11 Mayıs 2012 Cuma

"Arka Sıradakiler" TV dizisinin kurbanı Selin Erdem Ekşi Sözlük'te!

Oyun'un notu: Ekşi Sözlük sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki önemli bölümleri "maymungötürengi" 
ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Selin Erdem

Arka sıradakiler dizisinde asistan olarak çalışıyordu. 26 yaşındayken dün bir kazada yaşamını yitirdi. Dizi setinde sigara molası için dışarı çıkan Selin Erdem, tesadüfen o anda freni boşalan ve aşağı kayan minibüsün altında kalarak öldü. Hayatın rastlantıları deyip geçebiliriz. Ama hiç uçağa binmeyenin uçak kazasından ölme olasılığı sıfıra yakındır. Keşke sigara içmek gibi bir alışkanlığı olmasaydı Selin'in... Belki şu an hayattaydı. rastlantı ve zorunluluk kafamızı kurcalamaya devam etsin ama sigara bize yeni olasılıkların kapılarını açmasın lütfen; sigarayı bırakmak için geç değil. (nuhungemisi, 03.05.2012 12:42)

Ve ne acıdır ki geçen hafta vefat eden Selin Erdem'in ardından; dizinin yapım ve yönetiminde yer alan oyuncu Hamdi Alkan "Sektörün şartları bu; beğenmeyen bu işi yapmasın." dedi. Bir Allah'ın kulu çıkıp bu adama "Ne diyorsun sen?" diyemedi. (gioberg, 08.05.2012 10:56)

Ailesine üç-beş kuruş kan parası verilecek ve unutulacak bir başka insan. Nasıl olsa o minibüsün arızasından şoför sorumlu değil, hiçbir yaptırıma maruz kalmaz. o minibüsün bakımları zamanında yapılmadıysa yahut buna fren bakımında yan sanayi malzeme kullanımı sebep olmuşsa ya da şoför gereğinden süratli yol almışsa o esnada o kişilerin anasını ağlatmak gerekir ama nerede... Sonuç ne olur: ölen kişi 8'de 8 suçlu. Çok akıllı bizim bilirkişilerimiz ya. ölmek ne kadar basit bir şey. (ponton, 09.05.2012 01:46)

İnsanların sınırlarını zorlayan şartlarda çalıştığı set ortamı değil de, o yoğun ortamdan kurtulmak uğruna yaktığı bir sigara mıydı acaba Selin'in hayatının sona ermesine neden olan?!! Gözümüzü açıp etrafa iyi bakmak gerek. acaba Selin gerçekten molada mıydı? Yoksa insanüstü bir çaba göstererek haftanın 7 günü gösterilen sikko bir dizi için hiç durmadan çalışırken dışarıya bir adım mı atmıştı? Biz böyle aptal oldukça, daha çoook kapıyı gösterirler bize. Biz de esas sebepleri görmeden inandırıldığımız şeylerle yaşamaya devam ederiz. (detail, 10.05.2012 18:04)

(Kaynak: Ekşi Sözlük)


***


Ayrıca bakınız:

Emekçi halkın iktidar özlemini uyuşturup, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için gerçekleştirilen Arka Sıradakiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Selin Erdem'in ölümüne sahne oldu!