15 Mayıs 2012 Salı

Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu, kendine ait reklâm kulesini, her zaman için rahat rahat kullanamıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı AKP'li Recep Tayyip Erdoğan bile, başta Devlet Tiyatroları ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" olmak üzere, bütün ödenekli tiyatroların özelleştirilmesinden hararetli bir biçinde bahsederken, zâten, tiyatronun birçok alanında özelleştirmeler olduğunu görmemek için kör, duymamak için sağır olmak gerekir. Örnekse, Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri, onlarca yıldır yavaş yavaş özelleştirilmiş durumda.


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, tiyatroların özelleştirilmesi sürecini hızlandırmak için, tiyatro alanındaki en iyi Truva atı olarak nitelenebilecek ve AKP'li Günay'ın özelleştirmeler konusunda en çok işine yarayabilecek LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni bulmanın gönül rahatlığı içerisinde, ödenekli tiyatroların özelleştirilebileceği umuduyla kıvanıyor olabilir.


LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, tiyatrolardaki özelleştirmeler konusunda elini taşın altına koyduğunu kendisi ifade eden bir yönetici olarak, şu sözleri edebilme cesaretini rahat rahat kendinde bulabiliyor:


"Çok şey konuştuk, gazeteci olarak söyleşi yapmaya gitmediğim için, neleri yazabileceğimi sordum, Bakan Günay'ın yazmamamı istediklerini kendime saklayarak, genel hatlarını aktaracağım." 


(Kaynak: Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'la "Theope" oyunu yazarı ve "Ölüleri Gömün" çevirmeni Coşkun Büktel'in sanatsal olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek için tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişiden imza toplayarak, "Türkiye Tiyatro Tarihi"ne koskoca bir kara leke bırakan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, zerre kadar olsun tiyatroyu sevmeyen insanlar tarafından yönetilmesine karşın, elini taşın altına koymuş!)


Çünkü...


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi yöneticisi LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, sadece ve yalnızca LİNÇ KAMPANYASI düzenlemekle yetinmeyip, birçok estetik ve etik suç işlemekle birlikte, üstüne üstlük, bir de, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâl edilmesine asla ve kesinlikle karşı çıkmıyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz