13 Nisan 2012 Cuma

Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni hâlâ okuyor!

(Fotoğraflar: Mesut Alptekin)




Yayınlanmaya başladığı Şubat / 1991 tarihinden bu yana hızla, hem de şimşek hızıyla Türkiye tiyatrosunu acımasızca kirleten LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Türkiye halklarına zerre kadar bir yarar sağlamadığı gibi, telafisi mümkün olamayacak kadar çok büyük zarar veriyor.


Biz, sosyalist tiyatro sanatçıları olarak, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayın yapan LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı yönetimindeki LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne karşı sürdürdüğümüz devrimci mücadelemizde, sürekli olarak halkçı yayınlarımızla bu LİNÇÇİ dergiyi uyardık. 


Tüm uyarılarımıza karşın, bu LİNÇÇİ derginin sahibesi LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, halktan yana yayıncılık politikası geliştireceğine, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, istifa etmek zorunda kalan "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ve Nejat Birecik'ten reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almanın verdiği rahatlıkla, halk karşıtı yayıncılığına devam ediyor.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz