31 Mayıs 2012 Perşembe

Kitlelerin hayat tarzını TV dizisi hâline getirenlerin doğal sonucu!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilebilmesi için, her renkten sermaye temsilcisi kişilerin meta estetiği üretmesi gerekir. Kapitalizmi sürekli olarak güzelleyen reklâmcı meta estetlerinin yetmediği yerde, örnekse Aşkın Nur Yengi ile Nihat Haluk Bilginer de, toplumsal rolleri gereği, meta estetiğine hizmet etmek zorunda olan kişiler olarak, pembe ve/ya yeşil sermaye, kendilerinden meta estetiği üretmelerini istediklerinde, karınlarını doyurmak için, tabii ki, bu isteğe, seve seve yada söke söke boyun eğiyorlar. 


Hayatlarını, meta estetiği üretimine yatıran Aşkın Nur Yengi ile Nihat Haluk Bilginer, ürettikleri meta estetiğini eleştiren kişilere yumuşak bakmıyorlar. Kendilerinin içinde bulunduğu toplumsal ruh durumunun dengesini iyice bozacak kadar çok ciddi eleştiri getirenleri de, mahkemelerde "süründürmeye" dek gidebiliyorlar.


Ancak, olan sonuçta kendilerine oluyor ve daha çok meta estetiği üretmek zorunda kaldıklarında, kendileri de sadece birer meta boyutuna indirgenmiş ve artık birer özne olarak değil, birer nesne olarak görülmeye başlanıp, magazin tuzağına düşmüş oluyorlar!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Aşkın evde Haluk nerede


Faruk ZABCI - Zafer ÖZTÜRK
31 Mayıs 2012


Hürriyet, Aşkın Nur Yengi’yi Haluk Bilginer’in Londra’daki evinde görüntüledi.


OBJEKTİFE BÖYLE YANSIDI  - FOTO-GALERİ
BU MUTLULUK MAZİ Mİ OLUYOR - FOTO GALERİ

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer, ayrılık kararı aldıklarını basına açıkladıktan sonra İngiltere’ye gitti. Bilginer, geçtiğimiz perşembe sabahı “Antonius ve Cleopatra” adlı oyunu sahnelemek üzere ekibiyle birlikte Londra’ya hareket etti, ondan birkaç saat sonra da Yengi kızı Nazlı’yla birlikte aynı şehre uçtu. Çiftin, ilişkileri hakkında konuşmak için bir süre Bilginer’in Londra’daki evinde birlikte kalacakları öne sürüldü. Aşkın Nur Yengi’nin Haluk Bilginer’in Londra’daki oyununu izlemeye gitmesi de barıştıkları yönünde söylentilere neden oldu. Hürriyet, önceki gün Aşkın Nur Yengi’yi Haluk Bilginer’in Londra’nın lüks semtlerinden Chelsea’deki evinde kızı Nazlı’yla birlikte görüntüledi. Hürriyet muhabirleri, evin önünde üç gün boyunca nöbet tutmalarına rağmen Haluk Bilginer’i görüntüleyemedi. Ve bu durum, “Haluk Bilginer bu evde kalmıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

(Kaynak: Hürriyet)


***


Ayrıca bakınız:


Aşkın nur yengi Bilginer düet yılbaşı türk max ile  serkansaglamserkansaglam