yoğun bir İstanbul Adalet Sarayı mesaisinden sonra, dikkat yoğunluğunu yitirerek, ciddi bir kaza geçirip, kafatasında büyük bir yarık ve ayrıca kafasındaki bir atardamarın kesilmesi sonucu önemli bir sağlık müdahalesinden geçen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşırı yoğunluğu ve ciddi yorgunluğu nedeniyle, yazılarını yazarken ve olaylara müdahale ederken, zaman zaman küçük ifade zorlukları yaşamaya başladı!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın 21 Mayıs 2012 tarihinde, İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi kaleminde verdiği ifadesi metnini sunuyoruz...


"SANIK HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ İFADESİNDE: 
İddianameye konu olan video içeriğindeki belirtilen sözleri ben söyledim, ancak hakkımda iddianame düzenlendikten sonra bu videoları kaldırdım dolayısıyla söylenmiş olan sözler kaldırıldı, amacım müştekiye hakaret etmek değildi sadece eleştiriydi, suç işlemek gibi bir kastım söz konusu değildir, bu nedenle öncelikle beraatimi talep ederim, hakkımda bir ceza verilecek olursa kamuya yararlı bir işte çalışma yaptırımını KABUL ETMEM ancak lehime olan kanun hükümlerinin uygulanarak hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep ederim, dedi."


Oysa...


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, yukarıdaki ifadesini verirken, hiçbir hazırlık yapmadan gittiği ifade ortamında, aşağıdaki Karşıyaka 3. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı Mustafa Özcan'ın 26 Aralık 2011 tarihinde vermiş olduğu kararı unutmuştu:


"http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/05/sosyalist-sanatc-hilmi-bulunmaz-linc 9804.html, http://vimeo.com/24346614 ve www.youtube.com/watch?1Dr3LZeEPd8 adreslerindeki içeriklerin yayından çıkarılmasına"


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz diyor ki:


Davalarımın, gezilerimin, işlerimin ve tiyatro çalışmalarımın yoğunluğunun yanı sıra, bir de ciddi bir kaza geçirmiş olduğum için, yukarıdakine benzer ciddi yanlışlıklar yapabiliyorum. 


Yani...


Ben, hiçbir zaman için MAHKEME KARARI olmadan, hiçbir belgeyi yayından çıkarmadığımı bir kez daha belirtiyorum!!! 


Bu nedenle...


Okurlarımdan özür diler, yaptığım yanlışlığı düzeltmek isterim.


***


Ayrıca bakınız:

Sayın Seval Deniz Karahaliloğlu (SSDK) da, tıpkı diğerleri (Burhan Gün, LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, LİNÇÇİ Mehmet Bozkır, Nihat Haluk Bilginer, LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, Uğur Demirci Tosun) gibi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarının ilga ve imhâ edilmesi için, sürekli olarak "hukuk kartını" öne sürerek, âdeta ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI ateşine kupkuru odunlar atıp, dans ediyorlar!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, gördüğü lüzum üzerine LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yazarı Seval Deniz Karahaliloğlu ile aralarındaki hukuk maçında 26 Aralık 2011 tarihinde verilen ve 9 Ocak 2012'de ilk kez olarak yayınladığı mahkeme kararını bir kez daha yayınlamak zorunda kaldı!